Tibet 12 dages rundrejse

Alt om rejsen til Tibet

Rundrejsen begynder i Xian, hvor I vil opleve de fantastiske Terrakotta-soldater i Kejsernes gamle hovedstad, inden I stiger ombord på toget, som kører til det tibetanske plateau. Forude venter en enestående togrejse gennem grønne dale, snebjerge og ørkenagtige tundralandskaber. Togturens højdepunkt er Tanggula-passet i 5.072 meters højde. I en af verdens helligste byer, Lhasa, vil I opleve nogle af de mest storslåede bygningsværker herunder det ikoniske Potala Palads, det over 1000 år gamle Jokhang tempel og flere gamle klostre, fyldt med stoiske munke og vejrbidte pilgrimme. I Tibet kommer I desuden til en af verdens højest beliggende søer, Yamdruk-søen med det turkisblå vand samt byerne Gyantse og Shigatse. En fantastisk rejse på verdens tag.

 

Visum

Den kinesiske ambassade indførte den 4. oktober 2018 krav om fingeraftryk ved ansøgning om visum til Kina – dette gøres personligt på Det kinesiske Visumcenter i København. Alle undtagen børn under 14 år og ansøgere over 70 år, skal afgive fingeraftryk. Over Alle Bjerge kan mod gebyr hjælpe med at søge visum så denne besværlige proces undgås. Det klares nemt over mail ved blot at sende et billede af pas samt et billede af hver person.

Normalt skal alle rejsende til Kina igennem en lang visumproces, der bl.a. involverer en 10 siders ansøgning og 3 besøg på visumcenteret, hvor der skal afgives fingeraftryk. Rejser du med Over Alle Bjerge som har 20 års erfaring med Kina kan du undgå denne besværlige ansøgningsproces.

Mere information

Hvad er inkluderet på denne rejse?

 • Fly fra Kastrup med Turkish Airlines.
 • To måltider ombord.
 • 12 dages spændende program med nævnte udflugter.
 • Overnatninger på gode hoteller.
 • Køretur til Lhasa på verdens højest billigende jernbane
 • Potala paladset og resten af Tibets ikoniske bygningsværker
 • Køretur i Tibets bjerge til Yamdruk-søen og byerne Gyantze og Shigatse.
 • Terrakottasoldaterne i Xian
 • Alle entré på nævnte udflugter.
 • Morgenmad alle dage.
 • Velkomstmiddag.
 • Frokost; dag 2, 3, 4, 6, 7, 8 og 9
 • Middag; dag 5, 8, 9 og 2(velkomstmiddag)
 • Et glas øl, vand eller sodavand til de inkluderede måltider.
 • Dansk rejseleder Kasper Bøndergaard.
 • Kinesisk lokalguide i Xian.
 • Tibetansk lokalguide i Tibet.
 • Visum til Tibet

Hvad er ikke inkluderet på denne rejse?

 • Forsikring (afbestillings- og rejseforsikring)
 • Eneværelsestillæg - 3000 kr.
 • Ekstra drikkevarer til måltiderne.
 • Drikkepenge - beregn ca. 250 kr.
 • Dumpling-middag i Xi’an samt tangdynastishow - 350kr.

Obligatoriske tillæg:

 • Visum til Kina - 1500 kr.

Oversigt over programmet

Dag 1

Danmark til Kina

Vi flyver med Finnair fra København om eftermiddagen. Der er god plads om bord og mange underholdningsmuligheder. På sædets private videoskærm kan man vælge mellem mange film, musikprogrammer og spil. Der er to gratis måltider på flyveturen. I Kastrup møder i rejseleder Kasper Bøndergaard. Han er med fra starten og kan således hjælpe med at udfylde formularer og komme igennem visumkontrol og lufthavn i Xian.

Dag 2

Ankomst til Xian og middag

Om morgenen ankommer vi til Xian, en af Kinas gamle hovedstæder. Vi kører ind til byen og får allerede her et godt indtryk af denne spændende by. Xian er den by, der har været hovedstad længst tid bl.a. under Qin, Han og Tang dynastierne, der anskues som Kinas guldalder. Det bærer byen præg af, og vi skal nyde nogle af de fascinerende levn, der ses fra den tid. Vi går en morgentur på Xians mægtige bymur som omkranser hele den gamle by. Det er tid til at finde sommertøjet frem da Kina i maj har lune sommer temperaturer på mellem 20 og 30 grader. Vi går desuden en tur i den gamle basar og efter frokost så tjekker vi ind på vores hotel. Rejselederen holder senere et informationsmøde efterfulgt af velkomstmiddag.

