Dato Pris Status
30.04.2024 - 09.05.2024 kr. 15.995 Ledige pladser Bestil

Rundrejse i Jordan & Israel

Alt om Rundrejsen i Jordan & Israel

Jordan er et fascinerende område i Mellemøsten, hvor I får oplevelsen af at rejse gennem tid og sted i et historisk vingesus. I kommer helt tæt på både kulturen, historien og naturen, når disse forenes i daglige udflugter i Moses' fodspor og på kamelryg gennem ørkenen.

Over Alle Bjerge tager jer med på denne oplevelsesrige rundrejse med dansktalende rejseleder gennem ørkenlandskaber og historiske mindesmærker. I vil se steder, der er uvirkeligt smukke - som taget ud af en film – og det er de faktisk også, da både ”Lawrence of Arabia”, ”Indiana Jones” og ”The Martian” er optaget her.    

Mere information

 

 

Hvad er inkluderet på denne rejse?

 • Fly fra København til Amman med Lufthansa
 • Fly fra Aqaba til København med Swiss Air
 • 23 kg bagage og 8 kg håndbagage
 • 10 dages program med mange spændende udflugter (se programmet nedenfor)
 • Entré på alle nævnte udflugter
 • Jeep safari
 • Kameltur 
 • Overnatning i ørkenen
 • Overnatninger på gode 4* mellemklasse hoteller 
 • Halvpension: morgenmad og aftensmad
 • Dansktalende rejseleder: Knud Jensen
 • Lokalguide i enkelte lande

Hvad er ikke inkluderet på denne rejse?

 • Forsikringer (afbestillingsforsikring og rejseforsikring)
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge. Beregn ca. 250 kr. 
 • Udflugt til Israel - 1.850 kr. (beregn 100 kr. i drikkepenge til lokal chauffør og guide) 
 • Visum til Jordan: pt. 180 kr. for 1 indrejse og 480 kr. for 2 indrejser) 
 • Afrejseskat til Jordan: pt. 15 USD
 • Afrejseskat til Israel: pt. 57 USD

Oversigt over programmet

Dag 1

Starten på et eventyr

I påbegynder jeres store rundrejse til regionen med afrejse fra København om eftermiddagen. I mellemlander i Frankfurt, hvor der er god tid til både en kop kaffe eller aftensmad, inden I begiver jer videre mod Jordans hovedstad Amman. Med sine godt 4 mio. indbyggere kan Amman godt virke overvældende ved første øjekast. Byen er Jordans kommercielle, industrielle og administrative centrum. I ankommer over midnat og kører direkte til hotellet.

Dag 2

Amman og Jerash

Efter en god morgenmad sættes kursen mod den gamle romerske by Jerash, der ligger 48 km nord for Amman. Jerash er knap 10.000 år gammel og blomstrede under de græske, hellenistiske, romerske og byzantinske perioder op til omkring år 749, hvor et stort jordskælv ødelagde det meste af byen. Der blev senere bygget et fort i byen, som blev indtaget i 1129 af Kong Baldwin d. 2. konge af Jerusalem som et led i det første korstog. Ottomanerne genopbyggede byen, og i nyere tid har man foretaget en masse udgravninger, der viser byens tidligere storhedstid. Det har givet Jerash tilnavnet ”Mellemøstens Pompei”.  

I skal naturligvis også se nærmere på Amman, og den gamle bydel, hvor der er et væld af spændende museer - herunder det arkæologiske museum, citadellet og amfiteatret. Alle steder man skuer, er der minder om en meget ældre tid. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad. 

Dag 3

Nebo bjerget og Madaba

På dag 3 skal I følge Moses fodspor op på toppen af Mount Nebo, hvor I kan skue ind i Det Forjættede Land. Har man før været i Israel/Palæstina, er det forunderligt at se området herfra. Moses døde iflg. traditionen på dette sted og menes at være begravet i området, men ingen ved hvor. Den smukke kirke på Mount Nebo er et besøg værd.

