Imperiets Kronjuvel

 

Alt om Imperiets Kronjuvel  

ag med Over Alle Bjerge på den ultimative rundrejse til Indien. Eventyret starter i hovedstaden New Delhi. Byen emmer af historie og grandios arkitektur fra Stormogulerne til det engelske kolonistyre. Et af turens højdepunker oplever vi i Agra, den gamle hovedstad. Det var her Stormogulerne byggede deres flotteste bygninger hvor det røde fort og det underskønne Tajs Mahal er bedst kendt.

I besøger Ranthambore National park hvor i skal på Safari med mulighed for at se den mægtige tiger. I Jaipur møder vi ørkenens kameler og ser Maharajaens lyserøde palads. Her slutter vi turen af med maner når lysfestivalen Diwali fejres med Gallamiddag i royale omgivelser. Alle Indiens højdepunkter, tigersafari, fuldpension og den rigtige årstid under Diwali festen. Simpelthen Indien når det er bedst!

Mere information

Overblik over rejsen

Hvad er inkluderet på denne rejse?

      (Produkter inkluderet i rejsens pris)

 • Fly fra Kastrup.
 • 2 måltider ombord.
 • Morgenmad på ankomstdagen.
 • 10 dages program med spændende program og masser af udflugter.
 • Alle entré på nævnte udflugter.
 • Rickshaw tur i Old Delhi.
 • Rickshaw tur i Bharatpur fuglereservat.
 • To safari kørsler i Ranthambore National park.
 • Morgenmad alle dage.
 • 1 x Frokost og 2 x aftensmad
 • En fantastisk Galla aften i anledning af Holi der falder i marts.
 • Dansk rejseleder
 • Indisk lokalguide.
 • Alle kendte skatter og afgifter
 • Bidrag til Rejsegarantifonden (medlem nr. 2827)
 • Overnatninger på gode mellemklasse hoteller.

Hvad er ikke inkluderet på denne rejse?

(Produkter ikke inkluderet i rejsens pris)

 • Forsikringer (Afbestillingsforsikring og rejseforsikring).
 • Eneværelsestillæg. (2500)
 • Drikkevarer til måltiderne.
 • Drikkepenge. Beregn ca. kr. 250.
 • Visum til Indien.
 • Festmiddag med fejring af Diwali 350kr

Oversigt over programmet

Dag 1

Direkte flyvning til Indien

Vi flyver fra København om aftenen med den nye direkte flyvning til New Dehli. Den hurtigste vej til Indien! Der er god plads om bord på Air Indias nye Boeing 787 Dreamliner og mange underholdningsmuligheder. Der er to gratis måltider på flyveturen hvor man kan vælge mellem Europæisk og Indisk. Der er også begrænset drikkevare udvalg både med og uden alkohol.

Dag 2

Præsident palads og Gandhis mindepark

Om morgenen ankommer vi til den pulserende storby New Dehli. Vi tjekker ind på hotellet, der ligger centralt ved seværdigheder og shopping. Her vil der være mulighed for morgenmad og et bad inden vi skal ud og se på byen. Vi starter vores oplevelser med Hamayuns mausoleum som er et af de klassiske bygningsværker. Mausoleet blev bygget til den anden Stormogul og er et fantastisk eksempel på den Indo-Persiske byggestil og en smagsprøve på det senere Tajs Mahal.

Vi besøger herefter Qubt Minar der som Hamayuns Mausoleum er på UNESCOs fornemme liste over verdens kulturarv. Det 73 meter høje murstens tårn er bygget helt tilbage i 1192 af Delhis første sultan og er det højeste i verden af sin art. Endelig ser den nye del af byen. Vi kører forbi præsidentpaladset og den store India Gate som leder tankerne til triumfbuen i Paris.

Dag 3

Det myldrende old Delhi med basar og rickshaw tur

I dag skal vi ud og se på ”Old Delhi” og kører forbi det røde fort. Det imponerende bygningsværk blev bygget i 1638-48 hvor Mogulerne havde deres storhedstid. De 33 meter høje mure af rød sandsten knejser over resten af det gamle Dehli. Ikke så langt fra fortet ser vi også Indiens største Moske, fredagsmoskeen Jama Mashid fra 1700 tallet.

I samme område tager vi på en rickshaw tur i de gamle gader ved Chandni Chowk bazaren. Vi oplever stemningen ved Raj Ghat som er det sted hvor man mindes landsfaderen Mahatma Gandhi. Her er en fredelig park og en evigt brændende flamme på stedet hvor hans kremation fandt sted.

Dag 4

Taj Mahal i horisonten

Om formiddagen kører vi til den gamle hovedstad Agra som med en historie på omkring 3500 år har masser af gammel kultur. Byen havde sin gyldne periode under stormogulerne der gjorde byen til Indiens hovedstad i 1526. Stormogulen Babur indtog stedet og hans efterfølgere regerede byen helt frem til Englænderne overtog i 1803. Fra den tid finder man nogle af Indiens mest fantastiske bygningsværker herunder stormogulernes palads det Røde Fort og det verdenskendte Taj Mahal.

Senere på eftermiddagen besøger vi det Røde fort i Agra hvor Stormogulerne boede mens Agra var hovedstad for deres mægtige rige. Ved solnedgang besøger vi Mehtab Bagd som betyder månehaven. Den ligger på den anden side af floden og er det bedste sted at se Taj Mahal fra på afstand. Det siges endda at Shah Jahan havde tænkt sig at bygge en sort udgave af Taj Mahal her på dette sted så der var to ens bygninger der lå over for hinanden. Så kunne han ligge over for sin elskede og de ville være forenet til evig tid.

