15 dage med privat tog ad den legendariske Silkevej

from DKK29,850.00
 • Silkevejens højdepunkter gennem Kasakhstan Usbekistan og Turkmenistan på 15 dage
 • Et enestående – once in a lifetime – tog eventyr der bringer os til hele 7 “UNESCO world heritage” steder
 • Mægtige porte,  glitrende domer i solen og gamle bymure. 1001 nat kommer til live her.
 • De snoede gader og markeds livet i Khiva og Bukhara
 • Ørkensolen der rammer Registan i Samarkand. Den flotteste plads i Orienten
 • Det bekvemme ved at rejse i eget privat tog i en region der ofte kræver lange udmattende busture.
 • Indsigt i det lokale liv fra folkedans i en “Madrasa” til frokost i den tidligere Emirs sommer palads og hos en lokal Usbeker familie.
 • Lille gruppe – maks 20 deltagere!
 • Afgang fra København og Billund
 • Anmeldelser
  0/5
 • Rejseform Ferieform
   Guidede ture, Historie, Kulturrejser, Rundrejser, Tog
  • Sværhedsgrad Moderat
   2/8
  • Gruppestørrelse Lille gruppe
   20
  Alt om 15 dage med privat tog ad den legendariske Silkevej

  28. marts - 11 april 2018

  Silkevejen emmer af mystik, eventyr og skjulte farer. Den står i vores bevidsthed som noget af det største, pionerer kunne gøre for at flytte grænserne ud i den ukendte verden. I årtusinder var den en ”kulturel motorvej”, hvor varer, ideer og opfindelser blev udvekslet mellem øst og vest. Ingen anden handelsvej har haft større betydning for verdenshistoriens udvikling end denne karavanerute, der tog sit navn efter et af Østens kostbare nye produkter. Marco Polo var en af de første, der tog denne færd, og nu er det muligt at tage med på en tur i hans fodspor. Vi kører med tog ad den legendariske Silkevej gennem tre centralasiatiske lande. Rejsen begynder i Kasakhstan og tager os siden til Usbekistan og Turkmenistan. Et episk to ugers eventyr, der bringer os tæt på de gamle Silkevejsbyer med alle deres prægtige monumenter og fortryllende fortællinger.

  Rundrejsen kort

  1.  dag Fra Danmark mod Kasakhstan
  2.  dag Ankomst til Almaty - Gåtur og afslapning
  3.  dag Byrundtur Almaty - Senere stiger vi på toget
  4.  dag Turkestan med Khoja Ahmed Yasawi-mausoleet
  5.  dag Tasjkent – steppernes grønne oase
  6.  dag Shakhrisabz på Silkevejen
  7.  dag Samarkand – byen med poetisk skønhed
  8.  dag Samarkand – silketæpper, moskeer og mausoleer
  9.  dag Køretur fra Samarkand til Khiva
  10.  dag Khiva – storhed og fald
  11. dag Bukhara – den hellige by
  12. dag Bukhara – storslåede bygningsværker
  13. dag Merv – med blodig verdenshistorie
  14. dag Ashgabat – oldtidsbyen Nisa og nutidens hovedstad
  15. dag Fra Ashgabat til Danmark

   

  Overblik over rejsen
  Hvad er inkluderet på denne rejse?Produkter inkluderet i rejsens pris
  • Dansk rejseleder - Historielærer Kasper Bøndergaard
  • Fantastisk odysse med tog
  • Hotel overnatninger når vi ikke er på toget
  • Lokalguide
  • Alle ture til nævnte seværdigheder
  • Alle entrébilletter
  • Fuld pension fra dag 3 til 14
  • Læge ombord
  • Transfer til og fra lufthaven
  • Fly fra København/Billund til Almaty(Kasakhstan) og hjem fra Ashgabat(Turkmenistan) til KBH/BLL
  Hvad er ikke inkluderet på denne rejse?Produkter inkluderet i rejsens pris
  • Drikkepenge – beregn ca. 800 kr.
  • Visum til Kasakhstan, Usbekistan og Turkmenistan. Vi hjælper med at søge.
  • Afbestillingsforsikring.
  • Årsrejseforsikring
  • Eneværelsestillæg
  • Drikkevarer

   

  1. Dag 1 Fra Danmark til Kasakhstan

   Vi flyver fra Danmark til Kasakhstan som vil være udgangspunktet for vores togrejse gennem Centralasien. Byen ligger ved foden af Tian Shan-bjergene, og der kan ofte ses sneklædte bjergtinder i horisonten.

