Dato Pris Status
31.10.2024 - 11.11.2024 kr. 18.495 Ledige pladser Bestil
18.01.2025 - 29.01.2025 kr. 17.995 Ledige pladser Bestil
Se alle

Vietnam Rundrejse (12 dage)

Alt om rejsen til Vietnam

Tag med Over Alle Bjerge på en fantastisk rejse Vietnam rundt. Vi kommer på alle de mest spektakulære steder og rejser landet igennem fra Nord til Syd inklusiv en overnatning på båd i Halong bugten. Vietnam er essensen af Asien med smilende folk, flot varieret natur og de orientalske træk vi kender med pagoder, templer og kejserpaladser. 

Hvad er inkluderet på denne rejse?

 • Fly fra Kastrup med Turkish Airlines.
 • 2 måltider ombord.
 • 12 dages program med spændende program og masser af udflugter.
 • Alle entré på nævnte udflugter.
 • Overnatning på båd i Halong bugten
 • Morgenmad alle dage.
 • Brunch på båden dag 5
 • 3 frokoster som ligger når vi er på udflugter.
 • Aftensmad på båden dag 4
 • Dansk rejseleder Mai Noesgaard
 • Vietnamesisk lokalguide.
 • Overnatninger på gode mellemklasse hoteller.

Hvad er ikke inkluderet på denne rejse?

 • Forsikringer (Afbestillingsforsikring og rejseforsikring).
 • Eneværelsestillæg. (2000)
 • Øvrige måltider.
 • Drikkevarer til måltiderne.
 • Drikkepenge. Beregn ca. kr. 250.
 • Udflugt til Cu Chi tunnelerne. Ca. 200 kr

Oversigt over programmet

Dag 1

Danmark til Vietnam

Vi flyver fra København sidst på eftermiddagen. Vi rejser med Turkish Airlines der ligesom SAS er en del af Star Alliance (så der er mulighed for at optjene point hvis man har et SAS Bonuskort)

Dag 2

Ankomst til Hanoi

Vi ankommer til Hanoi om aftenen og kører direkte til hotellet. Byen har knap 8 millioner indbyggere og har været landets hovedstad siden 1976 og var tilmed hovedstad i Fransk Indokina i en periode. Den ligger flot på den højre bred af den Røde flod. Byen huser et hav af museer fra frihedskrigene 1940-1976 samt en stor del arkitektur fra kolonitiden.

Dag 3

Rund i Hanoi

Vi starter en fuld dags sightseeing af Hanoi fra morgenstunden og lægger ud med Ho Chi Minhs mausoleum. Landsfaderens sidste hvilested har arkitektoniske træk fra Lenins mausoleum i Moskva. Om eftermiddagen skal i se Litteraturtemplet Van Mieu. Det står på stedet hvor Vietnams første universitet blev oprettet i 1070. Med sine altre, gårdhaver og svungne tage er Van Mieu et strålende eksempel på traditionel Vietnamesisk arkitektur. Herefter skal i stifte bekendtskab det gamle Hanoi når vi kører en tur i rickshaw. Sidst på turen skal i overvære det meget traditionelle vanddukketeater.

Dag 4

Halong bugten båd cruise

I kører fra morgenstunden mod Halong bugten hvor vi ankommer midt på dagen. I skal ud på et 2 dages minicruise og se det berømte landskab ved bugten der er en af Vietnams største attraktioner. Der er knap 2000 små øer og kalkstensformationer og dette syn er spektakulært lige meget hvilket vejr man oplever det i. Det unikke marine landskab er ofte på forsiden af brochure om Vietnam og stedet kom på UNESCOS liste i 1984. Der vil blive serveret både frokost og aftensmad på båden. Om aftenen er der mulighed for at fiske fra vores båd som vi overnatter på.

Dag 5

Halong bugten og Danang

Vi oplever det flotte syn af solen der står op over Halong bugten. I løbet af formiddagen spiser vi brunch på båden inden vi kommer går i land. Nu går turen mod lufthavnen i Hanoi og ruten fra Halong bugten bringer os den flotte tur gennem ”Red River Delta”. Her kan man se det typiske landskab med ris terrasser langs vejen. Vi vil gøre et stop i en traditionel landsby hvor tiden nærmest har stået stille. Her vil vi møde det traditionelle Vietnam når vi går på de små snoede gader og ser på de små værksteder der laver krukker og anden keramik. Her er færdighederne gået i arv fra generation til generation så man sikrer den håndværksmæssige tradition. Om aftenen flyver vi til Danang.

Dag 6

Hoian

Efter en dejlig morgenmad tager vi ud og oplever den gamle smukke by Hoian. Byen er anerkendt af UNESCO for dens meget velbevarede gamle gader og huse. Vi vil tage en let cykeltur ud for at se sceneriet på landet omkring den gamle by. Her skal vi bl.a. se en landsby som er kendt for aromatiske urter. Vi kan observere landmændene i deres daglige arbejde med at plante og plukke grøntsager. Ved frokost skal vi smage på en lokal specialitet; ”Tam Huu” som er små stegte grillspyd med svinekød og rejer men også andre af områdets lækre specialiteter. Vi tager tilbage om eftermiddagen hvor man har frihed til at gå rundt i de gamle gader eller slappe af ved stranden.