Efter I har set Det Hellige Land fra østsiden, får I i Madaba mulighed for at se det hele lidt fra oven. Det kan ikke andet end at gøre indtryk, når man ser på 2 millioner mosaikker, som over næsten 100 m2 udgør det ældste kort over Det Hellige Land. Helt tilbage fra byzantinsk tid i det 6. århundrede. De kunne næsten alle lokaliteterne korrekt dengang. Herefter fortsætter I mod Det Døde Hav dybt inde i Jordan dalen. Det er den laveste vandoverflade på Jordkloden. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Dag 4

Det Døde Hav eller Israel tur

Der er mulighed for en fridag ved Det Døde Hav eller en udflugt til Israel.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Det døde hav:
Efter et par dage med masser af oplevelser er der mulighed for at nyde en fridag ved Det Døde Hav. Med et saltindhold på hele 30 % og sine 400 meter under havets overflade befinder I jer på det laveste punkt i verden. Det Døde Hav, som egentlig er en sø, indbyder til bare at ligge og flyde i overfladen og have den gode følelse af livet. 

Udflugt til Israel (tilkøb):

På denne heldagstur kører I fra morgenstunden mod grænsen til Israel og til Olivenbjerget, hvor Jesus gik til himmels efter hans opstandelse. Fra toppen har I en fantastisk udsigt over det antikke og moderne Jerusalem, den bibelske verdens centrum. I kommer til at gå ned af ”Palm Sunday Road”, som var den vej, hvor Jesus red på et æsel, da han ankom til Jerusalem på Palmesøndag.

I kommer til at besøge flere hellige steder - bl.a. Gethsemane Have og klippen tæt på, hvorfra Jesus bad natten inden, han blev forrådt. I kommer igennem den gamle by omgivet af bymuren, og op ad Via Dolorosa (Smertens Vej) til Gravkirken, som er bygget på Golgata, hvor Jesus, ifølge kristne traditioner, blev korsfæstet. Hvis tid og sikkerhedsforhold tillader det, er der også mulighed for at besøge det sidste stående stykke af jødernes 2. Tempel, som vi kender som Grædemuren samt Al-Agsa moskeen fra år 705, der er det tredje-helligste sted indenfor islam efter Mekka og Medina. 

Efter en kort køretur ankommer I til Betlehem, hvor der er fri til at spise frokost (for egen regning). I besøger ”Fødselskirken” og grotten, hvor Jesus ifølge legenden blev født, og som det sidste hellige sted ser I ”Hyrdernes Mark” 2 km øst for Bethlehem, hvor englene bekendtgjorde Jesu fødsel. Den lille kirke på stedet rummer enestående akustik, så tillader omstændighederne det, synger I i fælleskab ”Dejlig er Joden” - en meget smuk oplevelse. Herefter begiver I jer atter mod grænsen og Jordan.

Gennemføres ved minimum 6 deltagere. Det kræver ikke visum.

Dag 5

Korstogsborg og middag hos lokal familie

På en sidevej til Kongevejen, 190 km syd for Amman, står en imponerende borg som en ensom påmindelse om korshærenes magt i området. Som kronen på en bjergtop rejser den sig over en lund af frugttræer. I dag er den kendt som Shobak, men for korsfarerne var den kendt som ”Mont Real” eller ”Mons Regalis” fæstningen på det kongelige bjerg. Bygget i 1115 af Kong Baldwin af Jerusalem for at bevogte vejen fra Damaskus til Egypten. Den majestætiske fæstning var den første af en række højborge i det Latinske Kongerige af Jerusalem. 

Den bedste måde at komme ind på de lokale og få en autentisk oplevelse er netop ved at spise i et lokalt hjem. At modtage gæster er en stor ære i den jordanske kultur, og I vil straks mærke en ægte glæde og gæstfrihed, som værten møder jer med, når I skal til middag hos en lokal familie. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad. 