  2. Dag 2 Ankomst til Almaty

   Vi ankommer om morgenen til Almaty i Kasakhstan. Dagen er til fri disposition men Kasper vil tage de som vil med ud på en uformel gå tur i byen.

  3. Dag 3 Byrundtur Almaty

   Fra morgenen skal vi ud og se nærmere på denne hyggelige by, der altid har været en af de mest charmerende byer som russerne grundlagde i Centralasien. Der er mange parker, fortovscafeer og brede alléer med træer langs siden. Vi skal se Zenkov katedralen, der er en af verdens største træbygninger. Frokosten nydes i en traditionel Yurt, som minder os om Kasakhstans nomadiske rødder. Herefter indlogerer vi os på vores specielle tog ”Registan”. Bagagen vil blive bragt direkte til vores togkupé, hvor vi tilbringer den første nat.

  4. Dag 4 Turkestan med Khoja Ahmed Yasawi-mausoleet

   Efter morgenmaden ankommer vi til pilgrimsbyen Turkestan. Her skal vi se byens største seværdighed, nemlig mausoleet for Khoja Ahmed Yasawi. Det blev bygget tilbage i 1394 og findes nu på UNESCOs fine liste over verdens kulturarv. Yasawi var poet og Sufi, og efter endt uddannelse tilbragte han det meste af sit liv i Turkestan. Hans mausoleum med den fantastiske blå kuppel og den monumentale moské er et af de vigtigste timuridiske bygningsværker. Herefter vil vores tog køre mod Tasjkent i Usbekistan, og grænseformaliteterne klares nemt fra kupeerne. Vi overnatter igen i toget.

  5. Dag 5 Tasjkent – steppernes grønne oase

   Om morgenen ankommer vores tog til Tasjkent, som er hovedstaden i Usbekistan. Her skal vi ud og se nærmere på byen, der bliver betegnet som steppernes grønne oase. Rundt i byen ser vi bl.a. den berømte bygning Madrasah Kukeldash og et monument rejst til minde om krigsherren Timur Lenk. Om aftenen skal vi i den berømte Tasjkent Navoy opera (afhængig af programmet). Herefter vil toget køre mod Shakhrisabz.

  6. Dag 6 Shakhrisabz på Silkevejen

   I dag skal vi opleve en traditionel folkloreopvisning og lære lidt om de lokales skikke og dagligdag. Det bliver med garanti en meget varm velkomst. Herefter skal vi følge den legendariske Silkevej til vi ankommer i den grønne by Shakhrisabz, som er fødebyen for Timur Lenk. De store monumenter for den mongolske prins er endnu en af regionens UNESCO-stemplede seværdigheder. Om aftenen sætter toget kursen mod Samarkand og der vil være vinsmagning om bord med lokale vine.

  7. Dag 7 Samarkand – byen med poetisk skønhed

   De næste to dage skal vi tilbringe i Silkevejens måske mest berømte by. Ingen anden by bliver forbundet så meget med Silkevejen som Samarkand. For mange rejsende har byen en mytisk klang på højde med Atlantis. Tusinde år med rejsende fra nær og fjern og poeternes rosende ord har bidraget til den ophøjede status. Det var givetvis den prægtigste by i verden på Timur Lenks tid. Vi skal se ”Afrosiab”, som er to kvadratkilometer med udgravninger af Marakanda (tidlige Samarkand). Siden ser vi Registan og en overdådighed af knejsende medressas (læreanstalter), glaserede tegltage, azurblå mosaikker og store velproportionerede pladser. Registan var i Middelalderen Samarkands kommercielle centrum og er nu nok et af Centralasiens mest imponerende steder. De næste to nætter overnatter vi på et fire- stjernet hotel i Samarkand.

