punakha dzong 16
Bhutan Over Alle Bjerge oktober 2018 (7)
Bhutan Over Alle Bjerge oktober 2018 (9)
Bhutan Over Alle Bjerge oktober 2018 (6)
Bhutan Over Alle Bjerge oktober 2018 (11)
Bhutan Over Alle Bjerge oktober 2018 (8)
Bhutan Over Alle Bjerge oktober 2018 (1)
Bhutan Over Alle Bjerge oktober 2018 (10)
Bhutan Over Alle Bjerge oktober 2018 (12)
Bhutan Over Alle Bjerge oktober 2018 (13)
DSC00485

Tordendragens land 2018

from DKK28,995.00

Enestående tur til Bhutan 29. sept. -11. okt. 2018

Besøg det lille kongerige i Himalaya.

Et isoleret og helt unikt sted.

Eneste land i Asien uden et trafiklys.

Første land i Verden der forpligtede sig til at have 60% af landet dækket af skov.

Eneste land i Verden hvor tobak og rygning er totalt forbudt.

Velstand bliver målt i borgernes glæde

Alle har samme fødselsdag

Sidste land i Verden til at introducere TV og Internet. Det blev først tilladt for ca 20 år siden.

Dette er en spirituel rundrejse i samarbejde med Marina Munk

Begrænsede pladser fra henholdsvis Stockholm, København og Billund

Skal bookes inden 25/4 – herefter kan der kun bookes på forespørgsel

OBS NY TUR MARTS 2020. Skriv til Kasper:

kasper@overallebjerge.dk

 • Anmeldelser
  0/5
 • Rejseform Ferieform
  Guidede ture, Historie, Jungle, Kulturrejser, Rundrejser, Spirituelle rejser
 • Sværhedsgrad Moderat
  2/8
 • Gruppestørrelse Mellem gruppe
  20
Alt om Tordendragens land 2018

Bhutan, der ofte omtales som "Tordensdragens land" eller "det sidste Shangri La" på jorden, ligger i det østlige Himalaya mellem Indien og Tibet. Med et område på 38000 km2 er det lille Himalaya-kongerige en af ​​de mest isolerede nationer i verden. Spektakulært bjerg terræn, varieret flora og fauna, gamle buddhistiske klostre og et storslåede landskab i Bhutan har gjort det til et eksempel turist destination. Bhutan er velsignet med rig biodiversitet med omkring 300 medicinske urter og 165 truede arter. Hver del af Bhutan har sin egen historiske, geografiske, kulturelle, traditionelle og religiøse betydning.

Bhutan er med sin smukke og stort set uberørte Himalaya kultur, dens rige flora og fauna og den livlige buddhistiske kultur, et idyllisk sted at besøge.

 

Overblik over rejsen
Hvad er inkluderet på denne rejse?Produkter inkluderet i rejsens pris
 • Fly fra Kastrup, Billund eller Stockholm med Turkish Airlines.
 • Fly T/R New Delhi til Bhutan
 • Måltider ombord.
 • 13 dages program med nævnte udflugter.
 • 11 af dagene i Bhutan - Det er den helt store tur!
 • Alle entré på nævnte udflugter.
 • Morgenmad alle dage.
 • Frokost dag 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 og 10
 • Middag dag 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 og 10
 • Dansk rejseleder Kasper Bøndergaard
 • Lokalguide i Bhutan.
 • Overnatninger på gode hoteller.
Hvad er ikke inkluderet på denne rejse?Produkter inkluderet i rejsens pris
 • Forsikring (afbestillings og rejseforsikring)
 • Eneværelsestillæg. 4000 kr.
 • Drikkevarer til måltiderne.
 • Drikkepenge beregn ca. kr. 25 per dag.
 • Visum til Bhutan. 40 USD
 • Visum til Indien. Gøres online. Husk at lav double entry!
 1. Dag 1 29 sept. Danmark/Sverige til Indien.

