Alt om os

Vores historie

Ja, det er søreme blevet til nogle lande i tidens løb! Vores lille hold bag Over Alle Bjerge har gennem de sidste 20 år samlet en masse erfaring i over 80 lande. Vi har selv lavet rundrejser, gennemrejst landene, spist på restauranterne, boet på hotellerne og arrangeret guidede ture de enkelte steder. Derfor ved vi, hvad vi taler om!

Vores rejseledere har derfor ikke blot stor erfaring med tilrettelæggelse af ture og formidling af viden omkring destinationerne, men har også kaldt destinationerne for “hjem” i kortere eller længere perioder af deres liv. Ved at bo i en kultur og deltage i en hverdag på lige fod med lokalbefolkningen, har de dermed et indblik i destinationerne, der går ud over, hvad man kan læse i en bog, og det er passionen for det enkelte land, der hver dag motiverer os til at give dig det bedste indblik og dybeste forståelse af kultur, historie, politik, natur, kunst og arkitektur m.m.

Kasper Bøndergaard

Lær Kasper bedre at kende

Kasper er uddannet skolelærer med speciale i bl.a. historie. Efter et par år i folkeskolen skiftede han klasseværelset ud med jobbet som rundrejseleder og boede i den forbindelse 12 år i Kina. Her rejste han landet tyndt og har gennem årene lært sig sproget og har udviklet en stor kærlighed for det han kalder ”hans andet hjemland”. Efter han flyttede tilbage til Danmark i 2014 har han startet rejsebureauet ”Over Alle Bjerge” og han lever i dag af at lave skræddersyede rejser til hans favorit destinationer heriblandt Kina. Tager man med Kasper på tur til Kina kan man ikke undgå at blive revet med af hans store passion for den kinesiske kultur og historie.

Mads Nielsen

Lær Mads bedre at kende

Mads har fra en tidlig alder haft en stor rejselyst og har gennem de sidste 10 år boet i udlandet. Mads' udlængsel har bragt ham så forskellige steder som Caribien, Mellemøsten og Asien. Når Mads er rejseleder på en rundrejse holder han af at sætte seværdighederne i historisk perspektiv, men gør samtidig en dyd ud af at fortælle om dagligdagen og aktuelle begivenheder.

Mads har tidligere haft en karriere i forsvaret og i uddannelsen som instruktør fandt han sin passion for formidling. Mads formår at forene den levende fortælling med præcis formidling af information, som skaber fundamentet for en god rejse.

Jens Andersen

Lær Jens bedre at kende

Jens er uddannet i tværkulturelle studier og kinesisk og rejser oftest alene ud i verden for at se, hvad der venter derude. Kina og Kinas nabolande fylder meget i hans rejsehjerte, og han har boet i Kina af flere omgange. Samtidig følger han det danske fodboldlandshold i tykt og tyndt, og rejsekalenderen er i høj grad præget af, hvor landsholdet spiller.

De første store rejseoplevelser fik Jens på ’overlandture’ i en ombygget lastbil gennem Asien og Afrika, og de indtryk hænger ved. Især dagliglivet verden over fylder meget, og Jens samler viden sammen i en uendelighed. Dette kommer ham til gode i alverdens quizzer både på tv og på caféer og pubber verden rundt.

I en årrække har Jens været chefredaktør på et rejsemagasin, han selv har startet, og han arbejder samtidig som guide i København både til lands og til vands. Han er medlem af De Berejstes Klub, medejer af en rejsecafé og i det hele taget altid i gang med nye spændende rejserelaterede projekter.

Som rejseleder kører Jens især ture i Asien.

Glen Odgaard

Lær Glen bedre at kende

Glen har over 13 års erfaring i rejsebranchen som rejseleder, hvor han primært har rejst rundt i store dele af Europa. Her har han blandt andet rejst meget rundt i England, Jordan, Tyskland, Ukraine, Belgien, Holland og Tjekkiet.

Glen er uddannet jurist og har i arbejdet en del år som forsvarsadvokat i sin selvstændige praksis. Derudover har han også taget en del kursuser på universitetet i kinesisk historie, amerikansk historie, filmhistorie, latin, teologi, italiensk. Alt dette har han kunne koordinere med sin passion for at rejse og sit arbejde som rejseleder, hvor han kan dele sin viden om verden med andre interesserede rejsende.

Mai Noesgaard

Lær Mai bedre at kende

Mai forelskede sig i at rejse allerede efter sin første rejse. Herefter har hendes passion for at rejse kun vokset sig større, og hun finder en af sine største glæder i at dele disse oplevelser med sine gæster. At dykke ned i samfundet, dens kultur og historie og formidle det videre. 

Mai har har blandt andet kørt rundrejser i Cuba, Israel, Dubai, Thailand, Cambodia og Vietnam og er de seneste år faldet særligt for Østen grundet den smukke natur, kulturen og ikke mindst den venlige befolkning, som altid står klar til at hjælpe med et smil. Mai nyder at finde uspolerede steder at besøge, at lære lokalbefolkningen at kende og at høre om deres forskellige skikke og levemåder.

