Rundrejse i Mexico (15 dage)

Alt om rejsen til Mexico

På denne rundrejse gennem Mexico oplever I bl.a. Mexico City, de fine spanske kolonibyer, de forladte mayabyer i junglen og den eksotiske kyst ved Stillehavet. Rejsen er med erfaren, dansk rejseleder.

Tag med Over Alle Bjerge på en fantastisk rundrejse tværs over Mexico. Fra højlandet og Solpyramiden i Mexico City over gåture i de charmerende spanske kolonibyer til forladte mayabyer i junglen og endeligt til den eksotiske kyst ved Stillehavet.

Mere information

Om rejselederen

Hvad er inkluderet på denne rejse?

 • Fly fra København eller Billund - Mexico t/r 
 • 2 måltider ombord
 • 15 dages spændende program og masser af udflugter
 • Alle entréer på nævnte udflugter
 • Kørsel i nye, komfortable busser med toilet (ved mindre grupper er der ikke toilet i bussen)
 • 10 overnatninger på gode mellemklasse hoteller på rundrejsen
 • 2 overnatninger på hotel ved Stillehavet
 • Morgenmad på hotellet alle dage
 • Erfaren dansk rejseleder - Mads Nielsen
 • Mexicansk lokalguide

Hvad er ikke inkluderet på denne rejse?

 • Forsikringer (afbestillingsforsikring og rejseforsikring)
 • Øvrige måltider
 • Drikkepenge - beregn ca. 250 kr.

Oversigt over programmet

Dag 1

Danmark til Mexico City

I flyver fra København eller Billund midt på dagen med kurs mod Mexico. I lander i Mexico City om aftenen, og der er indtryk og oplevelser fra starten af når, man lander i den største by på den vestlige halvkugle. Der bor over 20 millioner mennesker i dalen, der ligger på et plateau i 2.200 meters højde. 

Dag 2

Mexico Citys fantastiske seværdigheder

I starter med en gåtur i byens gamle centrum. Byen er den ældste hovedstad i hele Nord- og Sydamerika og den eneste udover Quito, der er grundlagt af de oprindelige folkeslag. I lægger ud med byens centrum, hvor I skal se zocaloen, der er verdens andenstørste plads. På pladsen ligger Mexico Citys majestætiske katedral, der blev påbegyndt i 1573, og som dermed er Amerikas ældste.

I ser også ruinerne i centrum fra aztekernes hovedstad Tenochtitlan. Herefter kører I til hotellet, der ligger centralt i forhold til de seværdigheder, I skal besøge i de kommende dage. I har mulighed for at slappe af eller gå en tur på egen hånd.

Dag 3

Sol- og Månepyramiderne

I dag skal I se nogle af Mexicos absolutte højdepunkter, når I kører nord for Mexico City for at besøge Teotihuacan, som er et aztekisk navn, der betyder ”gudernes by”. Byen havde sin storhedstid i årene 300-600 og var den største by i ”Præcolumbianske Amerika”. Ikke blot ser I nogle af de mest storslåede arkæologiske fund i Mellemamerika, men kan også for alvor nyde historiens vingesus med udsigten ud over dalen og ruinerne fra toppen af Solpyramiden.

I ser desuden ”Basilica de Guadalupe”, der er en af Mexicos mest berømte kirker, som hvert år besøges af ca. 20 millioner pilgrimme. Den har lagt navn til jomfruen af Guadalupe, som er hele Mellemamerikas skytsengel.

Dag 4

Moctezumas skatte og Pueplu

I besøger det antropologiske museum i Mexico City, som er et af verdens vigtigste. Her bliver I klogere på alle de vigtige kulturer, I lærer om gennem rundrejsen: olmekerne, aztekerne, zapotekerne, mayerne og mange flere. Blandt de største skatte er aztekernes solsten, kong Pacals grav og Moctezumas fjerkrone.

Efter den store oplevelse forlader I Mexico City og begiver jer en smule sydpå til kolonibyen Puebla, hvis keramikdekorerede huse er beskyttet på UNESCOs Verdensarvsliste. I tager en dejlig gåtur gennem byens centrum, inden I tjekker ind på jeres hotel i det historiske centrum.

Dag 5

Magiske Catemaco

Efter et par dage i højlandets storbyer er det tid til at se Mexico fra en helt anden side. I lægger ruten østpå fra morgenstunden, til I når landsbyen Catemaco, som udover at være fyldt med autentisk landsbycharme er et magisk sted, i bogstaveligste forstand. Landsbyen er nemlig kendt for at være central for både sort og hvid magi, og her hjælper heksene de spirituelle troende med at udføre rituelle rensninger og modkæmpe besværgelser.

