Nomadefestival i Mongoliet, juli 2021

from DKK25,995.00

Tag med Over Alle Bjerge på en fantastisk rejse til Mongoliet. De endeløse stepper, Djengis Khans fængende historie og mængder af buddhistiske klostre og templer bliver ekstra store oplevelser, når de er baggrund for den farverige festival Naadam i juli – landets største festival! Som gæst i Mongoliet bliver vi taget imod med åbne arme af det mongolske folk, for hvem bevaring af de autentiske nomadetraditioner er essentielt. Et stort indblik i landet, som endnu er ukendt for de fleste.

 • Anmeldelser
  0/5
 • Rejseform Ferieform
  Guidede ture, Historie, Kulturrejser, Rundrejser, Spirituelle rejser
 • Sværhedsgrad Moderat
  2/8
 • Gruppestørrelse Mellem gruppe
  30
Alt om Nomadefestival i Mongoliet, juli 2021

Rejseleder Kasper Bøndergaard
Kasper er uddannet skolelærer med speciale i bl.a. historie. Efter et par år i folkeskolen skiftede han klasseværelset ud med jobbet som rundrejseleder og boede i den forbindelse 12 år i Asien. Herfra rejste han regionen tynd og har gennem årene lært sig lokalsprog.

Efter han flyttede tilbage til Danmark i 2014 har han startet rejsebureauet ”Over Alle Bjerge”, og han lever i dag af at lave skræddersyede rejser til sine favoritdestinationer. Tager man med Kasper på rundrejse, kan man ikke undgå at blive revet med af hans store passion for landenes kultur og historie.

 

Overblik over rejsen
Hvad er inkluderet på denne rejse?Produkter inkluderet i rejsens pris

Inkluderet i rejsen:
• Fly fra Kastrup med Finnair.

 • To måltider ombord.
 • 15 dages spændende program med nævnte udflugter.
 • Alle entréer på nævnte udflugter.
 • Nationalpark billetter
 • Morgenmad alle dage.
 • Frokost alle dage
 • Middag alle dage
 • Dansk rejseleder Kasper Bøndergaard.
 • Mongolsk, engelsktalende lokalguide.
 • 11 overnatninger i jurts.
 • 2 overnatninger på 4* hotel
 • 4-hjulstrækkere. (Mitsubishi delica van)
Hvad er ikke inkluderet på denne rejse?Produkter inkluderet i rejsens pris

Ikke inkluderet i rejsen:
• Forsikring (afbestillings- og rejseforsikring)

 • Eneværelsestillæg. 3000 kr.
 • Drikkevarer til måltiderne.
 • Drikkepenge, beregn ca. 80 USD.
 • Hyre af kameler og heste
 • Visum til Mongoliet
 1. Dag 1 Dag 1. Mod Mongoliets stepper

  Vi flyver fra København og Stockholm om eftermiddagen. Der er god plads om bord og mange underholdningsmuligheder. På sædets private videoskærm kan man vælge mellem mange film, musikprogrammer og spil. Der er to gratis måltider på flyveturen. I Kastrup møder i rejseleder Kasper Bøndergaard. Han er med fra starten og kan hjælpe gennem lufthavne og mellemlandinger.

 2. Dag 2 Dag 2. Ankomst til Ulaan Bataar, byrundtur og middag

  Om morgenen ankommer vi til Ulaan Bataar. Vi kører fra lufthavnen og ind til byen og får allerede her et godt indtryk af hovedstaden. I dag ser vi nærmere på byen og tager forbi den store Sukhbaatar pladsen og nationalmuseet som blandt andet huser traditionelle dragter og andre spændende dele af den mongolske kultur. En god introduktion til alt det vi kommer til at opleve ude i det mongolske samfund de næste 2 uger. Vi tjekker ind på hotellet og om aftenen spiser vi en middag sammen.

 3. Dag 3 Dag 3. Byen Zuunmod og Naddam festivalen begynder

  Fra morgenstunden kører vi mod byen Zuunmod der ligger i en dal 40 kilometer syd for Ulaan Bataar. Her begynder vi at opleve Nomadernes største festival Nadaam som vi kommer til at støde på flere steder. Det er årets største begivenhed og er både en familie sammenkomst, et kæmpe kræmmermarked og en slags nomade olympiske lege. Nadaam festivalen har sine rødder i nomade forsamlinger og den mongolske hærs jagt sæson. Selv den dag i dag bliver Djengis Khans 9 yak haler (Der repræsenter mongolernes 9 stammer) transporteret i en ceremoni fra Sukhbaatar pladsen til Nadaam stadion. Vi skal se heste ridning, heste væddeløb, brydning og bueskydning. Vi spiser og overnatter i jurt lejr.

 4. Dag 4 Dag 4. Khustai National park og vilde heste

  Efter morgenmaden tager vi mod Khustai der ligger 1oo kilometer sydvest for Ulaan baatar. Her har man i 1993 opført et reservat på 50.620 hektar for at beskytte hovedsageligt den mongolske vildhest ”Takhi”. Udover denne finder man også Maral, den Asiatiske rødhjort, steppe gazellen, vildsvin, ulve, vildkattene lynx og manul. Om aftenen kan vi se vildheste græsse på stepperne. Vi spiser og overnatter i jurt lejr.