  Vi flyver fra Skandinavien om aftenen med flyvning via Istanbul til New Dehli. Man kan vælge at flyve fra Billund, København eller Stockholm. Bemærk at der er begrænset antal pladser fra de enkelte steder. Der er to gratis måltider på flyveturen og et begrænset drikkevare udvalg. ”Over Alle Bjerges” danske rejseleder Kasper er med på flyveturen både ud og hjem så her kan man få hjælp til bl.a. indrejse formularerne samt ankomsten i lufthavnen. (A)

 2. Dag 2 30. sept. Ankomst til New Delhi.

  Om morgenen ankommer vi til den pulserende storby New Dehli. Vi tjekker ind på hotellet (ca. kl. 12.00), der ligger centralt ved seværdigheder og shopping. Dagen er derudover til fri disposition. Man kan slappe af, gå på markedet eller se nogle af New Delhis store seværdigheder. I ”Old Delhi” kan man se det røde fort. Det imponerende bygningsværk blev bygget i 1638-48 hvor Mogulerne havde deres storhedstid. De 33 meter høje mure af rød sandsten knejser over resten af det gamle Dehli. Ikke så langt fra fortet er Indiens største Moske, fredagsmoskeen Jama Mashid fra 1700 tallet. I samme område kan man gå i de gamle gader ved Chandni Chowk basaren. En anden oplevelse får man ved Raj Ghat som er det sted hvor man mindes landsfaderen Mahatma Gandhi. Her er en fredelig park og en evigt brændende flamme på stedet hvor hans kremation fandt sted.

 3. Dag 3 1. okt. New Delhi til Bhutan.

  Flyvningen til Paro er en af de mest spektakulære i hele Himalaya regionen – ja måske i verden. Vi flyver langs den sydlige sige af Himalaya bjergkæden og på en klar dag er det muligt at se Mount Everest og de andre bjerge over 8000 meter som er de højeste i verden. Bhutans første gave til os, når vi kommer fra flyet, vil være en kølig, ren frisk bjergluft. Efter immigrationsformaliteter og bagageopsamling bliver vi mødt af vores lokale Bhutanske guide og kører derefter til Thimphu, hovedstaden i Bhutan med stop på Chuzom, hvor floderne Thimphu og Paro-floderne flyder sammen. Her ses tre forskellige stilarter af stupas; Tibetansk, nepalesisk og bhutansk. Kort før vi når Chuzom, vil vi se Tschogang Lhakhang, "templet for den fremragende hest". Det er et privat tempel, bygget i det 15. århundrede som følge af besøget fra Balaha, den fremragende hest, en manifestation af Chenrezig, den medfølende Buddha. Ved ankomsten, i Thimphu check-ind på hotellet. Hovedstaden Bhutan og centrum for regeringen, religion og handel, Thimphu er en unik by med usædvanlig blanding af moderne udvikling sammen med gamle traditioner. Med en befolkning på omkring 90.000 er det måske stadig verdens eneste hovedstad uden trafiklys. Senere om aftenen kører vi til Buddha Point (Kuensel Phodrang). Beliggende en kort køretur fra Thimphu centrum får vi et godt overblik over Thimphu-dalen fra Buddha-punktet (Kuensel Phodrang). Her kan man bede til den den største Buddha statue i landet og derefter gå rundt og få et glimt af dalen. Besøg også National Memorial Chorten: et monument for verdensfred. Malerierne og statuerne inde i monumentet giver et indblik i buddhistisk filosofi. Om aftenen går vi evt. tur i Thimphu hovedgade og markedsområde. (MFA)