Dag 3

De fascinerende Terrakotta soldater

I 1974 da to bønder ved at grave en brønd, fandt de tilfældigt rester af Kejser Qins unikke terracottahær. Hæren er senere blevet dateret til år 221 før vores tidsregning. Nu er ca. 8.000 soldater – med forskellige ansigtsudtryk – og heste med stridsvogne og alle i naturlig størrelse gravet ud. Hæren er lavet på befaling af Kinas første kejser, Qin Shi Huang, til at bevogte hans grav og passe på ham i himlen. Terracotta soldaterne er et af verdens vidundere og er naturligvis også på UNESCOs bevaringsliste. For bedre at forstå hvordan disse unikke figurer blev lavet, besøger vi et værksted, som laver dem i fuld størrelse og af ler fra samme sted som de originale. Sidst på eftermiddagen er det tid til at stige ombord på toget til Xining på det Tibetanske plateau. Her ankommer vi sidst på aftenen.

Dag 4

Kumbum klostret og på toget til Tibet

Xining er hovedstad i Qinghai-provinsen og ligger i godt 2 kilometers højde, så her begynder vores tilvænning til højderne. I denne by skal vi se den store moske fra 1400-tallet. Man kan ikke gå ind i selve moskeen som ikke-muslim, men man kan iagttage de tilstrømmende samt se den nyligt restaurerede bygning udefra. Herefter kører vi 26 km uden for Xinning, hvor vi skal se Kumbum-klostret, som er et af de seks store klostre af Gelupa-skolen. Klostret fra 1577 er bl.a. kendt for sine fine yaksmør- figurer som er en del af den religiøse praksis. Herefter starter en af verdens mest fantastiske togture på verdens højest beliggende jernbane.

Dag 5

Shangri la expressen til Lhasa

Nu begynder landskabet for alvor at ændre sig – og blive barskt som vi forestiller os Tibet. Turen går over broer og bjergpas, gennem tunneller boret gennem sten og is. Over tundra, permafrost og snebjerge. Er man opmærksom, kan man se nomader på træk med deres yakokser, vilde tibetanske æsler eller den truede tibetanske antilope. Nogle vil også få øje på rovfugle. Togturens højdepunkt er Tanggula passet i 5.072 meters højde.

Toget er designet til at køre i højderne med ekstra ilt, der tilføres gennem ventilationsanlægget. Midt på aftenen ankommer vi til Lhasa og vi indkvarteres på vores hotel hvor vi ligeledes spiser sen aftensmad. Vi skal bo i den gamle tibetanske bydel der er ligger i området omkring det helligste tempel i Tibet, Jokhang-templet. Her er bare det at gå uden for hotellet en stor oplevelse. Der sidder munke på gaden og synger bønner. Her sælges yak-smør, grøntsager, tibetansk håndværk og alverdens andre ting og sager på den hellige vej der løber rundt om templet.

Dag 6

Dalai lamas sommerpalads og munkedebat i Sera klostret

Vi besøger den 14. Dalai Lamas sommerpalads, Norbulinka, og går en tur gennem parken. Her har forskellige Dalai Lamaer nydt parken, dyrene og blomsterne som er en kontrast til det mere det mørke og lidt dystre Potala. Efter frokost skal vi også se Sera-klostret fra 1400-tallet, som er en af Lhasas tre store Gelugpa-klostre.

Om muligt så overværer vi munkenes farvestrålende debatter i klostergården. Børn eller andre sjæle med hang til mareridt kan blive velsignet af Hayagriva-beskytteren, som siges at beskytte mod dårlige drømme, og den nyligt velsignede går derfra med symbolsk sortsværtet næse.

Dag 7

Jokhang templet og Potala paladset

I dag får vi en af turens allerstørste spirituelle oplevelser i Tibets helligste tempel, Jokhang-templet fra 600-tallet. Her befinder sig en statue af den historiske Buddha som siges at være omkring 2500 år gammel og samtidig den mest vellignende da den er lavet kort tid efter hans død af en der kendte ham. Mængder af mantra-summende pilgrimme gør oplevelsen på dette stemningsfyldte sted komplet.

