Over Alle Bjerge Marokko (5)

Marokko 9 dage

from DKK8,995.00

Forbered dig på at blive forelsket i og betaget af Marokkos uendelige ørken, svalende oaser og gæstfrie befolkning, som er essensen af denne spændende rundrejse. Med på turen er Over Alle Bjerges dygtige danske rejseleder. Rejs fra CPH d. 9. oktober 2019 eller 5 marts 2020.

(Bemærk at marts turen er 1 dag kortere)

 • Anmeldelser
  0/5
 • Rejseform Ferieform
  Familie, Guidede ture, Historie, Kulturrejser, Rundrejser
 • Sværhedsgrad Moderat
  2/8
 • Gruppestørrelse Mellem gruppe
  30
Alt om Marokko 9 dage

 

Kringlede gader, der summer af liv, storslåede udsigter fra Atlasbjergene og en stjernehimmel i Sahara, som du aldrig har set den før. Oplevelserne står i kø på denne tur, hvor Over Alle Bjerges danske rejseleder, Lise Krantz Dalgård, tager dig med på en spændende rundrejse i Marokko.

Glæd dig bl.a. til at opleve Bahia-paladset, der er en arkitektonisk perle i Marrakech, de storslåede Todgha-kløfter, byen Ouarzazate, der er kendt som Marokkos “mini-Hollywood”, og karavanebyen Ksar Aït Ben Haddou, der er med på UNESCOs verdensarvsliste.

Om rejselederen: Lise Krantz Dalgård
Lise har fået eventyrlysten ind med modermælken og har siden 2010 gjort hun rejseriet til en levevej, da hun begyndte sin karriere som rejseleder. Lise har igennem flere år været bosat i Nordafrika og har et nært forhold og bredt kendskab til den lokale kultur, som hun stadig nyder at være tæt på i hverdagen gennem kulturtraditionerne i Andalusien og den korte afstand fra Spanien til Marokko. De senere år er rejselederlivet blevet kombineret med antropologistudier i Madrid, hvor passionen for kultur, politik og historie bliver næret.

Overblik over rejsen
Hvad er inkluderet på denne rejse?Produkter inkluderet i rejsens pris

Rejsen inkluderer:

 • Fly fra København – Marrakech t/r (med Norwegian)
 • 20 kg bagage og 8 kg håndbagage
 • 9-dages program fyldt med oplevelser (se programmet nedenfor)
 • Kørsel med 4-hjuls trækkere omkring Erfoud
 • Entré på alle nævnte udflugter
 • 6 overnatninger på 4-stjernede hoteller
 • 1 overnatning i telt i Merzouga oasen (med aircondition og toilet/bad)
 • Halvpension (morgenmad og aftensmad) dag 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
 • Dansk rejseleder Lise Krantz Dalgård
 • Engelsktalende lokalguide.
Hvad er ikke inkluderet på denne rejse?Produkter inkluderet i rejsens pris

Ikke inkluderet i rejsen:

 • Forsikringer (Afbestillingsforsikring og rejseforsikring).
 • Øvrige måltider og drikkevarer til måltiderne.
 • Drikkepenge. Beregn ca. 150 kr.
 1. Dag 1 Direkte fly fra København til Marrakech

  Forventningsfulde tager vi i lufthavnen om eftermiddagen og begiver os ud på den kommende uges spændende eventyr. Med direkte fly fra København til Marrakech får vi den hurtigste og behageligste rejse, så vi er klar og energifyldte, når oplevelserne begynder næste dag.

 2. Dag 2 Marrakech’ summende byliv

  Fra vi slår øjnene op, venter indtrykkene i Marrakech, hvor alle sanser kommer i spil. For foden af Atlasbjergene ligger denne storby som én af landets mest kendte – og den tidligere hovedstad er ikke sen til at imponere! I den gamle bydel snor gaderne sig som en labyrint af summende kultur, historie og arkitektur. Et mesterværk, der opsummerer det hele, er byens vartegn: den 77 meter høje minaret tilhørende Koutoubia moskéen i medinaens sydvestlige kvarter. En anden arkitektonisk perle er Bahia-paladset fra 1800-tallet, hvor Kong Mohamed d. 6. residerer, når han besøger Marrakech. Menara haven virker som en kontrast til det travle centrum. Denne botaniske have blev grundlagt i byens storhedstid i det 12. århundrede, og er nu en afslappende oase blot få kilometer udenfor byens centrum. Vi runder dagen af på den kendte plads Djamaa el Fna, hvor al Marokkos underholdning samles: slangetæmmere, akrobater og historiefortællere – underholdning og indtryk i overflod!