 4. Dag 4 2. okt. Thimph

  Efter morgenmaden, begiver vi os ud på en interessant tur til Tango Goemba: Dette kloster blev grundlagt af Lama Gyalwa Lhanangpa i det 12. århundrede, og den nuværende bygning blev bygget i det 15. århundrede af den "guddommelige galning", Lama Drukpa Kunley. Det maleriske tre-etagers tårn ligger nord for Thimphu. Det tager cirka 30 minutters kørsel og en times gåtur - hver vej gennem skyggefulde rhododendron skove for at nå klosteret. Efter frokost, besøger vi National Library som besidder en stor samling af gamle buddhistiske tekster og manuskripter, nogle der dateres adskillige hundrede år tilbage, samt moderne akademiske bøger hovedsagelig om Himalaya kultur og religion. Herefter kører vi mod byens centrum for at besøge Textil og kultur arvs Museet: Disse museer, der begge åbnede i 2001, giver fascinerende indsigt i Bhutanese kultur og livsstil. Senere på eftermiddagen besøger vi Trashichhodzong: Denne imponerende fæstning / kloster huser sekretariats bygning, hans majestæts tronrum og forskellige regerings kontorer. Det er også sommerhuset hos den højeste abbede og munke forsamlingen. (MFA)

 5. Dag 5 3. okt. Thimphu - Trongsa (207 Km, 7 timer )

  Efter tidlig morgenmad kører vi til Dochula pass (3.050m). Hvis vejret tillader det, kan du se en række af Himalayas toppe mod nord øst. Følgende toppe kan ses fra dette pas på en klar dag; Masagang (7,158m), Tsendagang (6.960m), Terigang (7.060m), Jejegangphugang (7.158m), Kangphugang (7.170m), Zongphugang (7,060m), et fladt bjerg, der dominerer den isolerede region Lunana - endelig Gangkar puensum, den højeste top i Bhutan på 7.497m. Vi kører videre og ankommer til byen Wangduephodrang til frokost. Nedstigningen fra Dochula til Wangduephodrang-dalen er ret lang, da højdeforskellen er 1700 meter. Vi fortsætter over Pelela-passet (3.300 m), som er den traditionelle grænse mellem øst og vest. Passet er markeres med et stort bedeflag og jorden er dækket af bjerg dværg bambus. Vi gør et stop ved Chendbji Chorten, som blev bygget i 18 århundrede af en Lama ved navn Shida, det er nepalesisk i stil med øjne malet på fire kardinalpunkter. Overnatning på hotellet i Trongsa.(MFA)

 6. Dag 6 4. okt. Trongsa – Bumthang (68 Km, 2:30 times kørsel)

  Efter morgenmaden fortsætter vi med at besøge Trongsa Dzong, bygget i 1648, hvor det var magtcentrum for det centrale og østlige Bhutan. Både den første og den anden konge af Bhutan regerede landet fra dette gamle hovedsæde. Besøg også Ta Dzong, nyligt åbnet fort i Trongsa. Ta Dzong, en cylindrisk stenstruktur, på 5 etager, blev opført i 1652 af Chogyal Minjur Tempa. Efter mere end 350 år er den blevet genopført som et klassisk museum, der repræsenterer en smagfuld blanding af tradition og modernitet. Efter sightseeing i Tronga, fortsætter vi med at køre til Bumthang over Yutong-la pass (3.400m). Vejen snor sig stejlt op til passet fra Trongsa, og løber derefter ned gennem nåletræ i en bred, åben dyrket dal, kendt som Chumey-dalen. Undervejs stopper vi ved Chumey, en bred frugtbar dal, hvor hvede, byg, kartofler og boghvede dyrkes. Chumey er specielt kendt for sin berømte vævede tekstiler af uld kaldet "Bumthang Yathra". (MFA)