Dag 7

Hoian og Hue

Vi sætter kursen mod Hue via det smukke ”Hai Van” bjergpas hvor vi gør et stop for at nye det smukke panorama af kystlinjen langs det centrale Vietnam. Hue var den gamle kejserlige hovedstad og er et must på en tur til Vietnam. Her ses tydelig den magt og vælde der kendetegnede det kejserlige Vietnam med pagoder, grave og monumenter. Det mest imponerende er Citadellet. Vietnam skelede i perioden meget til Kina og Kejseren ønskede at skabe sin egen udgave af den Forbudte by i Kina. Vi tager også en gåtur ved ”Dong ba” markedet som ligger langs floden.

Dag 8

Hue og Ho Chi Minh City

Vi vil besøge ”Thien Mu Pagoden” fra morgenstunden. Det betyder Himmelske dame og denne pagode der er den højeste i Vietnam er bygget helt tilbage i 1601. Herefter fortsætter vi dagens oplevelser med Kejser Minh Mangs grav der er yderst charmerende område. Her kan vi beundre den helt specielle arkitektur med 40 bygninger arrangeret på en 700 meter lang akse omgivet af bakker, søer og duftende fyrretræer. Om aftenen tager vi flyet videre til Ho Chi Minh City.

Dag 9

Ho Chi Minh City ( Saigon)

Om formiddagen skal vi ud og se på de gamle bygninger fra Kolonitiden under Fransk Indokina. Det bringer os til posthuset, Cha Tam kirken og Dong Khoi gaden som er en bred boulevard med luksuøse butikker og hoteller. På denne tur skal vi også se museet for Vietnam krigen som er en stærk påmindelse om krigens ødelæggelser og følger. Vi kan se det militære isenkram som amerikanerne efterlod herunder våben, kampvogne og de store karakteristiske Chinook helikoptere. Vi runder turen af med et besøg på ”Ben Thanh markedet” hvor man helt sikkert kan gøre en go handel.

Husk at handle om prisen når der købes tøj, sko eller andre souvenirer. Eftermiddagen er til fri disposition eller man kan deltage i en ekstra udflugt til Cu Chi tunnelerne. Det er egentlig udgravet under krigen mod Fransk Indokina af Viet Minh(frihedsbevægelsen) men udvidet under Vietnam krigen. På sit højeste var de 200 kilometer lange, 3-4 meter dybe og meget veludrustet med bl.a. mødelokaler, sovesale, køkkener og små hospitaler. Man kan selv komme ned i tunnelerne men det er bestemt ikke anbefalet for folk med klaustrofobi.

Dag 10

Ho Chi Minh og Mekong deltaet

Efter morgenmaden tager ud til Mekong deltaget nærmere bestemt ”Ben Tre” også kendt som ”Det grønne Venedig”. Vi besøger en murstensfabrik med gamle traditioner og stiger herefter ombord på en båd for at cruise langs Chet Say floden, en af Mekong flodens mange bifloder. Vi gør en række interessante stop med båden ved forskellige traditionelle værksteder langs floden. Endelig vil båden stoppe i en lille landsby hvor vi har mulighed for at køre rundt og se byen i en ”Xe Loi” en slags motoriseret rickshaw. På denne tur vil man se traditionelt landbrug, rismarker og grøntsagsdyrkning og til sidst stoppe ved en lokal restaurant hvor vi kan smage de lokale specialiteter herunder ”Elefantøre fisken” og ferskvandsrejser. Om eftermiddagen er vi tilbage på vores Sampan hvor vi slapper af og nyder sejlturen ad de små kanaler.

Dag 11

Ho Chi Minh City

Dagen er til fri disposition til afslapning eller flere oplevelser. Man kan besøge et af de mange spændende museer, de sprudlende markeder eller bare en gåtur hvor man iagttager livet på gaden. Der er et overflødighedshorn af spændende arkitektur fra traditionelle pagoder og templer, til Fransk Kolonistil. Først på aftenen kører vi mod lufthavnen.

Dag 12

Vietnam til Danmark

12 dages eventyr er ved at være til ende og vi har fået oplevelser for livet. Vi kører til lufthavnen og flyver retur til Danmark, hvor vi sætter fødderne på jorden sidst på eftermiddagen.

Liste over alle hoteller og resorter

Alle hoteller er 4 stjernet

 • Ikke Oplyst

Gode hoteller

Under hele opholdet bor vi på gode hoteller og cruise ophold

Andre ser på

Rundrejse i Vietnam med badeferie (16 dage)

Tag med Over Alle Bjerge på en fantastisk rejse - Vietnam rundt i 16 dage. I kommer på alle de mest spektakulære steder og rejser landet igennem fra nord til syd inklusive en overnatning på båd i Halong bugten. Rejsen slutter med 5 dage på charmerende resort ved stranden.

Rundrejse på Bali (16 dage)

Vidunderlige Bali - En rejse i Kultur, Historie og naturens skønhed Tag en dyb indånding og luk øjnene. Forestil dig et sted, hvor tiden synes at slumre i en verden af stillestående skønhed. Et sted, hvor århundredgamle templer står stolt i det brusende havs frontlinje, hvor ris terrasserne danser til vinden og skaber et hypnotiserende mønster, og hvor kultur og natur er flettet sammen i en harmonisk symfoni.

Rundrejse i Kina (10 dage)

Tag med Over Alle Bjerge på en fantastisk rejse til Kinas gamle hovedstæder. Vi dykker ned i historien i Kinas nuværende hovedstad Beijing, hvor fortællinger tryllebinder i den forbudte by og murens storhed først rigtigt går op for en, når man står der. Fra Beijing kører vi med højhastighedstog til Xian, hvor vi ser Kinas største bymur og den helt fantastiske Terrakotta hær. En episk rejse i tid og sted.