  8. Dag 8 Samarkand – silketæpper, moskeer og mausoleer

   I dag besøger vi en silketæppefabrik og en usbekisk håndværksfamilie og ser, hvordan man fremstiller papir af morbærtræets bark. Ulug Beg-observatoriet fra 1420 fortæller historien om en mand, som var mere videnskabsmand end hersker, og dagen byder på endnu to seværdigheder. Den enorme Bibi-Khanym moské stod færdig kort før Timur Lenks død og må have været juvelen i hans imperium. Arkitektur og bygge-teknik nåede nye højder, da man opførte et af den islamiske verdens største moskeer. Frontporten alene stod 35 meter høj. Inden turen går tilbage til hotellet skal vi se Gur Emir mausoleet. Timur Lenks to sønner og to børnebørn er stedt til hvile i dette gravsted med den typiske azurblå kuppel og de fantastiske detaljer i glaseret tegl.

  9. Dag 9 Køretur fra Samarkand til Khiva

   Formiddagen kan nydes i Samarkand, indtil toget afgår ved frokosttid. Der venter en spektakulær køretur til Khiva, der i store dele af historien var en prægtig by, som ydede stor indflydelse på resten af regionen. I 11- og 1200-tallet udvides grænserne, så Khiva herskede over hele Persien og Afghanistan. I 1220 blev Khiva erobret af en af Djengis Khans sønner og i 1379 af Timur Lenk. Vi overnatter i toget.

  10. Dag 10 Khiva – storhed og fald

   Et fantastisk syn venter os ved ankomsten til Khivas monumentale bymure, der giver en idé om byens storhedstid. Når man står her foran de mægtige porte og bastioner af mursten, drømmer man sig hen til en svunden tid med erobringstogter, belejringer og kampen for overlevelse. Vi ser Kalta Monir-minareten, hvor livet stadig pulserer som i gamle dage. Amir Khan ville bygge den så høj, at man ville kunne se helt til Bukhara. Skæbnen ville dog, at han døde fire år efter påbegyndelsen i 1851. Efter planen ville det have været verdens højeste bygning, men den endte lav og ufærdig i stedet for. På vores tur rundt i Khiva ser vi desuden paladser, moskéer, minareter, mausoleer og koranskoler, som alle er blændende eksempler på Middelalderens orientalske arkitektur. Den tidligere Emirs sommerpalads danner rammer for frokosten, som vi spiser på stedet. Vi overnatter i toget.

  11. Dag 11 Bukhara – den hellige by

   Bukhara ligger i midten af Kyzyl Kym-ørkenen og er den helligste by i Centralasien. Den har næsten tusind monumenter, og byen har ikke ændret sig ret meget de sidste par hundrede år. Vi besøger den gamle by, som også er på UNESCOs verdensarvsliste. Vi ser også Kalon-mineraten, som blev bygget af den lokale hersker Arslan Khan i 1127. Det er et utroligt bygningsværk for sin tid. 47 meter høj og med 10 meter dybe fundamenter, der skulle sikre mod jordskælv. Det har gjort, at bygningen stadig står 850 år efter opførelsen. Herefter ser vi Lyabi Hauz fra 1620, som er en fredelig lille oase i byen. Her er en række bygninger placeret rundt om et centralt bassin med skyggefulde træer omkring, alle så gamle som byggeriet selv. På den østlige side ser vi statuen af Hoja Nasruddin, som rider på et æsel. Vi hører historier om denne semi-mystiske person, der går igen i sufismen verden over. Vi spiser middag i en gårdhave med underholdning i form af lokal musik og dansere i nationaldragter. Vi overnatter på et godt mellemklassehotel i Bukhara.

  12. Dag 12 Bukhara – storslåede bygningsværker

   Man bliver slet ikke færdig med Bukhara på en enkelt dag. Vi tilbringer endnu en hel udflugtsdag i den gamle historiske by. Vi ser Mire-e-Arab, der som gammel læreanstalt er en af de smukkeste og mest skattede bygninger i Centralasien. Ismael Samanis mausoleum er det ældste muslimske bygningsværk i byen, og de to meter tykke mure har hjulpet til med at overleve 11 århundreder uden restaurering. Endeligt skal vi se ”Arken”, som er en kongelig ”by i byen”. Den var beboet fra det 5. århundrede helt op til 1920, hvor den blev bombet af Den Røde Hær. Vi ser tronrummet og sommerresidensen for den sidste emir. Vi overnatter i toget, der om aftenen kører mod Merv.

