Kinas Højdepunkter

 

Alt om Kinas højdepunkter

Mere information

Overblik over rejsen

Hvad er inkluderet på denne rejse?

      (Produkter inkluderet i rejsens pris)

 • Fly København - Beijing t/r
 • Mad ombord på flyet.
 • 23 kg bagage og 8 kg håndbagage
 • 10 dages program inkl. nævnte udflugter (se programmet nedenfor).
 • Entre på alle nævnte udflugter.
 • Busser med aircondition.
 • Overnatninger på gode hoteller.
 • Morgenmad alle dage.
 • 5 x frokost (se nærmere i programmet nedenfor)
 • Velkomstmiddag.
 • Afskedsmiddag - Peking and
 • Et glas øl, vand eller sodavand til de inkluderede måltider.
 • Dansk rejseleder Lise Krantz Dalgård
 • Kinesisk lokalguide.

Hvad er ikke inkluderet på denne rejse?

(Produkter ikke inkluderet i rejsens pris)

 • Visum til Kina
 • Ekstra drikkevarer til måltiderne.
 • Drikkepenge beregn ca. 250 kr.
 • Dumpling-middag i Xian samt tangdynastishow.

Oversigt over programmet

Dag 1

Danmark til Beijing

Vi flyver fra København. Der er god plads om bord og mange underholdningsmuligheder. På sædets private videoskærm kan man vælge mellem mange film, musikprogrammer og spil. Der er to gratis måltider på flyveturen.

Dag 2

Ankomst til Beijing, informationsmøde og middag

Ved middagstid ankommer vi til Beijing. Efter paskontrollen og tolden møder vi ”Over Alle Bjerges” danske rejseleder. Vi kører ad motorvej ind til Beijing og får allerede her et godt indtryk af denne spændende by. Vi tjekker ind på hotellet, der ligger centralt ved seværdigheder og shopping. Rejselederen holder et velkomstmøde efterfulgt af velkomstmiddag.

Dag 3

Himmelske Freds Plads og Den Forbudte By

Vi besøger verdens største plads, Den Himmelske Freds Plads. Her ligger blandt andet Parlamentet og Maos Mausoleum, der knytter sig til den kommunistiske æra, men også de gamle kejserlige bygninger såsom frontportene og Den Himmelske Freds Port. Vi skal i dag se Den Forbudte By med dens efter sigende 9.999½ rum. Verdens største kejserlige palads blev bygget 1406-1420. Herfra har 24 kejsere regeret Riget I Midten, indtil den sidste kejser, Puyi, blev tvunget til at forlade Den Forbudte By i starten af 1900-tallet. På vej tilbage til hotellet skal vi overvære en te ceremoni og smage på nogle af Kinas mest berømte typer te.

Dag 4

Himlens tempel, silke og Sommer paladset

Efter morgenmaden begiver vi os ud i Beijings myldrende gader, og første stop på dagens udflugtsprogram er ved Himlens Tempel. Templet er Beijings vartegn. Vi fortsætter til en silkefabrik hvor man kan lære om denne kinesiske opfindelse og se processen fra Silkelarve til de flotte færdige stoffer. Herefter tager vi til den fantastiske have, hvor vi finder det kejserlige Sommerpalads, templer, pavilloner, dekorerede korridorer og mange små haver.

Her hører vi blandt andet den spændende historie om enkekejserinde Cixi. Er der tid kører vi forbi de fantastiske bygningsværker. Her er det nye nationalstadion - Fuglereden - med plads til 91.000 tilskuere - der er bygget af et enormt antal stænger flettet på kryds og tværs. Vi ser også den nye nationale vandsportsarena, der kaldes Isterningen pga. det futuristiske design. På vej tilbage tager vi forbi et marked hvor der vil være tid til at gøre en go handel.

Dag 5

Vandby og den kinesiske Mur

Vi kører 100 km nordpå op i bjergene hvor vi skal bo i en gammel vandby som er vores udgangspunkt til besøg på muren. Her for foden af den store mur har man genopbygget en gammel by fra Ming dynastiet langs floden og opdæmmede søer. Utroligt charmerende sted. Højdepunktet på enhver Kinarejse er for de fleste at stå på Den Kinesiske Mur. Muren er et af de største vidundere i verden og blev erklæret bevaringsværdig af UNESCO i 1987.

Som en gigantisk drage snor Den store Mur sig over 6.350 kilometer op og ned på tværs af bjerge, ørkener, græsområder og sletter fra Øst- til Vestkina. Det er et storslået og imponerende syn. Muren blev bygget for mere end 2.000 år siden. Store dele ligger i ruiner eller er helt forsvundet, men er stadig et arkitektonisk vidunder. Vi besøger muren ved Simatai hvor den er flottest. Om aftenen kan gå rundt i den gamle bys gader langs kanaler og søer der er flot oplyst af de klassiske kinesiske røde lamper.