 7. Dag 7 5. okt. Bumthang

  Bumthang er det fælles navn for de fire dale - Chumey, Choekhor, Tang og Ura med højde varierende fra 2.600m til 4.000m. Det er hjemsted for mange fremtrædende Buddhistiske templer og klostre. Efter dejlig morgenmad på hotellet, besøger vi Kurje Lhakhang, hvor den Padmasambhava undertvang en lokal dæmon og efterfølgende kom der et aftryk af hans legeme på en sten. Jambey Lhakhang (7. århundrede tempel), Tamshing Lhakhang (der huser nogle af de ældste vægmalerier i Bhutan) og Jakar Dzong (administrativt center i regionen). Hvis tiden tillader også en spadseretur i landsbyen, og besøg ved lille butik med kunsthåndværk. Senere på eftermiddagen går vi til Lhodrak Kharchhu Klosteret: Klostret ligger over hovedbyen, ca. 3 km fra Chamkhar by, og blev grundlagt af Namkhai Nyingpo Rinpoche i 1984. Siden da har klostret udviklet sig betydeligt med stigningen i antallet af munke til næsten fire hundrede. Klosteret er blevet en del af en omfattende indsats for at bevare og genoplive den tibetanske kultur. Munkernes læseplan omfatter læsning, memorisering af de daglige bønner, læring af dharma danse, tegning af mandalas, læring af melodier til de hellige ritualer, læring af brugen af ceremonielle instrumenter og kunsten at lave offerobjekter sammen med grundlæggende forståelse af de forskellige stadier af tantra. (går ca. 45 minutter hver vej) Overnatning på hotel i Bumthang. (MFA)

 8. Dag 8 6. okt. Bumthang - Punakha (200 km, ca. 7 timers kørsel)

  Efter morgenmad på hotellet kører vi til Punakha over Yutong-la passet (3.400m) & Pelela passet (3.300 m). Bjergpasene giver den mest spektakulære udsigt over de høje bjergtoppe i den østlige Himalaya på en klar dag. Aftenen kan bruges til at udforske Punakha landsbyen beliggende lige ved floden. (MFA)

 9. Dag 9 7. okt. Punakha

  Efter morgenmaden skal besøger vi Punakha Dzong, en massiv konstruktion bygget hvor to floder flyder sammen. Det var hovedstaden i Bhutan indtil 1955, og tjener stadig som munkestandens vinterbolig. Vi fortsætter videre til Sangchhen Dorji Lhuendrup Lhakhang nonnekloster. Beliggende smukt på en højderyg mellem fyrretræer og med udsigt over dalene Punakha og Wangduephodrang. Her glitrer de fantastiske bygninger ved templet der huser en godt 5 meter bronze statue af Avalokiteshvara (Chenrigzig). Vi ser også de flotte statuer af Guru Padmasambawa, Gautama Buddha, Zhabdrung Ngawang Namgyel, Tsela Namsum, 21 Taras og Tsepamay (langtlivs Buddha). Avalokiteshvara-statuen, er en af de største i landet, var bygget udelukkende af lokale bhutanske håndværkere. Tempelkomplekset huser også et permanent lære- og meditationscenter for nonner hvor det udover religiøse øvelser giver håndværks uddannelse som skræddersyning, broderi, statuefremstilling og thangka-maleri. Senere på dagen efter frokost besøger Chimi Lakhang (fra hotellet er det ca. 15 minutters kørsel til motorvej og derefter går man igennem marker og landsbyer. Dette er totalt omkring 1,1 / 2 times gang totalt) Chimi Lhakhang, der ligger på en bakke i midten af dalen, er også kendt som frugtbarhedens tempel. Det er almindeligt antaget, at par, der ikke har børn og ønsker et, hvis de beder i dette tempel, er de normalt velsignet med et barn meget snart. Sporet fører over rismarker til den lille landsby Pana, hvilket betyder 'mark'. Vi følger en lille bæk ned ad bakke til Yoaka og tværs af flere marker, før man tar en mindre stigning til Chimi Lhakhang. Overnatning på hotellet i Punakha. (MFA)

