Mexico Vinter (14 dage)

Om rejsen til Mexico

Tag med Over Alle Bjerge på en fantastisk rundrejse tværs over Mexico. Fra højlandet og Solpyramiden i Mexico City, gåture i de charmerende spanske kolonibyer, forladte mayabyer i junglen og endeligt til den eksotiske kyst ved det Caribiske hav.

Den sidste Mexico-rundrejse var en kæmpesucces blandt rejsens deltagere! Læs blot denne flotte anmeldelse:
Er lige kommet hjem fra en fantastisk rejse til Mexico og kan varmt anbefale "Over Alle Bjerge". Vores rejseleder, Lise, var fantastisk vidende, engageret og omsorgsfuld.

Mere information

Hvad er inkluderet på denne rejse?

 • Fly fra København til Mexico t/r (Iberia med én mellemlanding). 
 • 2 måltider ombord.
 •  14 dages spændende program og masser af udflugter.
 • Alle entré på nævnte udflugter.
 • 10 overnatninger på gode mellemklasse hoteller på rundrejsen.
 • 2 overnatninger på Hacienda del Caribe ved det Caribiske hav (afslutning)
 •  Morgenmad på hotellet alle dage.
 •  Dansk rejseleder
 •  Mexicansk lokalguide.

Hvad er ikke inkluderet på denne rejse?

 • Forsikringer (Afbestillingsforsikring og rejseforsikring).
 • Øvrige måltider.
 • Drikkepenge. Beregn ca. 5 USD pr. person pr. dag for det inkluderede program.

Oversigt over programmet

Dag 1

København til Mexico City

I flyver fra København om morgenen med kurs mod Mexico. I lander i Mexico City om eftermiddagen og der er indtryk og oplevelser fra starten af når man lander i den største by på den vestlige halvkugle. Der bor over 20 millioner mennesker i dalen der ligger på et plateau i 2200 meters højde. I kører til hotellet der ligger centralt i forhold til de seværdigheder I skal besøge i de kommende dage

Dag 2

Mexico City's fantastiske seværdigheder

En stor dags oplevelser venter os i hovedstaden og omegn. Byen er den ældste hovedstad i hele Nord- og Sydamerika, og den eneste sammen med Quito, der er grundlagt af de oprindelige folkeslag. Vi lægger ud med byens centrum, hvor vi skal se zocaloen, der er verdens andenstørste plads.

På pladsen ligger Mexico Citys majestætiske katedral, der blev påbegyndt i 1573, og dermed er Amerikas ældste. Vi ser også Nationalpaladset, der bl.a. huser et stort vægmaleri af Diego Rivera: ”Historien om det Mexicanske folk”, og ser desuden ruinerne i centrum fra aztekernes hovedstad Tenochtitlan. Efter frokost skal vi besøge det antropologiske museum i Mexico City, som er et af verdens vigtigste. Her bliver vi klogere på alle de vigtige kulturer, vi lærer om gennem rundrejsen: olmekerne, aztekerne, zapotekerne, mayerne og mange flere. Blandt de største skatte er aztekernes solsten, kong Pacals grav og Moctezumas fjerkrone.

Dag 3

Sol- og Måne pyramiderne

I dag skal vi se nogle af Mexicos absolutte højdepunkter, når vi kører nord for Mexico City for at besøge Teotihuacan, hvilket er et aztekisk navn, der betyder ”gudernes by”. Byen havde sin storhedstid i årene 300-600 og var den største by i ”Præcolumbianske Amerika”. Ikke blot ser vi nogle af de mest storslåede arkæologiske fund i Mellemamerika, men kan også for alvor nyde historiens vingesus med udsigten udover dalen og ruinerne fra toppen af Solpyramiden. Efter den store oplevelse forlader vi Mexico City og begiver os en smule syd på til kolonibyen Puebla, hvis keramikdekorerede huse er beskyttet på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi tager en dejlig gåtur gennem byens centrum, inden vi tjekker ind på vores hotel i det historiske centrum.