Byens placering ved en lagune, der er omgivet af enorm biodiversitet, giver en stor variation af fauna. Denne kigger I nærmere på under jeres bådtur på lagunen, hvor især synet af abernes ø er en yderst smuk og underholdende oplevelse. 

Dag 6

Mayaruiner i junglen

Efter en smuk køretur ankommer I først på eftermiddagen til Palenque, hvor I skal opleve en af rejsens absolutte højdepunkter i den forladte maya-by. I går gennem regnskoven med alle dens lyde og dufte, og dybt inde i junglen finder I Palenque med dens paladser og pyramider. Det er et magisk syn, og det tryllebinder at få de gamle historier om ”Kong Pakal” og ”Den Røde Dronning”. I skal også se ”templo de las inscripciones” med dets relieffer og hieroglyffer. Meget af den viden om historien og kongerækken, man har, stammer netop herfra.

Dag 7

Junglevandfaldet Agua Azul

Med retning mod Chiapas’ højland kører I igennem junglen nær Palenque, hvor der er mere end 500 vandfald, der varierer i højden fra 3 til 30 meter. Der er dømt ægte junglestemning, når der vælter kaskader af vand ud af regnskoven over flade klippestykker. Vandfaldet Agua Azul er et af de mest imponerende i området og tryllebinder med sine farver og lækre vand, der indbyder til en afslappende dukkert i varmen.

Efter besøget ved Agua Azul bevæger I jer gennem junglen og op i højderne på en køretur med smukke udsigter og gennem masser af landsbyer. Provinsen Chiapas er den mexicanske stat med flest indfødte, hvilket giver hele området en anden stemning og charme. Først på aftenen når I statens tidligere hovedstad, San Cristóbal de las Casas, hvor I skal være de næste to nætter.

Dag 8

Besøg i lokale indianerlandsbyer

Fra morgenstunden besøger I to af områdets mest traditionelle landsbyer, Zinacantán og San Juan Chamula, hvor de traditionelle håndværk stadig er i brug og de gamle trosformer er blandet med den moderne katolicisme. I kirken i Chamula udføres shamanistiske ritualer i et væld af levende lys, symboler, dufte - og Coca Cola. Alle sanserne sættes på spil og følelserne er store ved denne unikke oplevelse.

Eftermiddagen er på egen hånd i San Cristobal de las Casas, hvor markederne vrimler med de traditionelt klædte mayaindianere, som kommer ind fra landsbyerne for at handle. Byen blev grundlagt af spanierne i 1528 og ligger højt oppe i bjergene i 2.200 meters højde. Det er en utroligt hyggelig, gammel by med lave spanske huse, små bytorv, gamle kirker og smukke udsigtspunkter, som bestemt er værd at udforske. 

 

Dag 9

Bådtur i Sumiderokløften

Om formiddagen skal I ud og se et af Mexicos flotteste naturscenarier på en bådtur i Sumiderokløften. Kløften er dannet omtrent samtidig med Grand Canyon ved en sprække i jordskorpen og Grijalvafloden, der fortsat eroderer kløften. I sejler i speedbåde gennem det dramatiske landskab, hvor der flere steder er 1000 meters lodrette bjergsider. Sumiderokløften og floden er en del af en stor nationalpark, og der er desuden en stor mængde fugle og dyr, som I forhåbentligt kan observere på vejen - for eksempel lever den amerikanske krokodille her.

Efter den store naturoplevelse kører I vestpå, hvor I overnatter i udkanten af den lille landsby Tehuantepec, hvor I allerede er nær Stillehavskysten, som er målet for morgendagen.

Dag 10

Det mægtige Stillehav

Efter morgenmaden sætter I kurs mod kysten med mulighed for afslapning og tid til at fordøje den seneste uges store oplevelser. Målet er den lille, afslappede turistby Puerto Escondido, hvor I ankommer først på eftermiddagen. På jeres dejlige hotel, som ligger i rolige omgivelser, er tiden helt jeres egen. Slap af med en god bog i solen ved poolen med en forfriskende Tequila Sunrise i hånden, smag restaurantens lækre, lokale specialiteter og nyd udsigten og roen. Hotellet ligger I gåafstand til landsbyens centrum, hvor der findes masser af restauranter og små butikker, I kan kigge i. I aftentimerne omvendes gaden El Aldoquín til en gågade fyldt med liv, hvor både lokale og turister nyder drinks på barerne.