Dag 6

Petra

Denne dag bliver en fryd for øjet. Efter en lille halv times spadseretur gennem den snævre kløft flankeret af 80 meter høje klipper, står I pludselig foran et af verdens underværker – underskønne Petra! Her ved det 40 meter høje Al Khazneh tempel, kan man ikke lade være at spørge sig selv, hvordan de dengang med simple midler kunne hugge søjler, formationer og indgang til templet ud i den rå klippe. Læg især mærke til de smukke farveskift på klipperne. Stedet er overvældende, og der er hundredvis af nænsomt udhuggede grave, offeraltre og veje med koloner. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad. 

Dag 7

Wadi Rum

Efter morgenmaden skal I besøge ”Lille Petra” (Al Beidha), en yngre og mindre udgave af Petra, og herefter kører I længere sydpå til Wadi Rum, som udforskes henover dagen. Her skal I på en jeepsafari ind i den måske smukkeste og mest stemningsfyldte ørken. Det bumper ikke så meget, som man ellers skulle tro, da sandet er fint som sne. De lokale kalder ørkenen for månernes dal, og stedet emmer af eventyr. Her er også optaget et utal af film herunder ”Lawrence of Arabia” og ”The Martian” med Matt Damon.

Kameler bliver kaldt for ørkenens skibe, og når man sidder på ryggen af en langsomt svajende kamel, er det let at forestille sig, at man sejler ud over ørkenens hav. Er vejret til det, får I måske den smukke solnedgang over Wadi Rum at se. I får et bedre indtryk af beduinernes livsstil ved en traditionel aftensmad, og I overnatter i Wadi Rum i beduin-stil. I sover i telte, men der er stort set samme bekvemmeligheder som på et hotelværelse (der er toilet og varme).

Måltider: Morgenmad og aftensmad. 

Dag 8

Aqaba rundtur i byen

I dag skal i til Jordans sydligste punkt ved Det Røde Hav. Efter morgenmaden tager I en tur til Aqaba by, som er Jordan eneste havneby. Som et brohoved til både Asien og Afrika har byen i tusindvis af år haft stor betydning. I ”Det store arabiske oprør”, afbilledet i filmen ”Lawrence of Arabia”, vandt arabiske styrker i slaget om Aqaba og påførte osmannerne et sviende nederlag. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad. 

Dag 9

Aqaba

I har oplevet meget på rundrejsen, og derfor dagene i Aqaba afsat til at komme ned i tempo. Læs en god bog ved Det Røde Havs bred, gå en tur eller bad i det behagelige klare vand. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad. 

Dag 10

Aqaba til Danmark

I samles tidligt med resten af gruppen og kører til lufthavnen. I skal ikke så langt, da I skal flyve hjem fra Aqaba fremfor at tage den lange tur tilbage til Amman lufthavn.

Et uforglemmeligt eventyr er ved at være slut, og I kommer hjem med en masse oplevelser i bagagen og klogere på det kludetæppe af kulturer, folk, historie og religioner, der udgør dette område i Mellemøsten.

Liste over alle hoteller og resorter

 • Amman: Signature hotel 4*: 2 overnatninger
 • Dead Sea: Dead Sea spa 4*: 2 overnatninger
 • Petra: Petra Castel  4*: 2 overnatninger
 • Wadi Rum: Hasan Al Zawaideh Camp eller Wadi Rum (deluxetelt): 1 overnatning
 • Aqaba: Turquoise Aqaba hotel 4*: 2 overnatninger

Der tages forbehold for ændring af hotel til et andet af samme standard

Gode hoteller

Under hele opholdet bor vi på nøje udvalgte gode hoteller 

Andre ser på

Marokko 9 Dage

Forbered dig på at blive forelsket i og betaget af Marokkos uendelige ørken, svalende oaser og gæstfrie befolkning, som er essensen af ...

Rundrejse i Oman

Rundrejse i Oman: Kom med på eventyr i sultanatet Oman. Oplev landets flotte historiske bygninger, travle gademarkeder og varierende landskab med smukke udsigter.

Den store Kaukasus Rundrejse

Den store Kaukasus Rundrejse Kom med på denne enestående rundrejse gennem Aserbajdsjan, Georgien og Armenien og oplev nogle af alle de smukke velbevarede skatte, der gemmer sig i den billedskønne bjergrige region.