Laos & Cambodja (13 dage)

Alt om rejsen til Laos & Cambodja

Denne rejses store oplevelser starter i Laos, hvor I skal bo i Luang Prabang, som med god grund har en plads på Unescos Verdensarvsliste. Herfra kommer I til at opleve både by, natur og kultur i et land, hvor buddhismen er en indgroet del af dagligdagen. Efter 5 dage i Laos går turen videre til Cambodja, nærmere bestemt Siem Reap. Byen ligger ved den enorme Tonle Sap-sø, der udgjorde livsnerven i det gamle khmerrige og rigets hovedstad, Angkor.

I Cambodja skal I selvfølgelig se det berømte Ta Phrom tempel, Angkor Wat, hvis omkransende mure er flere kilometer lange. I kommer også til at opleve flydende landsbyer, en silkefarm, lokalliv og Cambodjas hovedstad, Phnom Penh, der ligger, hvor Tonle- og Mekongfloden mødes.

En uforglemmelig og eventyrlig rejseoplevelse i godt selskab med rejseguide, Betina Faurschou.

Hvad er inkluderet på denne rejse?

 • Fly fra Kastrup med thai Airways og blot en mellemlanding i Bangkok.
 • 13 dages program med nævnte udflugter.
 • Indenrigsflyvning
 • Overnatninger på gode mellemklasse hoteller.
 • Alle entré på nævnte udflugter.
 • Fantastiske Angkor Wat
 • Sprudlende Luang Prabang på en tuk tuk tur
 • Bådtur på mekongfloden
 • Kuang Si-vandfaldet og små hyggelige landsbyer
 • Besøg ved ”Killing fields”
 • Køretur i det berømte ”bambus tog” i smukke omgivelser
 • Morgenmad alle dage.
 • Frokost 3,4 og 7 (en af dem ved de flydende landsbyer)
 • rejseleder Betina Faurschou.Lokalguide.
 • Lokalguide.

Hvad er ikke inkluderet på denne rejse?

 • Forsikring (Afbestillings og rejseforsikring)
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer til måltiderne.
 • Drikkepenge beregn ca. kr. 200.
 • Visum til Cambodja. Gøres nemt over nettet (p.t. 36USD)
 • Visum til Laos. Gøres nemt over nettet (p.t. 35USD)
 • Udflugtspakke med tilkøb dag 3,5 og 9 (500kr)

Oversigt over programmet

Dag 1

Eventyret begynder

Afrejse med Thai Airways fra Københavns Lufthavn via Bangkok til Luang Prabang. Der er inkluderet forplejning på flyet.

Dag 2

Ankomst til Laos

Vi ankommer til Luang Prabang om formiddagen og efter indrejseformaliteterne, kører vi til vores hotel og får udleveret vores værelser. Eftermiddagen og aftenen er til fri disposition. Det anbefales at forkæle sig selv med en dejlig massage og vores rejseleder tager med de, der har lyst ind til det populære aftenmarked i Luang Prabang by. Der er inkluderet forplejning på flyrejsen.

Dag 3

Med tuk tuk og båd rundt i byen

Luang Prabang er med god grund på Unescos Verdensarvsliste, og der hersker en ganske særlig stemning i byens hyggelige gader med de smukke gamle huse, der bærer præg af perioden under fransk kolonistyre. Vi tager med tuk-tuk rundt i byens gader og besøger det gamle kongepalads, der siden kommunisternes magtovertagelse har fungeret som Nationalmuseum med udstilling fra de kongeliges liv samt nogle af landets vigtigste buddhastatuer.

Buddhismen er en indgroet del af laoternes dagligdag og vi besøger 2 af byens smukkeste templer, Wat Mai og Wat Xieng Thong. Efter turen rundt med tuk-tuk skifter vi til båd og sejler ad Mekongfloden til Pak Ou-hulerne, hvor de lokale gennem generationer, er taget ud med deres ”aftjente” buddhafigurer. Det er efterhånden blevet til en imponerende samling af flere tusinde statuer og der kommer til stadighed flere buddhafigurer til. Sejlturen ud til hulerne er en fornøjelse i sig selv, og vi oplever undervejs, hvordan livet leves langs floden. På vejen tilbage gør vi holdt i en af de lokale landsbyer og ser nærmere på produktionen af den lokale risbrændevin Lao Cao.

