Dato Pris Status
15.04.2024 - 29.04.2024 kr. 20.995 Ledige pladser Bestil

Cuba rundrejse 14 dage

Alt om rejsen til Cuba

På denne rundrejse med Over Alle Bjerge kan I opleve alt det bedste af Cuba - lige fra fascinerende byer til eksotiske sandstrande, flot natur og unik historie. Rejsen inkluderer 12 dages program inkl. overnatninger, dansk rejseleder og fly fra CPH/BLL.

Cuba er en unik plet på verdenskortet - kendt for sin mystik og indelukkethed, for fest og farver, for den smukke natur og for den charmerende, sprudlende og livsbekræftende kultur. Cuba er en vidunderlig kombination af det hele tilsat høj cigarføring, svingende, salsadansende hofter og rom, der er billigere end vand.

Over Alle Bjerge tager jer med på denne oplevelsesrige rundrejse med dansktalende rejseleder. Indtrykkene er mange, og der er ingen tvivl om, at Cuba på trods af stigende vestlig påvirkning fortsat er meget anderledes, end det vi kender hjemmefra. Det er en oplevelse for livet at møde den cubanske kultur helt tæt på!

Mere information

Om rejselederen - Kasper Bøndergaard

Kasper er uddannet skolelærer med speciale i bl.a. historie. Efter et par år i folkeskolen skiftede han klasseværelset ud med jobbet som rundrejseleder og boede i den forbindelse 12 år i Kina. Her rejste han landet tyndt og har gennem årene lært sig sproget og har udviklet en stor kærlighed for det han kalder ”hans andet hjemland”. Efter han flyttede tilbage til Danmark i 2014 har han startet rejsebureauet ”Over Alle Bjerge” og han lever i dag af at lave skræddersyede rejser til hans favorit destinationer heriblandt Kina. Tager man med Kasper på tur til Kina kan man ikke undgå at blive revet med af hans store passion for den kinesiske kultur og historie.

Hvad er inkluderet på denne rejse?

 • Fly fra København eller Billund til Havana t/r 
 • 2 måltider ombord
 • 12 dages spændende program og masser af udflugter.
 • Alle entré på nævnte udflugter.
 • 3 overnatninger ved det caribiske hav med All Inclusive
 • 3 overnatninger i Trinidad med All Inclusive
 • 3 overnatninger på gode mellemklasse-hoteller
 • 1 overnatning på ’casas particulares’, private hjem med værelser
 • Morgenmad alle dage 
 • Dansk rejseleder
 • Cubansk lokalguide

Hvad er ikke inkluderet på denne rejse?

 • Forsikringer (afbestillingsforsikring og rejseforsikring)
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge. Beregn ca. 30 kr. pr. dag
 • Visum til Cuba. Over Alle Bjerge hjælper gerne med dette

Oversigt over programmet

Dag 1

Ankomst i Havana

I rejser fra Københavns lufthavn om morgenen og lander om aftenen cubansk tid i Havannas lufthavn. Eventyret begynder så snart flydørene åbner, og I kan mærke det tropiske klima langt fra den danske vinter. I lufthavnen bliver I mødt af den dansktalende rejseleder, og I kører til hotellet i Miramar, en af Havannas mest velstillede bydele.

Dag 2

Havanas charme og seværdigheder

Efter en god nats søvn er det tid til at udforske Havanna! Gaderne summer af en blanding af turister og cubanere i farverigt tøj, med blomster i håret og med cigarer i munden – Havanna er en oplevelse for alle sanser. I besøger den historiske bydel med store pladser, kirker og vigtige bygningsværker fra kolonitiden.

Selv i den moderne bydel føler I jer ført tilbage til 50’erne, når de store og smukke dollargrin drøner forbi den tidligere amerikanske Capitol-bygning og revolutionspladsen, hvor Fidel Castro plejede at holde sine 8-timers taler. Landets fascinerende historie har sat sit spor i hvert et hjørne af Havana.

