Alt om os

Vores historie

Ja, det er søreme blevet til nogle lande i tidens løb! Vores lille hold bag Over Alle Bjerge har gennem de sidste 20 år samlet en masse erfaring i over 80 lande. Vi har selv lavet rundrejser, gennemrejst landene, spist på restauranterne, boet på hotellerne og arrangeret guidede ture de enkelte steder. Derfor ved vi, hvad vi taler om!

Vores rejseledere har derfor ikke blot stor erfaring med tilrettelæggelse af ture og formidling af viden omkring destinationerne, men har også kaldt destinationerne for “hjem” i kortere eller længere perioder af deres liv. Ved at bo i en kultur og deltage i en hverdag på lige fod med lokalbefolkningen, har de dermed et indblik i destinationerne, der går ud over, hvad man kan læse i en bog, og det er passionen for det enkelte land, der hver dag motiverer os til at give dig det bedste indblik og dybeste forståelse af kultur, historie, politik, natur, kunst og arkitektur m.m.

Kasper Bøndergaard

Kasper er uddannet skolelærer med speciale i historie, som han underviste i sammen med religion. Efter et par år i folkeskolen skiftede han klasseværelset ud med jobbet som rundrejseleder og boede 12 år i Kina. Herfra rejste han ud for at starte nye destinationer og rundrejser op, hvilket bragte ham til over 70 lande over hele kloden. Når du tager på tur med Kasper, så kan du forvente, at der bliver informeret rigeligt om lokale forhold samt selvfølgelig hans store passion for historie og religion. Kasper er desuden en hæderlig fotograf, der tager masser af billeder på rejserne, som gæsterne bagefter har mulighed for at få.


Lise Krantz Dalgård

Lise har fået eventyrlysten ind med modermælken, og har siden hun var et stort barn guidet sin familie rundt i Europas seværdigheder. I 2010 gjorde hun rejseriet til en levevej, da hun begyndte sin guidekarriere. Passionen for historie, politik og kulturer langt fra vores kendte hverdag har ført Lise til mange lande verden over både som rejseleder og privat, mens hun sideløbende har uddannet sig til antropolog i Spanien. Især Latinamerika har stjålet Lises hjerte, hvor Cuba, Mexico og Peru er blandt favoritterne, men også både den muslimske verden og Asien har fanget hendes store interesse. På alle hendes destinationer går Lise op i at have bosat sig lokalt i kortere og længere perioder, så hun kommer helt ind under huden på kulturen og samfundet, og dermed kan give sine gæster en fuldendt forståelse for hvert land.

Mads Nielsen

Mads har fra en tidlig alder haft en stor rejselyst og har igennem de sidste 10 år boet i udlandet. Det bragte ham så forskellige steder som Caribien, Mellemøsten og Asien. På rundrejserne holder han af at sætte de steder, vi ser, i historisk perspektiv, men også at fortælle om dagligdagen i det land, vi besøger. Med sin tidligere karriere i forsvaret og uddannelsen som instruktør fandt han passionen for videreformidling af information og at være den levende fortæller, der danner rammen om en god rejse. Mads kører rundrejser for Over Alle Bjerge i bl.a. Balkan, Nepal, Indien og Sri Lanka.


Mia Hald

Siden 2010 har Mia arbejdet som rejseleder, hvor passionen for forskellige kulturer og traditioner kun er vokset. Da hun i 2011 første gang satte fødderne i Beijing, vidste hun, at det bestemt ikke ville være sidste gang. Gåturene gennem Den Forbudte By, besøg på Den Kinesiske Mur og være omgivet af den kinesiske kultur, med alt hvad det indebærer, er noget som altid fascinerer, og man aldrig glemmer! Hun har sidenhen kørt et utal af rundrejser både i Spanien, Kina og ikke mindst på det afrikanske kontinent. Efter at have arbejdet i mange forskellige lande gennem årene, har Mia nu slået sig ned i Sydafrika. Det holder hende dog ikke tilbage for at udleve passionen om at rejse verden rundt som rundrejseleder.