 5. Dag 5 Dag 5. Ferskvandssøen Ugii og fuglekig

  Vi kører til ferskvandssøen Ugii som ligger på stepperne. Den dækker 25 km2 og er rig på fisk i søen og fugle i området. Vi går en hyggelig eftermiddagstur og kigger på de forskellige fugle. Vi spiser og overnatter i jurt lejr.

 6. Dag 6 Dag 6. Tsenkheriin og varme kilder

  Vores eventyr fortsætter og i dag når vi et sted der hedder Tsenkheriin. På vejen dertil stopper vi og besøger en lokal nomade familie. De varme kilder kommer direkte fra klipperne og vandet der strømmer ud kan være op til 80 grader varmt. Vi overnatter i en jurt lejr tæt ved kilderne og eftermiddagen kan nydes i en pool med vand fra de varme kilder.

 7. Dag 7 Dag 7. Karakorum den gamle hovedstad

  Vi kører til Mongoliets gamle hovedstad Karakorum. Djengis Khan besluttede i 1220 at flytte hovedstaden fra Onon dalen til Karakorum ca 373 km sydvest for Ulaan Bataar. Selve byggeriet begyndte først efter hans død og det var hans søn Ogedei der stod for det. Karakorum fungerede som Mongoliets politiske, kulturelle og økonomiske hovedstad i 40 år indtil Kublai Khan flyttede hovedstaden til Beijing. Vi ser Erdenezuu klostret og der er mulighed for at gøre et par spændende indkøb af souvenirers. Vi spiser og overnatter i jurt lejr.

 8. Dag 8 Dag 8. Nadaam festival og Ongi klostret

  Vi oplever mere af Nadaam festivalen her inden vi spiser en tidlig frokost og kører videre til Ongi klostret. Dette kloster blev opført for 250 år siden og havde dengang omtrent 1000 munke tilknyttet. Det er en af Mongoliets 700 klostre som alle led skade under de kommunistiske udrensninger i forrige århundrede. Vi ser nogle stupaer og et tempel der fortsat står. Vi spiser og overnatter i jurt lejr.

 9. Dag 9 Dag 9. Gobi ørkenen og sandklitterne

  Vi kører dybt ind i Gobi ørkenen indtil vi når Khongoriin klitterne som er de største i Mongoliet. Køreturen går forbi noget af det mest utrolige landskab. Ørkenlandskaber med flade stenede sletter, spredt vegetation, bjerge i de mest forunderlige formationer og flokke af vilde antiloper der galopperer over stepperne. I Gobi regionen kan man også se gazeller, traner, rovfugle tusindvis af både vilde og tamme kameler. Det er desuden tydeligt at det engang var et sted med mange dinosaurer. Vi spiser og overnatter i jurt lejr.

 10. Dag 10 Dag 10. Khongoriin sandklitter

  Vi har en hel dag i Khongoriin klitterne. Vi vil blandt andet besøge en lokal nomade familie og lærer mere om deres levevis. Om eftermiddagen går vi en tur langs sandklitterne og der er mulighed for at ride på den to puklede Baktranske kamel. I dag skal vi med hjælp fra vores chauffører og guider selv bygge en jurt lejr op.

 11. Dag 11 Dag 11. De flammende klipper

  Vi sætter kurs mod syd og kører til Bayanzag som også er kendt som de flammende klipper hvor vi går en tur i området omkring de farverige sandklitter. Bayanzag er også et verdenskendt udgravningssted for dinosaur fossiler. Det blev opdaget i 1920erne af mongolske og amerikanske palæontologer. Vi går på fossil jagt som dinosaur jægere for selv den dag i dag er der mange i jorden. Efter frokost fortsætter vi til Yolyn Am, bedre kendt som gribbenes kløft. Her er en perfekt mulighed for en let gåtur i området og er vi heldige kan vi se vilde Argali får. Vi besøger også et mindre museum ved indgangen til nationalparken. Vi spiser og overnatter i jurt lejr.

 12. Dag 12 Dag 12. Baga Gazriins granitbjerge

  Vi kører til den mellemste Gobi provins indtil vi når et sted der hedder Baga Gazriin. Her er der bjerge i ørkenlandskabet hvor det højeste måler 1751 meter. Det er et område med granit bjerge i modsætningen til nogle af de andre bjerge vi har set. Vi går en tur i området om eftermiddagen. Vi spiser og overnatter i jurt lejr.

 13. Dag 13 Dag 13. Terelj Nationalpark og Djengis Khan

  I dag går turen videre til Terelj National park. På vejen dertil ser vi en Djengis Khan statue. Siden når vi nationalparken og udforsker de interessante klippeformationer. Vi besøger også et meditationscenter. Vi spiser og overnatter i jurt lejr.

 14. Dag 14 Dag 14. Traditionel musik og dans

  Turen går tilbage til Ulaan Baatar hvor vi kigger lidt nærmere på byen og ser de ting vi ikke så ved første besøg bl.a. Zaisan bakken. Om aftenen vil vi samlet til en afskedsmiddag med traditionel musik og dans.

 15. Dag 15 Dag 15. Ulaan Baatar. Ankomst til Skandinavien

  Vi kører til lufthavnen om morgenen og begynder vores hjemrejse højt over Mongoliets stepper videre over Sibirien og Rusland indtil vi når Skandinavien. Efter en oplevelse for livet går turen retur til Danmark og Sverige hvor vi sætter fødderne på jorden midt på dagen.