Der er inkluderet morgenmad og frokost. Valgfrit tilkøb: Inden solopgang er der mulighed for at opleve den særlige Tak Bath ceremoni, hvor byens indbyggere donerer mad til templets munke. Munkene går i rækker fra templerne gennem byens, og det farvestrålende skue med de klare orange munkedragter, den tidlige morgendis og den andægtige stemning, gør dette til en ganske særlig oplevelse. Vær opmærksom på, at det er en vigtig ceremoni for de lokale, og vis derfor hensyn, når der tages billeder og hav tøj på, der dækker skuldre og knæ, så vi ikke unødigt støder nogen. Efter ceremonien tager vi på det lokale morgenmarked og nyder mylderet af mennesker, der handler dagens friske råvarer. Vi får også mulighed for at smage en traditionel suppe på en af byens lokale restauranter ved floden. Herefter kører vi tilbage til hotellet og spiser en velfortjent morgenmad.

Dag 4

Smukke vandfald og små landsbyer

I dag skal vi ud til det smukke Kuang Si-vandfald og i stedet for at køre hele vejen, gør vi holdt i en af de hyggelige landsbyer og vandrer det sidste stykke gennem landskabet op til vandfaldet. Vandringen tager ca. 1½ time, og det giver et godt indblik i laoternes hverdag, at gå gennem landsbyen og markerne op til nationalparken, hvor Kuang Si-vandfaldet ligger. Det er muligt at bade heroppe, så husk at have badetøjet med, hvis du gerne vil have en forfriskende dukkert i det svalende vand. Vi spiser frokost på en lokal restaurant ved vandfaldet, inden vi kører med bussen tilbage til Luang Prabang. Der er inkluderet morgenmad og frokost.

Dag 5

siem Reap ved Tonle Sap søen

Sidst på formiddagen tjekker vi ud fra hotellet og begiver os mod lufthavnen i Luang Prabang. Herfra flyver vi til Siem Reap I Cambodja, hvor vi ved ankomst kører til hotellet. Siem Reap ligger ved den enorme Tonle Sap sø, der udgjorde livsnerven i det gamle khmerrige og dennes hovedstad Angkor. Khmerriget strakte sig over enorme landområder i det nuværende Thailand, Laos, Cambodja og Vietnam, og styret var i skiftende tider baseret på den hinduistiske og den buddhistiske tro.

Der ligger store tempelkomplekser omkring den gamle hovedstad, og særligt Angkor Wat er imponerende med sine fine basrelieffer og kompleksitet. Det er verdens største tempelkompleks og tiltrækker årligt millioner af besøgende. Aftenen er til fri disposition i Siem Reap og det kan anbefales at tage ned i byen og besøge det livlige aftenmarked og forkæle sig selv med en billig fodmassage. Der er inkluderet morgenmad. Valgfrit tilkøb: Om aftenen er det muligt at komme ind og opleve et Apsara-show med buffetmiddag. Der opføres forskellige danse fra hverdagslivet og de gamle tempel- og hofdanse. Spisningen forgår inden showet begynder, og selve showet varer ca. 1 time og giver en rigtig fin forståelse af folkelivet i den unikke Cambodjanske kultur.

Dag 6

Fantastisk Angkor Wat

Da tempelområdet uden for Siem Reap er uhyre populært at besøge, har vi valgt at begynde dagen før solopgang, så vi undgår masserne og ligeledes kan nyde templerne i en behagelig temperatur. Vi planlægger afgang fra hotellet kl. 05.00 om morgenen og lægger ud med at besøge det berømte Ta Phrom tempel, hvor banyantræernes enorme rødder slynger sig mellem ruinerne. Man har bevidst valgt ikke at fjerne de store træer, for at give de besøgende mulighed for at opleve naturens kræfter omkring de gamle ruiner. Det giver en ganske særlig stemning at opleve templet mens junglen vågner og solen er ved at stå op.

Efter besøget i Ta Phrom kører vi gennem byporten ind til Ta Phrom og besøger Bayon templet med de mange ansigter, som skuer ud mod alle verdenshjørnerne. De andre turister og varmen er efterhånden ved at indfinde dig, så vi søger tilbage til hotellet og spiser sen morgenmad, inden en velfortjent siesta i middagsheden. Om eftermiddagen tager vi igen ud for at udforske lidt mere af Angkor og besøger blandt andet det imponerende Angkor Wat tempel, hvis omkransede mure er flere kilometer lange.