Marina Munk

På de spirituelle ture lavet i samarbejde med World Rain Forrest Organisation er Marina Munk med som gruppeleder foruden Kasper

Samarbejde

Selvom vi har stor erfaring, er vi ikke alene om at lave vores rejser! Faktisk er netop vores mangeårige erfaring grundlæggende for netop valget af samarbejdspartnere i udlandet. Igennem alle årene har vi bygget forhold op, der går ud over det professionelle – vi samarbejder med mennesker, vi har enorm tillid til på både et professionelt og personligt plan!

På hver destination benytter vi os af ‘lokale agenter’, i samråd med hvem vi planlægger de bedste rute, er innovative, følger de nyeste trends og ikke mindst reagerer hurtigt, hvis vi undervejs på turen støder ind i uventede situationer.

Vi har gennem 16 år samlet en masse erfaring i over 70 lande. Vi har selv lavet rundrejser, gennemrejst landene, spist på restauranterne, boet på hotellerne og lavet guidede ture de enkelte steder. Derfor ved vi hvad vi taler om! Det er dog ikke nok alene. Vi er også afhængige af nogle gode samarbejdspartere i de enkelte lande. Gennem årene har vi oparbejdet et stort netværk af samarbejdspartnere rundt omkring i verden. Det er vigtigt, når vi i samråd med de lokale beslutter den bedste rute, reagerer hurtigt på nye trends og generelt skal have et højt professionelt niveau men også hvis der skulle opstå uventede situationer. Mange af de lokale ‘agenter’ har vi arbejdet med i 16 år og gennem mange besøg oparbejdet et tæt forhold til. Det er personer, vi ser privat som venner, og derfor også har enorm tiltro til. 99% af alle rejser forløber godt og uden problemer, men det er betryggende at vide at der er fuld opbakning at hente, når noget ikke forløber som planlagt.

Ansvarlig turisme

Ansvarlig turisme ligger os meget på sinde. Når vi rejser langt væk får vi utroligt meget med hjem i form af kulturudveksling, viden og fantastiske oplevelser. Derfor er det blot rimeligt at vi prøver at gi igen og efterlade et positivt fodaftryk på de lande vi besøger. Herunder er en række tiltag vi har støttet i løbet af 2017

I Indien er det desværre meget udbredt at kvinder bliver udsat for syreangreb der efterlader dem vansiret men også med store udfordringer mht. arbejde og familieliv. Vi besøgte og støttede Sheroes der er et projekt i Agra der ansætter disse kvinder.

De arbejder på en cafe hvor de fortæller deres historie og servere Chai te for gæsterne. Man kan også bestille mad. Man bestemmer selv hvor meget man vil betale for det man bestiller og laver dermed en valgfri donation. De har et samlingssted og har mulighed for at lave noget meningsfyldt blandt andre der har været udsat for det samme. De får dermed også mulighed for at forhindre andre overgreb ved at oplyse om det store og ulykkelige problem.

Plastik flasker er et kæmpe problem i verden og det har rejsebranchen nu taget fat i. På ture i Indien uddeler en termo flaske med ved rejsens start og fylder vand på fra en stor 25 liters dunk i bussen. Sådan har vores samarbejdspartner sparet 200.000 små plastik flasker i 2017 alene.

I Dharamsala er der en skole for Tibetanske flygtninge. Her var Kasper og 3 andre gæster med til open classroom og “donerede” en times undervisning til elever (og munke) der gerne ville lære Engelsk og mere om vestlig kultur

En time var slet ikke nok til at snakke og udveksle historier. Derfor inviterede vi dem til middag sammen med gruppen.

Det kom der en enormt hyggelig og givende middag ud af.

Himalaya gruppen 2017 sammen med de 4 tibetanere