Dag 6

Beijing til Xian

Morgenen er afsat til at nyde en går tur i den charmerende vand by. Efter frokost kører vi med højhastighedstog til den anden af Kinas gamle hovedstæder Xi’an. Xian er den by der har været hovedstad længst tid bl.a. under Qin, Han og Tang dynastierne der anskues som Kinas guldalder. Det bærer byen præg af og vi skal nyde nogle af de fascinerende levn der ses fra den tid.

Dag 7

Terrakotta soldaterne

I 1974 fandt to bønder tilfældigt nogle rester af Kejser Qins unikke terracottahær, da de var i færd med at grave en brønd. Hæren er senere blevet dateret til år 221 før vores tidsregning. Nu er ca. 8.000 soldater – med forskellige ansigtsudtryk – og heste med stridsvogne og alle i naturlig størrelse gravet ud. Hæren er lavet på befaling af Kinas første kejser, Qin Shi Huang, til at bevogte hans grav og passe på ham i himlen. Terracotta-soldaterne er et af verdens vidundere og er naturligvis også på UNESCOs bevaringsliste.

For bedre at forstå hvordan disse unikke figurer blev lavet besøger vi et værksted som laver dem i fuld størrelse af ler fra samme sted som de originale. Om aftenen er det muligt at deltage i en kulturel aften med traditionel middag og musik teater. Først spiser vi dumplingbanket – en stor kinesisk specialitet for herefter at opleve en flot opvisning i Tang-dynastiets musik og dans. (tilkøbes – 350,-)

Dag 8

Den gamle Moske og myldrende Basar

Vi besøger også den største og bedst bevarede moske i Kina fra år 742. Moskeen er kinesisk inspireret og står som et symbol på den integration, der fandt sted mellem kineserne og de mange immigranter fra Mellemøsten, da Xi’an lå på Silkevejen.

Vi går en tur i de smalle gader i det muslimske kvarter, hvor gadehandlerne tilbyder alverdens varer fra deres boder og butikker. Herefter tager vi højhastighedstoget retur til Beijing. Det tager ca. 4 ½ time, og vi ankommer sidst på eftermiddagen. Herefter tjekker vi ind på hotellet. Om aftenen tager vi forbi det meget eksotiske madmarked. Her kan man finde snacks som søstjerne, skorpion, fugleedderkopper, silkelarver og meget mere.

Dag 9

National museum og en fantastisk afskedsmiddag

Dagen er til fri disposition. Man kan eksempelvis se det store national museum eller gå på opdagelse på en af de mange markeder. Om aftenen mødes vi til et brag af en kulinarisk afslutning på dette Kina-eventyr. Pekingand er en af Kinas nationalretter – og altid en stor smagfuld oplevelse. (afslutningsmiddag)

Dag 10

Efter en oplevelse for livet går turen retur til Danmark

Vi kører til lufthavnen og flyver retur til Danmark, hvor vi sætter fødderne på jorden sidst på eftermiddagen.

Liste over alle hoteller og resorter

 

 • Ophold på hotel Rosedale Hotel Beijing byen Beijing med standart hotelværelse
 • Ophold på Grand Culture hotel i byen Xian med standart hotelværelse
 • Ophold på hotel Victoria cruise på cruise med standart hotelværelse
 • Ophold på hotel Le garden i byen Shanghai med standart hotelværelse

Overnatning

Under hele opholdet bor vi på gode hoteller

Andre ser på

Imperiets Kronjuvel

Imperiets kronjuvel 10 forrygende dage med bus og tog. Hovedstaden New Delhi med grandios arkitektur fra Stormogulernes og briternes tid. To safari kørsler i Ranthambore National park Rickshaw tur i “Old Delhi” og i Bharatpur fuglereservat Daglige udflugter med besøg på alle de spændende steder herunder 8 UNESCO sights En fantastisk Galla aften i anledning af “Holi” farvernes fest der falder den i marts.

Tibet 12 dages rundrejse

Med åbningen af togstrækningen til Tibets hovedstad Lhasa har verdens højest beliggende jernbane set dagens lys! Den og meget mere kommer ...

Indien og Andaman Øerne

Tag på en 15-dages rundrejse i fortryllende Indien med masser af højdepunkter...

Fra Taj Mahal til Himalaya

Highlights: 12 dages forrygende rundrejse i Indien og Nepal Masser af oplevelser og udflugter. Mærk stemningen ved landsfader Gandhis ...