Oprindelig kommer Mai fra Torsted, en lille perle i det vestjyske.

Lise Krantz Dalgård

Lær Lise bedre at kende

Lise har fået eventyrlysten ind med modermælken, og har siden hun var et stort barn guidet sin familie rundt i Europas seværdigheder. I 2010 gjorde hun rejseriet til en levevej, da hun begyndte sin guidekarriere. Passionen for historie, politik og kulturer langt fra vores kendte hverdag har ført Lise til mange lande verden over både som rejseleder og privat, mens hun sideløbende har uddannet sig til antropolog i Spanien. Især Latinamerika har stjålet Lises hjerte, hvor Cuba, Mexico og Peru er blandt favoritterne, men også både den muslimske verden og Asien har fanget hendes store interesse. På alle hendes destinationer går Lise op i at have bosat sig lokalt i kortere og længere perioder, så hun kommer helt ind under huden på kulturen og samfundet, og dermed kan give sine gæster en fuldendt forståelse for hvert land.

Marina Munk

Lær Marina bedre at kende

På de spirituelle ture lavet i samarbejde med World Rain Forrest Organisation er Marina Munk med som gruppeleder foruden Kasper. 

Samarbejde

Selvom vi har stor erfaring, er vi ikke alene om at lave vores rejser! Faktisk er netop vores mangeårige erfaring grundlæggende for netop valget af samarbejdspartnere i udlandet. Igennem alle årene har vi bygget forhold op, der går ud over det professionelle – vi samarbejder med mennesker, vi har enorm tillid til på både et professionelt og personligt plan!

På hver destination benytter vi os af ‘lokale agenter’, i samråd med hvem vi planlægger de bedste rute, er innovative, følger de nyeste trends og ikke mindst reagerer hurtigt, hvis vi undervejs på turen støder ind i uventede situationer.

Vi har gennem 16 år samlet en masse erfaring i over 70 lande. Vi har selv lavet rundrejser, gennemrejst landene, spist på restauranterne, boet på hotellerne og lavet guidede ture de enkelte steder. Derfor ved vi hvad vi taler om! Det er dog ikke nok alene. Vi er også afhængige af nogle gode samarbejdspartere i de enkelte lande. Gennem årene har vi oparbejdet et stort netværk af samarbejdspartnere rundt omkring i verden. Det er vigtigt, når vi i samråd med de lokale beslutter den bedste rute, reagerer hurtigt på nye trends og generelt skal have et højt professionelt niveau men også hvis der skulle opstå uventede situationer. Mange af de lokale ‘agenter’ har vi arbejdet med i 16 år og gennem mange besøg oparbejdet et tæt forhold til. Det er personer, vi ser privat som venner, og derfor også har enorm tiltro til. 99% af alle rejser forløber godt og uden problemer, men det er betryggende at vide at der er fuld opbakning at hente, når noget ikke forløber som planlagt.

Ansvarlig turisme

Ansvarlig turisme ligger os meget på sinde. Når vi rejser langt væk får vi utroligt meget med hjem i form af kulturudveksling, viden og fantastiske oplevelser. Derfor er det blot rimeligt at vi prøver at gi igen og efterlade et positivt fodaftryk på de lande vi besøger. Herunder er en række tiltag vi har støttet i løbet af 2017

I Indien er det desværre meget udbredt at kvinder bliver udsat for syreangreb der efterlader dem vansiret men også med store udfordringer mht. arbejde og familieliv. Vi besøgte og støttede Sheroes der er et projekt i Agra der ansætter disse kvinder.

De arbejder på en cafe hvor de fortæller deres historie og servere Chai te for gæsterne. Man kan også bestille mad. Man bestemmer selv hvor meget man vil betale for det man bestiller og laver dermed en valgfri donation. De har et samlingssted og har mulighed for at lave noget meningsfyldt blandt andre der har været udsat for det samme. De får dermed også mulighed for at forhindre andre overgreb ved at oplyse om det store og ulykkelige problem.

Plastik flasker er et kæmpe problem i verden og det har rejsebranchen nu taget fat i. På ture i Indien uddeler en termo flaske med ved rejsens start og fylder vand på fra en stor 25 liters dunk i bussen. Sådan har vores samarbejdspartner sparet 200.000 små plastik flasker i 2017 alene.

I Dharamsala er der en skole for Tibetanske flygtninge. Her var Kasper og 3 andre gæster med til open classroom og “donerede” en times undervisning til elever (og munke) der gerne ville lære Engelsk og mere om vestlig kultur

En time var slet ikke nok til at snakke og udveksle historier. Derfor inviterede vi dem til middag sammen med gruppen.

Det kom der en enormt hyggelig og givende middag ud af.

Himalaya gruppen 2017 sammen med de 4 tibetanere