Dag 11

Afslapning i Puerto Escondido

Den lille landsby, Puerto Escondido, er kendt som et paradis for surfere, som strømmer til fra hele verden for at øve sig på de mange, smukke strande. De dygtige surfere er sjove at observere, og I kan da også selv give det en chance, hvis lysten er til det. Ellers er bugterne med nogle af Mexicos allersmukkeste strande et vidunderligt syn. Nogle af strandene er oplagte til en svømmetur, såsom Playa Zicatela, som ligger sydøst for centrum, mens andre indbyder til dejlige gåture, solbadning og sand mellem tæerne, såsom den populære Playa Carrizalillo. I kan selvfølgelig også slentre rundt i byens gader eller slappe af ved hotellets pool – feriestemningen og afslapningen er komplet efter de mange oplevelser, I allerede har fået med i bagagen. Søger I flere unikke oplevelser, kan I fra Puerto Escondido finde en aftenbådtur på Laguna Manialtepec, som er kendt for det kraftige bioluminescens, der lyser op omkring kroppen på en svømmetur.

Dag 12

Oaxacas charme og gastronomi

Friskudhvilede fortsætter I rundrejsen med endnu flere, store oplevelser i staten Oaxaca. I kører fra morgenstunden op over bjergene Sierra Madre Sur mod statens hovedstad, Oaxaca, hvor I ankommer sidst på eftermiddagen. Køreturen byder på storslåede udsigter ud over bjergene og er i sig selv en stor oplevelse. 

Oaxaca er en af de flotteste og mest velbevarede fra kolonitiden, og det gamle torv, Zocaloen, er et summende midtpunkt. Fra en fortovscafé kan du observere skopudserne, gadesælgerne og de lokale, på hyggelige spadsereture. Fra Zocaloen udgår mange charmerende, gamle gader med traditionelle, lave huse og spanske altaner. Her er et livligt marked, og man kan smage på mange af områdets kendte specialiteter herunder chokolade, mezcal og, for de modige, ristede græshopper.
Om aftenen er Zocaloen også ofte et festligt samlingspunkt for byens indbyggere, og ofte opstår spontane gadefester med livemusik og dans.

Dag 13

Imponerende Monte Alban

Efter en god morgenmad tager I ud og ser de arkæologiske ruiner, Monte Alban. Disse fantastiske ruiner var hovedsæde for både zapotekerne og mixtekerne og er et fantastisk historisk sted med skjulte hemmeligheder fra den enorme viden, disse kulturer havde. De majestætiske bygninger og pyramider ligger på en planet høj med udsigt over Oaxaca, og dér fra toppen kan fortidens storslåethed virkeligt bundfælde sig. Monte Alban er uden tvivl endnu et højdepunkt på rundrejsen og en perfekt afslutning på de mange indtryk.

Den sidste eftermiddag og aften bruger I i centrum af hyggelige Oaxaca, hvor der er mulighed for at købe de sidste souvenirs, nyde en sidste kølig Corona eller to i solen og sige adiós til de sidste indtryk af de indfødte kulturer, der stadig findes i stor stil i området.

Dag 14

Oaxaca til Mexico City

Efter en sidste overnatning i Oaxaca og en dejlig morgenmad, bliver det tid til at sætte kursen mod Mexico City. Undervejs på køreturen holder I pauser til kaffe og frokost, så I er klar til hjemrejsen. Om aftenen bliver det tid til at tage afsked med Mexico, og I boarder flyet og starter hjemrejsen.

Dag 15

Hjem over Atlanterhavet

En dejlig ferie fyldt med oplevelser er ved at være slut, og I krydser Atlanten – med kufferterne fulde af store oplevelser og spændende souvenirs.

Liste over alle hoteller og resorter

 • Mexico City: Hotel Regente
 • Puebla: Hotel Colonial
 • Catemaco: Hotel Los Arcos
 • Palenque: Hotel Maya Tulipanes
 • San Cristobal: Arrecife de Coral
 • Tehuantepec: Hotel Calli
 • Puerto Escondido: Hotel Aldea de bazar
 • Oaxaca: Hotel Oaxaca Real 

Der tages forbehold for ændringer af hoteller. 

Gode hoteller

Under hele opholdet bor vi på nøje udvalgte gode hoteller 

Andre ser på

Mexico Vinter (14 dage)

Mexico Vinter Tag med Over Alle Bjerge på en rundrejse igennem Mexico. Fra højlandet og Solpyramiden i Mexico City, gåture i de fine spanske kolonibyer, ...

Mexicos “De dødes dag” (14 dage)

Tag med Over Alle Bjerge på en fantastisk rundrejse tværs over Mexico. Fra højlandet og Solpyramiden i Mexico City over gåture i de charmerende spanske kolonibyer til forladte mayabyer i junglen og endeligt til den eksotiske kyst ved Stillehavet.