Den røde bakke eller Marpo Ri, som den hedder på tibetansk, var hjemsted for den tibetanske regering indtil 1959. Her ligger det majestætiske Potala Palads, der er forbundet med den 14. Dalai Lama, idet han boede her og regerede Tibet fra sin solskinslejlighed øverst oppe. Vi tager den fascinerende labyrintagtige vej gennem paladset op og ned ad gamle trapper og mørke gange. Det er et fantastisk byggeri med flere end 1000 værelser fordelt på 13 etager. Et af de mest imponerende rum indeholder de forskellige Dalai Lamaers gravstupaer, hvoraf den største er lavet af 3.721 kilo guld.

Dag 8

Bjergpas og den turkisblå Yamdruk-sø

I dag starter vores køretur længere ind i Himalaya-bjergene. Det er et fantastisk spændende landskab, der møder os. Vi kører op mod første bjergpas, hvorfra der i klart vejr er en fantastisk udsigt over Yamdruk søens klare, turkisblå vand og snebjerge i baggrunden. Det er en af Tibets allerhelligste søer, og med sine 4.488 meter over havet samtidig en af verdens højest beliggende. Videre går det gennem det fantastiske bjerglandskab til Gyantse, hvor vi skal se Kumbum stupaen med de karakteristiske fire øjne, der skuer ud mod de fire verdenshjørner. Det er Tibets største stupa. Vi kører herefter til Shigatse, der er Tibets andenstørste by

Dag 9

Shigatse og Tashilumpu klostret

Shigatse er traditionelt forbundet med Panchen Lama, som er Tibets anden vigtigste Lama efter Dalai Lama. Han holder til i Tashilumpu­klostret, som er et af de seks store Gelugpa-klostre. Det er det bedst bevarede kloster og huser bl.a. verdens største forgyldte statue. Turen går videre fra Shigatse til Lhasa. Vi kører på den nyligt konstruerede ”Friendship highway”, der går fra Katmandu i Nepal til Lhasa.

Hovedvejen løber langs Yarlung Tsangpo, som er Tibets største flod. Længere nede af dens løb hedder den Brahmaputra i Indien og er en af de mange store floder, der har sit udspring i Himalayas bjerge. Hvis tiden tillader det stopper vi ved en landsby og ser hvordan folk bor. Om aftenen vil vi spise traditionel tibetansk mad.

Dag 10

Langs Yalung floden og over det tibetanske plateau

Vi kører til Tibets eneste lufthavn godt en times kørsel uden for Lhasa. Det meste af tiden køres langs Lhasa og Yarlung floderne. Er man heldig at sidde ved vinduet i flyet vil man kunne se flyet stige til vejs i et nærmest uendeligt sneklædt bjerglandskab. Efter et par timers flyvning ender højplateauet og vi lander i Xian om eftermiddagen.

Frokost indtages på flyet. Om aftenen er det muligt at deltage i en kulturel aften med traditionel middag og musikteater. Først spiser vi dumplingbanket – en stor kinesisk specialitet – for herefter at opleve en flot opvisning i Tang-dynastiets musik og dans. Tang Dynastiet (618-907) anses for at være Kinas guldalder mht. kultur, musik og teater. (kan tilkøbes – 350kr)

Dag 11

Efter en oplevelse for livet går turen retur til Danmark

Vi kører til lufthavnen og flyver retur til Danmark, hvor vi sætter fødderne på jorden midt på eftermiddagen.

Liste over alle hoteller og resorter

Ingen oplysninger

Gode hoteller med morgenbuffet

Under hele opholdet bor vi på gode hoteller med morgenbuffet inkluderet. 

Andre ser på

10 Dages Rundrejse Til Nepal

Fortryllende rundrejse i Nepal med store oplevelser venter på at blive udforsket. Oplev solopgangen over Himalaya, bliv væk i Katmandus labyrint af gader og se elefanter i junglen. Erfaren dansktalende rejseleder er med på hele rejsen.

Rundrejse på Bali

Vidunderlige Bali - En rejse i Kultur, Historie og naturens skønhed Tag en dyb indånding og luk øjnene. Forestil dig et sted, hvor tiden synes at slumre i en verden af stillestående skønhed. Et sted, hvor århundredgamle templer står stolt i det brusende havs frontlinje, hvor ris terrasserne danser til vinden og skaber et hypnotiserende mønster, og hvor kultur og natur er flettet sammen i en harmonisk symfoni.