Cuba rundrejse 12 dage

Cuba rundrejse 12 dage

Begrænset antal pladser til salg. Der er plads til max 30 personer pr. rundrejse. Vi tager forbehold for ændringer i program eller hotel til samme standard. Da alt er statsstyret i landet, kan der ske uforudsete ting, som vi ikke er herre over, men det er ofte en del af charmen ved Cuba.

Afrejse fra København

Dobbeltværelse: Særpris 18.995 kr. pr. person ved 2 personer i delt dobbeltværelse.
Eneværelse: Særpris 21.995 kr. pr. person.

Afrejse fra Billund
Afventer

Der tages forbehold for ændringer af flytiderne.

Mere information

 

 

Overblik over rejsen

Hvad er inkluderet på denne rejse?

 • Fly fra København til Havana t/r (med Air France).
 • 2 måltider ombord.
 • 12 dages spændende program og masser af udflugter.
 • Alle entré på nævnte udflugter.
 • 6 overnatninger på gode mellemklasse hoteller på rundrejsen.
 • 1 overnatning på ’casas particulares’, private hjem med værelser.
 • 3 overnatninger ved det Caribiske hav med all inclusive.
 • Morgenmad på hotellet alle dage.
 • Dansk rejseleder
 • Cubansk lokalguide.

 

Hvad er ikke inkluderet på denne rejse?

 • Forsikringer (afbestillingsforsikring og rejseforsikring).
 • Øvrige måltider.
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge. Beregn ca. 30 kr per dag.
 • Visum til Cuba.

Oversigt over programmet

Dag 1

Ankomst i Havana

Vi rejser fra Kastrup lufthavn om formiddagen og lander om tidligt på aftenen cubansk tid i Havanas lufthavn. Eventyret begynder så snart flydørene åbner, og I kan mærke det tropiske klima langt fra den danske vinter. I lufthavnen bliver i mødt af den dansktalende rejseleder, og vi kører til hotellet i Miramar, en af Havanas mest velstillede bydele.

Dag 2

Havanas charme og seværdigheder

Efter en god nats søvn er det tid til at udforske Havana! Gaderne summer af en blanding af turister og cubanere i farverigt tøj, blomster i håret og cigarer i munden – Havana er en oplevelse for alle sanser. Vi besøger den historiske bydel med store pladser, kirker og vigtige bygningsværker fra kolonitiden. Allerede fra denne dag kommer vi tæt på kulturen, når vi besøger et socialt og kreativt værksted i bydelen Lawton, hvor kunst, musik, kultur og farver er i højsædet for både børn og voksne i lokalsamfundet.

Selv i den moderne bydel føler vi os ført tilbage til 50’erne, når de store og smukke dollargrin drøner forbi den tidligere amerikanske Capitol-bygning og revolutionspladsen, hvor Fidel Castro plejede at holde sine 8-timers taler. Landets fascinerende historie har sat sit spor i hvert et hjørne af Havana. Vi slutter dagen af med vind i håret, når vi kører en tur i dollargrinen

Dag 3

Høj cigarføring i Viñalesdalen

Denne dag bytter vi storbyens travlhed ud med landets idyl. Fra et udsigtspunkt kigger vi udover det forblændende landskab i Viñalesdalen med de specielle bjergformationer - som vintønder, der stiger op fra jorden med tobaksmarkerne som frodigt underlag. Nede i dalen ser vi nærmere på cigarproduktionen og det lokale landbrug, som på gammeldags vis bliver holdt af landmænd til hest og okse for plov.

I Viñales landsbyen bliver vi mødt af huse i alle regnbuens farver, og et landsbyliv, hvor tempoet er helt i bund. Lidt udenfor byen findes en smuk grotte, som indianerne siges at have brugt som skjulested under koloniseringen. En gåtur gennem grotten leder os til en flod, hvor vi springer i små både og lader fantasien blive sat på prøve på vejen ud af grotten. Inden vi sætter kursen tilbage til Havana, ser vi det enorme klippemaleri Mural de la Prehistoria, som er intet mindre end 120 meter langt og illustrerer tilblivelsen af det socialistiske menneske. Denne dag er frokost inkluderet.