 10. Dag 10 8. okt. Punakha – Paro (125 km, 4 timers kørsel)

  Vi kører retur mod til Paro hvor vi kører ned i højden fra Dochu La og følger vejen tilbage op ad de dramatiske damatiske dale Wang Chhu og Paro Chhu, før vi krydser gennem Paro by i den nordlige ende af dalen. Undervejs besøger vi Simtokha Dzong, stedet for tantrisk undervisning. I dag huser denne dzong en skole til studiet af Dzongkha-sproget. Senere på dagen efter at have tjekket ind på hotellet, besøger vi Ta Dzong. Det var oprindeligt bygget som vagttårn men huser nu det Nationale Museum. Den omfattende samling omfatter antikke thangkha malerier, tekstiler, våben og rustninger, husholdningsgenstande og et rigt udvalg af naturlige og historiske kostbarheder. Så går vi ned ad stien for at besøge Rinpung Dzong, hvilket betyder ("fæstningen af en bunke juveler"), som har en lang og fascinerende historie. I den indre gård er der fine vægmalerier, der illustrerer buddhistisk sagn såsom ”de fire venner”, ”den gamle mand af det lange liv”, ”livets hjul”, scener fra Milarepa, Mount. Sumeru og andre kosmiske Mandala. Overnatning på hotel i Paro. (MFA)

 11. Dag 11 9. okt. Paro

  Efter morgenmaden en gåtur til Taktshang kloster (5 timers vandretur). Det er en af de mest berømte af Bhutans klostre, der ligger på siden af en klippe 900m over Paro-dalen. Det siges at Guru Rinpoche ankom her på ryggen af en hun tiger og mediterede på dette kloster og kaldte det herved 'Tiger reden'. Dette sted er blevet anerkendt som et af de mest hellige steder og besøgt af Shabdrung Ngawang Namgyal i 1646 og nu besøgt af alle Bhutanere mindst en gang i deres levetid. Den 19. april 1998 ødelagde en stor brand bygningens hovedstruktur, men nu er denne Bhutanske juvel blevet restaureret til sin oprindelige pragt. På vej tilbage, stopper vi ved Drukgyel Dzong, en ødelagt fæstning, hvor bhutanske krigere kæmpede mod tibetanske angribere for århundreder siden. Den snedækkede kuppel af den hellige Chomolhari, "gudens bjerg" kan ses i al sin herlighed fra vejen op til fæstningen. Langs vejen kan vi besøge Kyichu Lhakhang fra det 7. århundrede. Et af de 108 templer, der er bygget i Himalaya af den tibetanske konge, Songtsen Gampo. Bygningen af dette tempel markerer indførelsen af buddhismen i Bhutan. Eftermiddagen er fri til afslapning efter lang dag vandretur. (MFA)

 12. Dag 12 10. okt. Paro til New Delhi

  Efter tidlig morgenmad på hotellet, kører vi til lufthavnen for at flyve videre til Delhi. Vores lokale guide hjælper med udrejse formaliteter og derefter byder os farvel. Vi bliver mødt i Indien af vores lokale guide og kørt til hotellet. Resten af dagen er til fri disposition. Enten til at hvile og slappe af eller se nogle af de fantastiske steder der er i New Delhi. (M)

 13. Dag 13 11. okt. Delhi til København

  Vi kører til lufthavnen og flyver retur til Danmark og Sverige, hvor vi sætter fødderne på jorden sidst på eftermiddagen. (M)

Kort

Hotel liste.

Under hele opholdet bor vi på gode hoteller med morgenbuffet inkluderet:

By Hotel Rum kategori Datoer
Delhi The Royal Plaza Deluxe 30 Sep/01 Okt’18
Thimpu Hotel Kisa Standard 01/03 Okt’18
Trongsa Yankhil Resort Standard 03/04 Okt’18
Bumthang Wangdicholing Resort Standard 04/06 Okt’18
Punakha Meri Puensum Resort Standard 06/08 Okt’18
Paro Tenzling Resort Standard 08/10 Okt’18
Delhi The Royal Plaza Deluxe 10/11 Okt’18