Templet er bygget i tre niveauer og vil man gerne op at besøge det øverste niveau skal man være tækkelig påklædt. Dvs. dækkede skuldre og knæ. Et sjal omkring skuldrene er ikke altid nok, så hav en T-shirt eller let bluse på – eller med i tasken. Det tager nogle timer at besøge Angkor Wat, så vi er tilbage på hotellet igen sidst på eftermiddagen. Der er inkluderet morgenmad.

Dag 7

Flydende landbyer og frokost i pælehus

Om morgenen tager vi ud for at opleve livet i landsbyerne langs Tonle Sap søen, der udmærker sig ved at svulme op fra ca. 3000 kvadratkilometers størrelse til næsten 12.000 kvadratkilometer. Egentlig er Tonle Sap søen en udposning på Tonle floden, og dannes ved, at Mekongflodens kraftige vandmasser presses mod strømmen i perioder med kraftig nedbør eller smeltevand fra det tibetanske plateau, hvor Mekongfloden har sit udspring.

Grundet søens store ændring i areal, har lokalbefolkningen på fineste vis tilpasset sig livet langs – og på – vandet. Decideret flydende landsbyer, flyttes alt efter vandstanden, og husene på land står på op til 12 meter høje pæle for ikke at blive oversvømmet.

Vi tager ud at sejle i en af de flydende landsbyer og oplever livet på land på nært hold, inden vi spiser frokost i land i et af pælehusene i de faste landsbyer. På vejen tilbage til Siem Reap besøger vi Beng Mealea templet, der menes at være bygget som model for det større Angkor Wat Beng Mealea er som Ta Phrom templet ikke afrenset for vegetation og giver dermed en oplevelse af at være på eventyr i junglen. Indiana Jones kunne sagtens komme løbende rundt om hjørnet. Vi er tilbage i Siem Reap igen sidst på eftermiddagen. Der er inkluderet morgenmad og frokost.

Dag 8

Med bambustoget i det smukke landskab

Vi tager afsked med Siem Reap og kører ud for at besøge en af Cambodjas silkefarme, omgivet af marker med morbærtræer, der forsyner farmen med blade til de selektivt spisende larver.

Vi får en rundvisning, hvor vi bliver sat ind i både kultiveringen af morbærtræerne, silkelarverne og behandlingen samt vævningen af det endelige silkeprodukt.

Dagen byder også på en tur med det specielle bambustog, hvor det der bedst kan beskrives som store dræsinevogne tager os på tur i det smukke landskab. Vognene er ikke overdækkede, så solcreme, solhat og dækkende tøj kan være en god idé at forberede til turen. Fremme i Battambang by, tjekker vi ind på vores hotel, og resten af eftermiddagen og aftenen er til fri disposition. Der er inkluderet morgenmad

Dag 9

Lokalliv og de små værksteder i Battambang

Omkring Battambang går dagen sin vante gang i roligt tempo, og vi tager ud for at se lidt mere på lokallivets gøren og laden. Vi besøger nogle små arbejdende værksteder og får indsigt i, hvordan man laver ”sticky rice”, smeder knive og laver den traditionelle ”prahok” af rørt fiskefars og det er ikke usandsynligt, at vi møder en oksekærre eller to på vores vej.

Vi besøger også det buddhistiske Wat Balat tempel, inden vi efter dagens oplevelser tager tilbage til hotellet. Der er inkluderet morgenmad Valgfrit tilkøb: Phnom Sampoy dominerer landskabet i Battambang og langs bjergets sider, er der i dag bygget mindesmærker, tempelhuler og helligdomme for at dæmme op for tidligere tiders dårlige karma.

Hulerne i bjerget var nemlig et yndet sted for De Røde Khmerers soldater at slå deres ofre ihjel under Pol Pots rædselsregime. Vi kører med lokale tuk-tuk’er op til bjerget og besøger nogle af hulerne, inden vi finder en cafe, hvor vi nyder den smukke udsigt og venter på solnedgangen. Området har en stor bestand af flagermus, som nærmest på klokkeslæt flyver ud af hulerne i skumringen. Det er et imponerende syn, og bestemt ventetiden værd, at se de mange flagermus flyve ud i den gryende nat.

