Ansvarlig turisme

Ansvarlig turisme ligger os meget på sinde. Når vi rejser langt væk får vi utroligt meget med hjem i form af kulturudveksling, viden og fantastiske oplevelser. Derfor er det blot rimeligt at vi prøver at gi igen og efterlade et positivt fodaftryk på de lande vi besøger. Herunder er en række tiltag vi har støttet i løbet af 2017

I Indien er det desværre meget udbredt at kvinder bliver udsat for syreangreb der efterlader dem vansiret men også med store udfordringer mht. arbejde og familieliv. Vi besøgte og støttede Sheroes der er et projekt i Agra der ansætter disse kvinder.

 

De arbejder på en cafe hvor de fortæller deres historie og servere Chai te for gæsterne. Man kan også bestille mad. Man bestemmer selv hvor meget man vil betale for det man bestiller og laver dermed en valgfri donation. De har et samlingssted og har mulighed for at lave noget meningsfyldt blandt andre der har været udsat for det samme. De får dermed også mulighed for at forhindre andre overgreb ved at oplyse om det store og ulykkelige problem.

 

Plastik flasker er et kæmpe problem i verden og det har rejsebranchen nu taget fat i. På ture i Indien uddeler en termo flaske med ved rejsens start og fylder vand på fra en stor 25 liters dunk i bussen. Sådan har vores samarbejdspartner sparet 200.000 små plastik flasker i 2017 alene.

 

I Dharamsala er der en skole for Tibetanske flygtninge. Her var Kasper og 3 andre gæster med til open classroom og “donerede” en times undervisning til elever (og munke) der gerne ville lære Engelsk og mere om vestlig kultur

 

En time var slet ikke nok til at snakke og udveksle historier. Derfor inviterede vi dem til middag sammen med gruppen.

 

 

Det kom der en enormt hyggelig og givende middag ud af.

 

Himalaya gruppen 2017 sammen med de 4 tibetanere