Dag 5

Verdens smukkeste bygning

Man har sagt at Taj Mahal er verdens smukkeste bygning og når man står foran den i morgensolens bløde stråler og hører den smukke historie er man ikke i tvivl. I går så vi Taj Mahal fra afstand. I dag skal vi helt tæt på og se alle de smukke detaljer. Det er bygget af Stormogul Shah Jahan til hans livs kærlighed i midten af 16 tallet og er det ypperste af Indisk islamisk arkitektur. Taj Mahal synes perfekt fra alle vinkler og går man tæt på ser man de detaljerede udskæringer og indlæg med halvædelstene.

Det er i sandhed et at verdens vidundere. Herefter besøger i Bharatpur fuglereservat der er verdensberømt for den store bestand af vandfugle. Der er over 400 forskellige arter hvilket har bragt stedet på UNESCOs liste over verdens naturarv. Vi kører rundt og ser parken i rickshaw. Hvis tiden tillader det besøger vi også stormogulens forladte hovedstad Fatehpur sikri. Først på aftenen tager vi toget til Ranthambore. En kort men spændende tur på ca. to timer. Om aftenen spiser vi middag sammen

Dag 6

Safari på udkig efter tigeren

Vi bor to nætter ved Indiens mest berømte National park. Vi har både en safari køretur om morgenen og en om aftenen. Begge tidspunkter hvor dyrene er mest aktive. Vi har skiftet bussen ud og kører i flere små safari køretøjer. Her findes den største bestand af vilde Bengalske Tigre og verdens naturfotografer har taget forsidebilleder til blade som f eks National Geographic.

Forhåbentlig får vi den at se men der er også mulighed for at opleve en række andre interessante dyr herunder leoparder, bjørne, gazeller, krokodiller, python slanger, hyæner, sjakaler og aber. I gamle dage var det Maharajaens af Jaipurs private jagtområde men blev fredet som Nationalpark i 1973. Denne dag er både frokost og aftensmad med i programmet.

Dag 7

Kurs mod ørkenen og Diwali festen

vi kører fra Ranthambore og sætter kurs mod ørkenen i vest. Jaipur er hovedstad i delstaten Rajastan og kaldes ”den lyserøde by” fordi hele byen blev malet rosa til ære for Storbritanniens Prins Albert, da han kom på officielt besøg i 1853. Om aftenen skal vi fejre Diwali lysfesten med vores indiske værter.

Der er et hav af forskellige myter og traditioner men fælles for Diwali er at alle de millioner lys der bliver tændt af verdens 1 milliard hinduer har samme betydning: Oplysningens sejr over mørket, det gode over det onde, visdom over uvidenhed samt håb over fortvivlelse. I er indbudt til fest på det ikoniske ”Diggi palads” i Juipur. Her vil i opleve en af Indiens vigtigste og mest farverige festivaler på nært hold. En fantastisk aften med dejlig indisk mad, fyrværkeri, musik, underholdning og blomsterkranse om halsen. (Tilkøb 350 kr)

Dag 8

Maharajaens paladser

Hovedattraktionen i Jaipur er Amber Fort som vi tager fra morgenstunden. Et imponerende bygningsværk der ligger flot på en bakketop. Dem der har lyst tager turen op til fortet på elefant ryg. Man kan dog også vælge at blive kørt med jeep. Vi kører også forbi det smukke Hawa Mahal ”vindens palads”. I City Palace har Maharajaen regeret over delstaten Rajastan i flere århundreder. Her ser vi desuden et museum med en stor samling af malerier, rustninger, kongelige rober og tæpper. Om eftermiddagen går vi en tur i de smalle gamle gader og besøger også den gamle basar.

Dag 9

Fra Rajastan til New Delhi

Efter morgenmaden kører vi til New Delhi. Resten af dagen er til fri disposition. Man kan gå på et af Indiens sprudlende markeder eller tage nærmere kig på nogle af de mange attraktioner eller museer denne gamle hovedstad indeholder. Om aftenen mødes vi en sidste gang og spiser en go aftensmad sammen.

Dag 10

New Dehli til København

10 dages eventyr er ved at være til ende og vi har fået oplevelser for livet. Vi skal heldigvis ikke afsted tidligere end vi kan nå at få en god morgenbuffet og tid til at pakke. Vi kører til lufthavnen om formiddagen og flyver retur til Danmark, hvor vi sætter fødderne på jorden sidst på eftermiddagen.

Liste over alle hoteller og resorter

 • Ophold på hotel Golden Tulip Essential byen Delhi med standart hotelværelse
 • Ophold på hotel The Retreat i byen Agra med standart hotelværelse
 • Ophold på hotel Jungle Vilas i byen Ranthambore med standart hotelværelse
 • Ophold på hotel Park Reggis Amer Road i byen Jaipur med standart hotelværelse
 • Ophold på hotel Golden Tulip Essential i byen Delhi med standart hotelværelse

Gode hoteller med morgenbuffet

Under hele opholdet bor vi på gode hoteller med morgenbuffet inkluderet. 

Andre ser på

Bhutan Rejse

Bhutan Rejse Enestående tur til Tordendragens land Besøg det lille kongerige i Himalaya. Et isoleret og helt unikt sted. Eneste land i Asien uden et trafiklys. Første land i Verden der forpligtede sig til at have 60% af landet dækket af skov. Eneste land i Verden hvor tobak og rygning er totalt forbudt.