Dag 4

Tæt på den cubanske fauna og hverdag

Kursen bliver sat mod Cienfuegos, en by der er elsket af de lokale for dens moderne struktur og kultur. På vejen kører vi ind i Montemar naturreservatet, hvor det tropiske klimas flora og fauna imponerer. Her besøger vi en krokodillefarm, hvor den truede cubanske krokodille avles og efterfølgende slippes løs i naturen. Efter besøget ved krokodillerne sejler vi over Skattesøen, hvor vi finder en genskabelse af en precolombiansk indianerby. Ved ankomst til Cienfuegos sidst på eftermiddagen skifter vi hotellerne ud med en spændende oplevelse, da vi bliver indlogeret i ’casas particulares’, private hjem med værelser til udlejning. Den perfekte måde at opleve det autentiske Cuba og samtidig komme tættere på den gæstfri lokalbefolkning.

Dag 5

Cienfuegos og Trinidag, Cubas mest Betagende byer

Efter morgenmad ved vores værtsfamilier, siger vi farvel og tak til dem, inden vi kører ind til centrum af Cienfuegos. Den franskgrundlagte by har smuk arkitektur og cubansk shopping med håndlavede smykker, billige sko, eller måske trænger herrene til en tur ved den lokale barber? På egen hånd er det muligt at besøge det smukke Tomas Terry teater, som var landets mest moderne, da det blev bygget i 1889. I kan også nyde en gåtur på den kendte havpromenade Malecón.

Efter besøget i Cienfuegos kører vi til Trinidad, en af landets første havnebyer, der emmer af historie! De brostensbelagte gader snor sig rundt som en labyrint, så angribende pirater ikke kunne finde ud igen. Vi besøger byens centrum med markeder, kolonialarkitektur og det romantiske museum. På Canchánchara-baren tager vi forskud på glæderne, når vi smager den kendte drink af samme navn som baren. Denne kan der smages mange flere af de kommende aftener, hvis I ønsker at besøge Casa de la Música. Her bliver der skruet op for salsamusikken, og den centrale plads forvandles til dansegulv.

Dag 6

Sukkerdalen i Trinidad

I dag er der mulighed for at tage den mere med ro efter de mange indtryk. Lidt udenfor Trinidad finder vi den gamle sukkermølle Manacaz Iznaga, som med sine 40 meters højde var ideel til at holde styr på slaverne i sukkerørsmarkerne. I dag er både slaver og det meste sukker i området væk, men sukkermøllen har ikke mistet sin smukke udsigt. Om eftermiddagen kan Trinidad udforskes på egen hånd; kig forbi et af de mange museer og værksteder, eller overvær mændenes passionerede dominoturneringer i den lokale del af byen. Blot 12 km udenfor byen ligger den skønne strand, som også er et besøg værd – valget er dit og mulighederne er mange!

Dag 7

Fantastisk regnskovsoplevelse

Bjergkæden Topes de Collantes er dækket af subtropisk regnskovsklima, og på dagens vandretur skal vi helt tæt på naturen. Smaragdkolibriernes grønne fjer ses i glimt mellem træerne til lyden af den karakteristiske fuglesang fra nationalfuglen trogon. Duften af frodig regnskov blander sig med duften af kaffe i bjergplantagerne, og efterhånden som vi kommer dybere ind i regnskoven, hører vi vandets rislen fra floden. Rislen bliver til brusen, når vi når det 20 meter høje vandfald El Rocio, og længere nede af floden nyder vi en frisk dukkert i den naturlige pool El Venado. Vandreturen gennem skoven er i alt tre kilometer lang og gåes i langsomt tempo, i alt ca. tre timer. Efter vandreturen nyder vi en velfortjent frokost i naturparken, inden vi kører tilbage til hotellet i Trinidad.