Dag 10

Mod Phnom Penh med spændende stop undervejs

Vi har en lang dag foran os på vej mod Cambodjas hovedstad, Phnom Penh, men vi krydrer turen med nogle spændende stop undervejs, så vi kommer ud af bussen i løbet af dagen. En af områderne vi passerer, er kendt for deres marmorbrud, og vi besøger en af arbejdsværkstederne, hvor de producerer buddhastatuer og lingasten (et udtryk i vil lære hvad er på turen).

Vi passerer også den sydlige del af Tonle Sap søen, hvor vi i Kompong Chhnang får indblik i byens terrakotta produktion. Lidt udenfor Phnom Penh ligger Phnom Oudong, der i en periode var Cambodjas hovedstad. Her besøger vi tempelkomplekset og nyder udsigten over landskabet, inden vi kører til et guldsmedeværksted og får en rundvisning. Vi er fremme i Phnom Penh sidst på eftermiddagen. Der er inkluderet morgenmad.

Dag 11

Kongepalads og kolonicharme i hovedstaden

Cambodjas hovedstad ligger hvor Tonle- og Mekongfloden mødes, og trods de seneste års rivende udvikling i byggeriet, besidder byen en ganske særlig charme. Tiden under fransk styre har sat sin tydelige spor, og de gamle bygninger domineres af gule facader og smukke teglstenstag. Vi besøger det gamle kongepalads, hvor Cambodjas nuværende konge stadig har sin officielle residens, så det er kun repræsentationsbygningerne og museerne, der er åbne for besøg. Vær opmærksom på, at paladset kan lukkes for besøgende uden varsel, så vi kan desværre ikke garantere, at vi får lov til at komme ind, men vil i stedet finde på alternativer i programmet.

Vi besøger også helligdommen Wat Phnom, der ligger som en lille forhøjning i Phnom Penh inden vi dykker ned i et sort kapitel af Cambodjas historie. Vi tager omkring den gamle skole, Tuol Sleng, som De Røde Khmerer brugte som fængsel og afhøring af formodede ”samfundsfjender”. I dag er skolen omdannet til museum, og vi går en tur rundt i de gamle klasselokaler, hvor de mange indsattes fortvivlede blikke møder os fra billederne, der er hængt op på væggene i permanente udstilling.

Skolen blev kendt under navnet S21, og herfra marcheredes de dødsdømte indsatte i ly af natten udenfor byen for at blive henrettet. Vi kører ud til de såkaldte Killing Fields for at få denne sidste barske del af historien med, inden vi vender tilbage til Phnom Penh og vores hotel. Resten af eftermiddagen er til fri disposition. Der er inkluderet morgenmad.

Dag 12

Fritid til at udforske markedet eller journalistklubben

Dagen er til fri disposition, inden vi sidst på eftermiddagen tager i lufthavnen for at begynde vores hjemrejse mod Danmark. Der er gode muligheder for at handle på byens ”Russiske Marked”, eller man kan tage op og nyde en drink med udsigt over floden på FCCC (Foreign Correspondence Club of Cambodja), hvor journalisterne i sin tid mødtes for at udveksle historier i sikker afstand fra Vietnam krigen. Der er inkluderet morgenmad og forplejning på flyrejsen.

Dag 13

Mod Danmark

Vi lander tidligt om morgenen i Københavns Lufthavn efter en begivenhedsrig rejse rundt i Laos og Cambodja.

Liste over alle hoteller og resorter

 • Ophold på 3 stjernet  hotel Villa Chitdara i byen Luang Prabang med Standart hotelværelse
 • Ophold på 3 stjernet hotel Silk Angkor Hote i byen Siem Reap med standart hotelværelse
 • Ophold på 4 stjernet hotel Classy Hotel and Spa i byen Battambang med standart hotelværelse
 • Ophold på 4 stjernet hotel Ohana Hotel  i byen Phnom Penh med standart hotelværelse

Gode hoteller med morgenbuffet

Under hele opholdet bor vi på gode hoteller med morgenbuffet inkluderet. 

Andre ser på

Bhutan Rejse

Tag med Over Alle Bjerge til det enestående land Bhutan og få minder for livet, når du går på opdagelse i landets skønhed og lokalbefolkningens simple liv, der syder af en stærk kultur og religion og efter sigende skulle være den plet på jorden, som er ubesmittet af den vestlige civilisation.