Dag 4

Magiske Catemacos

Efter et par dage i højlandets storbyer er det tid til at se Mexico fra en helt anden side. Vi lægger ruten øst på fra morgenstunden, til vi når landsbyen Catemaco, som udover at være fyldt af autentisk landsby charme er et magisk sted; i bogstaveligste forstand. Landsbyen er nemlig kendt for at være central for både sort og hvid magi, og her hjælper heksene de spirituelle troende med at udføre rituelle rensninger og modkæmpe besværgelser. Byens placering ved en lagune omgivet af enorm biodiversitet perfekt for en stor variation af fauna. Denne kigger vi nærmere på under vores bådtur på lagunen, hvor især synet af abernes ø er en yderst smuk og underholdende oplevelse.

Dag 5

Mayaruiner i junglen

Efter en smuk køretur ankommer vi først på eftermiddagen til Palenque, hvor vi skal opleve en af rejsens absolutte højdepunkter ved vores besøg i den forladte Maya by Palenque. I går gennem regnskoven med alle dens lyde og dufte, og dybt inde i junglen finder I Palenque med dens paladser og pyramider. Det er et magisk syn, og det tryllebinder at få de gamle historier om ”Kong Pakal” og ”Den Røde Dronning”. I skal også se ”templo de las inscripciones” med dets relieffer og hieroglyffer. Meget af den viden om historien og kongerækken, man har, stammer netop her fra

Dag 6

Junglevandfaldet i Auga Azul

Med retning mod Chiapas’ højland kører vi igennem junglen nær Palenque, hvor der er mere end 500 vandfald, der varierer i højden fra 3 til 30 meter. Der er ægte junglestemning, når der vælter kaskader af vand ud af regnskoven over flade klippestykker. Et højt indhold af mineraler giver vandet en turkisblå farve, som står i kontrast til den frodige grønne jungle og inviterer til en forfriskende morgendukkert. Efter besøget ved Agua Azul bevæger vi os gennem junglen op i højderne på en køretur med smukke udsigter og gennem masser af landsbyer. Provinsen Chiapas er den mexicanske stat med flest indfødte, hvilket giver hele området en anden stemning og charme. Sidst på eftermiddagen når vi statens tidligere hovedstad, San Cristóbal de las Casas, hvor vi skal være de næste to nætter.

Dag 7

Besøg i lokale indianerlandsbyer

Vi besøger fra morgenstunden to af områdets mest traditionelle landsbyer: Zinacantán og San Juan Chamula, hvor de traditionelle håndværk produceres og de gamle trosformer er blandet med den moderne katolicisme. I kirken i Chamula udføres shamanistiske ritualer i et væld af levende lys, symboler, dufte – og Coca Cola. Alle sanserne sættes på spil og følelserne er store ved denne unikke oplevelse for livet. Eftermiddagen er på egen hånd i San Cristobal de las Casas, hvor markederne vrimler med de traditionelt klædte mayaindianere, som kommer ind fra landsbyerne for at handle. Byen blev grundlagt af Spanierne i 1528 og ligger højt oppe i bjergene i 2.200 meters højde. Det er en utroligt hyggelig, gammel by med lave spanske huse, små bytorv, gamle kirker og smukke udsigtspunkter, som bestemt er værd at udforske

Dag 8

Bådtur i Sumidero kløften

Om formiddagen skal vi ud og se på et af Mexicos flotteste naturscenarier på en bådtur i Sumiderokløften. Kløften er dannet omtrent samtidig med Grand Canyon ved en sprække i jordskorpen og Grijalvafloden, der fortsat eroderer kløften. Vi sejler i speedbåde gennem det dramatiske landskab, hvoraf der er flere steder med 1000 meters lodrette bjergsider. Sumidero kløften og floden er en del af en stor nationalpark, og der er desuden en stor mængde fugle og dyr, som vi forhåbentligt kan observere på vejen – for eksempel lever den amerikanske krokodille her. Efter den store naturoplevelse kører vi vest på, hvor vi overnatter i udkanten af den lille landsby Tehuantepec, hvor vi allerede er nær Stillehavskysten, som er målet for i morgen.

Dag 9

Det mægtige Stillehav

Efter morgenmad sætter vi kursen ud til kysten med afslapning og tid til at fordøje den seneste uges store oplevelser. Målet er den lille, afslappede turistby Puerto Escondido, hvor vi ankommer først på eftermiddagen. På vores dejlige hotel i rolige omgivelser er tiden helt jeres egen; slap af med en god bog i solen ved poolen med en forfriskende Tequila Sunrise i hånden, smag restaurantens lækre, lokale specialiteter og nyd udsigten og roen. Hotellet ligger I gåafstand til landsbyens centrum, hvor der findes masser af restauranter og små butikker, vi kan kigge i. I aftentimerne omvendes gaden El Aldoquín til en gågade fyldt med liv, hvor både lokale og turister nyder en drink på en af barerne.