Dag 8

Revolutionens hjerte, Santa Clara

Inden det bliver tid til badeferie går turen forbi Santa Clara, hvor den cubanske nationalfølelse og stolthed bliver tydelig, når vi besøger det rørende mausoleum, hvor Che Guevara og hans revolutionskammerater er begravet. Che Guevaras og Fidel Castros revolutionære tanker og handlinger har dannet hele fundamentet for, hvordan Cuba fungerer den dag i dag, og er på godt og ondt plantet dybt i de cubanske hjerter. Vi ser desuden det afsporede tog, som et centralt mindemærke for revolutionen og Castros endelige sejr. Om eftermiddagen ankommer vi til feriebyen Varadero og tjekker ind på vores All Inclusive hotel lige på stranden.

Dag 9

Afslapning på caribiske strande

På hotel Labranda er der blot få meter gennem havens vildnis til en af de skønne, caribiske strande, perfekt til en dukkert i det krystalklare vand eller en slentretur i vandkanten med det fine sand mellem tæerne. Hotellet har både flere strandområder, to poolområder og en frodig have. Restauranten byder på lækker buffet til både morgen, middag og aften, mens poolbaren er det perfekte sted at nyde en lækker piña colada - alt sammen inkluderet i opholdet. Hver aften har hotellet professionelle shows, der underholder godt, indtil det bliver tid til at gå til ro i de rummelige, traditionelt indrettede værelser.”

Dag 10

Afslapning på caribiske strande

Slap af under en svajende palme med udsigt til det Caribiske hav eller bad i bølgen blå. Hvide sandstrande, turkisblåt vand og forfriskende mojitos – den caribiske drøm bliver til virkelighed! I dag er der god tid til at finde et godt sted på stranden og bare slappe af, mens I lader minderne fra den sidste uge stedfæste sig. Skal I have pakket de sidste minder i kufferten, har Varadero også en del at byde på: en tur med sightseeing bussen eller en slentretur igennem byens gader.

Dag 11

Afslapning på caribiske strande

Man kan starte dagen med at gå på jagt efter en god souvenir eller gave man skal have med hjem. Der er også tid til at suge den sidste sol til sig og tage en tur i det Caribiske hav inden vi tager mod lufthavnen. Vi skal først flyve om aftenen så denne dag kan også nydes. På køreturen tilbage til Havana får vi de sidste naturoplevelser og smukke udsigter med os i aftensolens varme lys.

Dag 12

Hjemrejse til Danmark

En dejlig ferie fyldt med oplevelser er ved at være slut og I flyver tilbage over Atlanten og ind i den europæiske civilisation, men minderne og oplevelserne vil efterlade et cubansk aftryk, der varer ved.

Liste over alle hoteller og resorter

 

 • 6 overnatninger på gode mellemklasse hoteller på rundrejsen.

 • 1 overnatning på ’casas particulares’, private hjem med værelser.

 • 3 overnatninger ved det Caribiske hav med all inclusive.

 • Morgenmad på hotellet alle dage.

Gode hoteller

Under hele opholdet bor vi på nøje udvalgte gode hoteller 

Andre ser på

Bhutan Rejse

Bhutan Rejse Enestående tur til Tordendragens land Besøg det lille kongerige i Himalaya. Et isoleret og helt unikt sted. Eneste land i Asien uden et trafiklys. Første land i Verden der forpligtede sig til at have 60% af landet dækket af skov. Eneste land i Verden hvor tobak og rygning er totalt forbudt.

Mexicos “De dødes dag”, 14 dage

Mexicos “De dødes dag”, 14 dage MEXICO med "Dia de los Muertos" Vi kører endnu en af vores populære rundrejser i Mexico til efteråret og denne gang under Mexicos bedst ...

Mexico Vinter

Mexico Vinter Tag med Over Alle Bjerge på en rundrejse igennem Mexico. Fra højlandet og Solpyramiden i Mexico City, gåture i de fine spanske kolonibyer, ...

Mageløse Madagaskar

Mageløse Madagaskar: Tag med Over alle bjerge på en fantastisk rejse til Madagaskar, Verdens 8. kontinent. Vi skal se sprudlende vandfald, rismarker, bjerge og ...