I slutter dagen af med vind i håret, når I kører en tur i dollargrinene. Det er en af de mest Cubanske oplevelser, man kan få, og man kan ikke undgå at sidde med et stort grin, når man cruiser ned af strand boulevarden. Under spiritusforbudstiden i Amerika var Havana et populært feriemål for amerikanere. Det var i denne periode, de mange amerikanerbiler kom til Cuba, disse biler præger stadig i dag bybilledet i Havana.

Dag 3

Høj cigarføring i Viñalesdalen

Denne dag bytter I storbyens travlhed ud med landets idyl. Fra et udsigtspunkt kigger I ud over det forblændende landskab i Viñalesdalen med de specielle bjergformationer - som vintønder, der stiger op fra jorden med tobaksmarkerne som frodigt underlag. Nede i dalen ser I nærmere på cigarproduktionen og det lokale landbrug, som på gammeldags vis bliver holdt af landmænd til hest og okse for plov. I Viñales landsbyen bliver I mødt af huse i alle regnbuens farver, og et landsbyliv, hvor tempoet er helt i bund.

Lidt uden for byen findes en smuk grotte, som indianerne siges at have brugt som skjulested under koloniseringen. En gåtur gennem grotten leder jer til en flod, hvor I springer i små både og lader fantasien blive sat på prøve på vejen ud af grotten.

Inden I sætter kursen tilbage mod Havanna, ser I det enorme klippemaleri Mural de la Prehistoria, som er intet mindre end 120 meter langt og illustrerer tilblivelsen af det socialistiske menneske.

Dag 4

Oplevelser i Havana

Dagen er til fri disposition, og det er passende, da der er utroligt meget at opleve i denne livlige og historiske by. Tag på et af byens mange museer fra de tunge gennemgange af den prægtige historie som hovedstad i den spanske koloni Cuba og vigtigste havneby i de spanske kolonier i den nye verden til en lidt lettere rundvisning på rommuseet.

I kan også besøge Hemingways hus eller gå i hans fodspor på hans favorit beværtninger i det gamle Havana. Der var et sted, han foretrak sine Daiquiris og et andet sted, hvor han nød sine Mojitos. Begge drinks har sin oprindelse på Cuba, og de fås næppe bedre end her.

Eller tage endnu en tur med de ikoniske dollargrin. Man får ikke rigtigt for meget af at cruise gennem de små gader og se mylderet og livet i gaden. Turen kunne også gå forbi Hotel National, det berømte hotel National. Det var her den berygtede Havana konference blev holdt den 20. december 1946 hvor verdens mest berømte gangstere deltog, herunder Lucky Luiciano, Meyer Lansky og Santo Trafficante, med det formål at dele Cuba op mellem sig. Frank Sinatra sang til mødet der er blevet dramatiseret af Francis Ford Coppola i Godfather 2.

Dag 5

Tæt på den cubanske fauna og hverdag

Kursen bliver sat mod Cienfuegos, en by der er elsket af de lokale for dens moderne struktur og kultur. På vejen kører I ind i Montemar naturreservatet, hvor det tropiske klimas flora og fauna imponerer. Her sejler I en smuk tur over Skattesøen, hvor I finder en genskabelse af en precolombiansk indianerby. Ved ankomst til Cienfuegos besøger I byens centrum. Den franskgrundlagte by har smuk arkitektur og cubansk shopping med håndlavede smykker og billige sko - måske trænger herrerne til en tur ved den lokale barber? På egen hånd er det muligt at besøge det smukke Tomas Terry teater, som var landets mest moderne, da det blev bygget i 1889.

Sidst på eftermiddagen skifter I hotellerne ud med en spændende oplevelse, da I bliver indlogeret i ’casas particulares’, private hjem med værelser til udlejning. Den perfekte måde at opleve det autentiske Cuba og samtidig komme tættere på den gæstfri lokalbefolkning. I vil typisk bo sammen med flere af de andre i gruppen selvfølgelig med eget værelse med bad/toilet. Så det er en utrolig lokal og hyggelig oplevelse. 

