Værd at vide

4 gode pakketips til rejsen

Pakkeorden

På rundrejser skal kufferten pakkes hyppigt ud og i, og derfor er en god pakkeorden praktisk. Pak gerne sokker, undertøj, bluser og toiletsager i poser for sig, mens elektronik og andre småting i en anden pose. Skal det være ekstra nemt, så pak det i poser med hver sin farve.

Ikke for meget

Folk tager ofte for mange ting med på rejsen. Man kan undgår dette ved at drage nytte af sin erfaring fra sidste rejse. Jeg opfordrer altid de gæster der ønsker pakketips til at lægge mærke til ved rejsens afslutning hvad det var de ikke fik brug for. Det er ofte de samme ting man tror man har brug for, som ligger ubrugt tilbage.

Husk det hele

Jeg hører ofte fra mine gæster, at de er bange for at glemme deres ting på turen, hvilket godt kan ske på rundrejser, hvor man hyppigt skal pakke ud og ned. Det gode råd er: 1) Ved sikkerhedstjek i lufthavnen: Placere  alle småting som pung, mobil, pas, ur osv. ned i egen håndbagage, så undgår man at glemme det i de grå plastkasser. 2) På flyet: Undgå at anvende nettet i stoleryggen på flysædet. 3) På hotellet: Undgå at anvende hotellets skuffer og skabe. Brug i stedet faste pladser i egen bagage.

Den lille gave

På vores rundrejser kommer vi langt væk til fremmede egne. Vi oplever nogle af historiens mest epokegørende monumenter, men bliver også ofte inviteret indenfor hos en lokal familie. Her vil det skabe glæde hvis man havde en lille gave med fra Danmark. Det kan f.eks. være balloner til børnene, en lille pakke Lego eller danske småkager. En personlig gave i kulturmødet kan være noget så simpelt som et billede af din familie foran jeres hus.