  13. Dag 13 Merv – med blodig verdenshistorie

   Tidligt om morgenen ankommer vores tog til Merv. Byen er ligeledes placeret på UNESCOs verdensarvsliste og tager sig imponerende ud med sine gigantiske volde og mure ude i ørkenen. I sine velmagtsdage var byen kendt som ”Merv-i-shah-jahan” (verdens dronning). Byen var i 1100-tallet for en periode verdens største og stod sammen med Kairo, Bagdad og Damaskus som den muslimske verdens magtcenter. Merv var også skue for en af datidens største tragedier, da Djengis Khan brændte den ned og dræbte næsten en million mennesker i et hævntogt. Historikere mener, at det er verdenshistoriens blodigste indtagelse af en by. Vi besøger Sultan Sanjars mausoleum, Jomfrufæstningen og andre spændende bygninger. Vi spiser frokost i en gård, der tilhører en lokal familie. Vi ruller mod Ashgabat og overnatter i toget.

  14. Dag 14 Ashgabat – oldtidsbyen Nisa og nutidens hovedstad

   Om morgenen besøger vi Nisa, som var en del af det gamle parthiske rige for omkring 2.000 år siden. Efter frokost tager vi en byrundtur i Ashgabat og lærer Turkmenistans nuværende hovedstad at kende. Det er en ”showcase” for den nyligt uafhængige republik. Eftermiddagen bruges på at se Ashgabats nationalmuseum, der bl.a. viser ruiner fra oldtidens Nisa. Om aftenen spiser vi en afskedsmiddag.

  15. Dag 15 Fra Ashgabat til Danmark

   Et centralasiatisk rejseeventyr er ved at være slut, og vi må flyve tilbage til Danmark. Fyldt op med fantastiske rejseoplevelser og et sjældent indblik i Silkevejens mange mysterier.

  Der er i alt fire kategorier. Læs grundigt på de enkelte kategorier og vurdér, hvilken kategori der passer bedst til jeres behov. Der er forskel på, hvor mange man er i hver kupé, hvor store sengene er, og om der ikke er bad, bad på gangen eller bad i kupéen.

  Habibi

  Hver vogn har ni kupéer med plads til fire gæster. Der er to overkøjer og to underkøjer, der måler 70 x 184 cm. I midten under vinduet er der et lille bord. Fælles toilet og håndvask finder man i begge ender af vognen. Derudover er der et rygerum i den ene ende. Der er enkelte 220 v stik til opladning men begrænset antal. Der er ikke bruserum(men selvfølgelig mulighed for bad de dage vi overnatter på hotel i Samarkand og Bhukara). 29.850,- per person

  Ali Baba

  Hver vogn har ni kupéer med plads til to gæster i underkøjer, der måler 70 x 184 cm. I midten under vinduet er der et lille bord. Fælles toilet og håndvask finder man i begge ender af vognen. Der er ikke bruserum(men selvfølgelig mulighed for bad de dage vi overnatter på hotel).Samme ende er der et rygerum. Der er enkelte 220 v stik til opladning. 38.950,- per person

   

  Aladin

  Hver vogn har otte kupéer med plads til to gæster i underkøjer, der måler 70 x 184 cm. I midten under vinduet er der et lille bord. Fælles toilet og håndvask finder man i begge ender af vognen. Der er fælles bruserum i den ene ende. Samme ende er der et rygerum. Der er enkelte 220 v stik til opladning. 42.850,- Per person

  Kalif

  Hver vogn har blot seks kupéer, så der maksimalt er 12 personer, der deler hele denne vogn. Denne kategori er udstyret med to senge, hvoraf den ene måler 120 x 184 cm med plads til to, hvis nødvendigt. Den øvre køje måler 80 x 174 cm. Derudover har kupéen en hyggelig lænestol, sofabord og skab. Kupéens eget badeværelse indeholder ikke bare toilet, vask og bad, men også opbevaringsplads til bagage. Derudover er der et rygerum i den ene ende. Der er enkelte 220 v stik til opladning. 63.950,- per person