Dag 6

Cienfuegos – Fransk Kolonitidscharme

Dagen er afsat til at udforske den lille hyggelige by på egenhånd. Cienfuegos blev grundlagt af franske immigranter fra New Orleans og det har sat sine tydelige spor på byen. Tag en slentretur langs de brede boulevarder med elegante huse, under de skyggefulde søjlegange og besøg en af byens parker og pladser. Der er også gode muligheder for at finde souvenirers på de små gademarkeder. Om aftenen kan man nye gode lokale restauranter og typiske lokale spillesteder.

Dag 7

Cienfuegos og Trinidad, Cubas mest betagende byer

Efter morgenmad ved jeres værtsfamilier, siger I farvel og tak til dem, vinker farvel til Cienfuegos og begiver jer mod Trinidad, en af landets første havnebyer, der emmer af historie! De brostensbelagte gader snor sig rundt som en labyrint, så angribende pirater ikke kunne finde ud igen. I besøger byens centrum med markeder, kolonialarkitektur og det historiske museum. På Canchánchara-baren tager I forskud på glæderne, når I smager den kendte drink af samme navn som baren. Byens mange restauranter giver rig mulighed for at finde en lækker frokost i centrum, hvorefter I på egen hånd kan besøge museer, spadsere en tur gennem byens lokale kvarterer og overvære mændenes passionerede dominoturneringer eller kigge på kunstudstillinger og håndværk.

Til eftermiddag tjekker I ind på et All Inclusive-hotel ved den caribiske strand uden for byen, hvor I skal overnatte de næste tre dage.

Dag 8

Sukkerdalen i Trinidad

Solopgang over det lune caribiske hav er en vidunderlig måde at starte dagen på og mærke, at I er på ferie: dagen i dag er nemlig helt i jeres eget tempo! Mulighederne i Trinidad er mange: om I vil ligge på stranden med en god bog, køre en tur ind for at slentre i byens gader og udforske de mange museer eller tage på opdagelse i lokalområdet.

I kan også tage i damptog ud at besøge den UNESCO-beskyttede sukkerdal med det 40 meter høje Manaca Iznaga-tårn, eller I kan tage på sejltur på det caribiske hav.

Til aften kører I ind til byens centrum, hvor I besøger Cubas eneste udendørs Casa de la Música. Den store trappe ved hovedpladsen fyldes op af lokale og turister, når musikere spiller op til dans, og hofterne svinger i forførende og betagende salsa – måske skal I selv prøve en svingom?

Dag 9

Fantastisk regnskovsoplevelse

Bjergkæden Topes de Collantes er dækket af subtropisk regnskovsklima, og på dagens vandretur skal I helt tæt på naturen. Smaragdkolibriernes grønne fjer ses i glimt mellem træerne til lyden af den karakteristiske fuglesang fra nationalfuglen trogon. Duften af frodig regnskov blander sig med duften af kaffe i bjergplantagerne, og efterhånden som I kommer dybere ind i regnskoven, hører I vandets rislen fra floden. Rislen bliver til brusen, når I når det 20 meter høje vandfald El Rocio, og længere nede af floden nyder I en frisk dukkert i den naturlige pool El Venado. Vandreturen gennem skoven er i alt tre kilometer lang og gås i langsomt tempo, i alt ca. tre timer.

 Efter vandreturen nyder I en velfortjent frokost i naturparken, inden I kører tilbage til hotellet i Trinidad.

Dag 10

Revolutionens hjerte, Santa Clara

Inden det bliver tid til badeferie, går turen forbi Santa Clara, hvor den cubanske nationalfølelse og stolthed bliver tydelig, når I besøger det rørende mausoleum, hvor Che Guevara og hans revolutionskammerater er begravet. Che Guevaras og Fidel Castros revolutionære tanker og handlinger har dannet hele fundamentet for, hvordan Cuba fungerer den dag i dag, og er på godt og ondt plantet dybt i de cubanske hjerter.