 3. Dag 3 Mod ørkenens horisonter

  Efter morgenmaden forlader vi byen og begiver os ud i naturen mod Ouarzazate. Landskabet forvandler sig til de betagende Atlasbjerge, der for en stund tager pusten fra os med sine storslåede udsigter, når vejen snor sig gennem passene Tizi-n-Tichka og Tizi-n-Tinififft. Sandfarvede huse i landsbyen Agdz beviser ørkenens nærhed, og byen Zagora, vi overnatter i, er da også kendt som Ørkenens Port. Vi går til ro på et hyggeligt hotel, inden vi i morgen for alvor stifter bekendtskab med Sahara!

 4. Dag 4 Saharas paradis

  Det sydlige Marokko er indbegrebet af ørken: dalen, hvor Draa floden løber, når ikke den er udtørret, var i århundreder blandt de vigtigste handelsruter for lange kamelkaravaner, som undervejs plantede oaser, byggede fæstninger og traditionelle huse. Det traditionelle hænger ved i området, hvor det marokkanske liv foregår i et helt anderledes, afslappende tempo. I Erfoud skifter vi bussen ud med firhjulstrækkere, så vi ude fra sanddynerne kan opleve de skiftende farver og skygger i solnedgangen. Stjernehimlen ses som aldrig før, når vi denne nat skifter hotellerne med behagelige og velindrettede beduintelte og overnatter i ørkenen.

 5. Dag 5 De storslåede Todgha kløfter

  Den tørre ørken får et friskt pift i skyggen af de enorme, grønne oaser, hvor frugttræer trives under daddelpalmernes kroner og de lokales hverdag går sin rolige gang. Vi når endnu et højdepunkt på turen ved Todgha kløfterne, hvor lodrette klippevægge på op til 400 meter skaber et dramatisk landskab. Vi føler os bittesmå, når vi går i bunden af kløften og lader naturen kommer til sin ret. Efter denne fantastiske oplevelse kører vi til landsbyen Tinghir, hvor vi spiser middag og overnatter.

 6. Dag 6 Daddelpalmernes skyggefulde oaser

  Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Kalaa Mgouna, hvor vi kører igennem rosernes dal. Her dyrkes områdets vigtigste indtægtskilde, nemlig damascenerrosen, som høstes i foråret under en stor festival. Rosens kraftige duft gør den ideel til produktion af rosenolie, som bruges i kosmetik og parfume verden over. Om eftermiddagen udforsker vi byen Ouarzazate, bedre kendt som Marokkos “mini-Hollywood”. Den gæstfrie befolkning er ikke sen til at fortælle historier om områdets karriere i filmverdenen, og den lille by har du også flere vigtige bygningsværker og pladser, vi besøger. Efter at have stiftet bekendtskab med Ouarzazate centrum tjekker vi ind på hotellet, hvor det bliver tid til at spise middag.

 7. Dag 7 UNESCOs Verdensarv i Marokko

  Kort udenfor Ouarzazate ligger Ksar Aït Ben Haddou, som er beskyttet på UNESCOS verdensarvsliste - og det er ikke uden grund! Den gamle karavaneby opbygget af ler går nærmest i ét med de bagvedliggende Atlasbjerge, og de velholdte huse former en labyrint af smaller gader der inviterer til eventyr. Den pittoreske by har da også inspireret mange kunstnere; filmklassikere som Lawrence of Arabia, Gladiator og Alexander er blandt andet blevet indspillet her. Aït Ben Haddou er en smuk afrunding på en uges store oplevelser i nomadernes ørkenland, og turen går tilbage til Marrakech, hvor det hele startede for blot en uge siden.

 8. Dag 8 Fritid i Marrakech

  Denne sidste dag er til at nyde på egen hånd og lade alle indtrykkene bundfalde sig. Marrakech er et overflødighedshorn af spændende kultur og indtryk, og mulighederne er mange: en gåtur i byen, indkøb af håndværk og souvenirs eller en afslappende dag ved poolen – valget er dit! Du kan også besøge et af de spændende museer; Dar el Bacha er et pragteksemplar på et smukt udsmykket, gammelt palads, som rummer en spændende samling af marokkanske og afrikanske kunstobjekter. Først på aftenen kører vi til lufthavnen.

 9. Dag 9 Hjem til Danmark

  En dejlig ferie fyldt med oplevelser er ved at være slut og vi flyver til Danmark hvor vi ankommer om morgenen. Vi flyver direkte med Norwegian så det kan ikke være nemmere.

Over Alle Bjerge Marokko okt 2019 (2)
Over Alle Bjerge i Marokko (10)
Over Alle Bjerge Marokko (7)

Hotelliste:
Marrakech – Hotel Tichka 4* - 1 overnatning
Zagora – Hotel Salam 4* - 1 overnatning
Merzouga – Overnatning i telt med aircondition og bad/toilet – 1 overnatning
Tinghir – Hotel Sargho 4* - 1 overnatning
Ouarzazate – Hotel Le Riad 4* - 1 overnatning
Marrakech – Hotel Tichka 4* - 2 overnatninger

Der tages forbehold for ændring af hotel til samme standard