I ser desuden det afsporede tog, som et centralt mindemærke for revolutionen og Castros endelige sejr, samt Santa Claras centrum, hvor frokostmulighederne er mange.

Sidst på eftermiddagen ankommer I til feriebyen Varadero og tjekker ind på jeres All Inclusive-hotel lige på stranden.

Dag 11

Afslapning på caribiske strande

På hotellet er der blot få meter til en af de skønne, caribiske strande, perfekt til en dukkert i det krystalklare vand eller en slentretur i vandkanten med det fine sand mellem tæerne. Restauranten byder på lækker buffet til både morgen, middag og aften, mens poolbaren er det perfekte sted at nyde en lækker piña colada - alt sammen inkluderet i opholdet.

Hver aften har hotellet professionelle shows, der underholder godt, indtil det bliver tid til at gå til ro i de rummelige, traditionelt indrettede værelser.

I dag er der god tid til at finde et godt sted på stranden og bare slappe af, mens I lader minderne fra den sidste uge stadfæste sig.

Dag 12

Sightseeing og shopping i Varadero

Slap af under en svajende palme med udsigt til det caribiske hav, eller bad i bølgen blå. Hvide sandstrande, turkisblåt vand og forfriskende mojitos – den caribiske drøm bliver til virkelighed! Skal I have pakket de sidste minder i kufferten, har Varadero også en del at byde på: en tur med sightseeing-bussen eller en slentretur igennem byens gader. Souvenirmarkeder, shoppingcentre, en hyggelig park, lækre restauranter og barer med livemusik er alt sammen at finde i centrum, mens den eksklusive marina, det flotte delfinarie og de interessante grotter med indianske vægmalerier er at finde længere ude på halvøen. I kan få masser af charmerende indtryk og feriestemning på rejsens næstsidste dag!

Dag 13

Afsked med Cuba

Nyd den sidste sol og de dejlige strande inden I skal af sted mod lufthavnen om eftermiddagen.

På køreturen tilbage til Havanna får I de sidste naturoplevelser og smukke udsigter med jer – og når lige at smage én af landets bedste Piña Coladas på vejen som en perfekt afrunding på en spændende rejse.

Dag 14

Hjemrejse til Danmark

En dejlig ferie fyldt med oplevelser er ved at være slut, og I flyver tilbage over Atlanten og ind i den europæiske civilisation med minder og oplevelser, der vil efterlade et aftryk, som varer ved.

Liste over alle hoteller og resorter

 • Havana: 4* Memories Miramar: 3 overnatninger
 • Cienfuegos: Casas particulares: 1 overnatning
 • Trinidad: 4* Memories del Trinidad : 3 overnatninger med All Inclusive
 • Varadero: 4* Memories Varadero: 3 overnatninger med All Inclusive

Der tages forbehold for ændringer af hoteller. 

Gode hoteller

Under hele opholdet bor vi på nøje udvalgte gode hoteller 

Andre ser på

Rundrejse på Bali

Vidunderlige Bali - En rejse i Kultur, Historie og naturens skønhed Tag en dyb indånding og luk øjnene. Forestil dig et sted, hvor tiden synes at slumre i en verden af stillestående skønhed. Et sted, hvor århundredgamle templer står stolt i det brusende havs frontlinje, hvor ris terrasserne danser til vinden og skaber et hypnotiserende mønster, og hvor kultur og natur er flettet sammen i en harmonisk symfoni.

15 dages enestående rundrejse i Mexico

På denne rundrejse gennem Mexico oplever I bl.a. Mexico City, de fine spanske kolonibyer, de forladte mayabyer i junglen og den eksotiske kyst ved Stillehavet. Rejsen er med erfaren, dansk rejseleder.

Argentina & Uruguay

Argentina & Uruguay: Nyhed! Oplev Argentina og Uruguay med dansk rejseleder. Over Alle Bjerge har samlet højdepunkterne fra floden Río de la Platas bredder ved ...