Dag 10

Afslapning i Puerto Escondido

Den lille landsby Puerto Escondido er kendt som et paradis for surfere, som strømmer til fra hele verden for at øve sig på de mange, smukke strande. De dygtige surfere er sjove at observere, og du kan da også selv give det en chance, men især de enormt smukke bugte, med nogle af Mexicos allersmukkeste strande, er et vidunderligt syn. Nogle af strandene er oplagte til en svømmetur, som fx. Playa Zicatela sydøst for centrum, mens andre indbyder til dejlige gåtur, solbadning og sand mellem tæerne, som den populære Playa Carrizalillo.

Du kan selvfølgelig også slentre rundt i byens gader eller slappe af ved hotellets pool – feriestemningen og afslapningen er komplet efter de mange oplevelser, vi allerede har fået med i bagagen. Søger du flere unikke oplevelser, kan du fra Puerto Escondido finde en aftenbådtur på Laguna Manialtepec, kendt for det kraftige bioluminescens, der lyser op omkring kroppen på en svømmetur.

Dag 11

Oaxacas charme og gastronomi

Genudhvilede på ny fortsætter vi rundrejsen med endnu flere, store oplevelser i staten Oaxaca. Vi kører til statens hovedstad, Oaxaca, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen og ser nærmere på det historiske centrum. Oaxaca er en af de flotteste og mest velbevarede fra kolonitiden, og det gamle torv, Zocaloen, er et summende midtpunkt. Fra en fortovscafé kan du observere skopudserne, gadesælgerne og de lokale, på hyggelige spadsereture. Fra Zocaloen udgår mange charmerende, gamle gader med traditionelle, lave huse og spanske altaner. Her er et livligt marked, og man kan smage på mange af områdets kendte specialiteter herunder chokolade, mezcal og, for de modige, ristede græshopper. Om aftenen er Zocaloen også ofte et festligt samlingspunkt for byens indbyggere, og ofte opstår spontane gadefester med livemusik og dans

Dag 12

Imponerende Monte Alban

Efter en god morgenmad tager vi ud og ser de arkæologiske ruiner, Monte Alban. Disse fantastiske ruiner var hovedsæde for både zapotekerne og mixtekerne, og er et fantastisk historisk sted med skjulte hemmeligheder fra den enorme viden, disse kulturer havde. De majestætiske bygninger og pyramider ligger på en planet høj med udsigt over Oaxaca, og dér fra toppen kan fortidens storslået hed virkeligt bundfælde sig. Monte Alban er uden tvivl endnu et højdepunkt på rundrejsen, og er en perfekt afslutning på de mange indtryk. Den sidste eftermiddag og aften bruger vi i centrum af hyggelige Oaxaca, hvor der er mulighed for at købe de sidste souvenirs, nyde en sidste kølig Corona eller to i solen og sige adiós til de sidste indtryk af de indfødte kulturer, der stadig findes i stor stil i området.

Dag 13

Oaxaca til Mexico City

Efter en sidste overnatning i Oaxaca og en dejlig morgenmad, bliver det tid til at sætte kursen mod Mexico City. Under køreturen holder vi pauser til kaffe og frokost, så vi er klar til hjemrejsen. Først på aftenen bliver det tid til at tage afsked med Mexico og vi boarder flyet og starter hjemrejsen

Dag 14

Hjem over Atlanterhavet

En dejlig ferie fyldt med oplevelser er ved at være slut og I ankommer om eftermiddagen til Danmark.

Liste over alle hoteller og resorter

 

 • Dag 1 - 3* Hotel Fontan Reforma i Mexico City
 • Dag 2 - 3* Hotel Fontan Reforma i Mexico City
 • Dag 3 - 3* Hotel Colonial i Puebla
 • Dag 4 - 3* Hotel Los Arcos i Catemaco
 • Dag 5 - 3* Hotel Maya Tulipanes i Palenque
 • Dag 6 - 3* Arrecife de Coral i San Cristobal de las Casas
 • Dag 7 - 3* Arrecife de Coral i San Cristobal de las Casas
 • Dag 8 - 3* Hotel Calli i Tehuantepec
 • Dag 9 - 3* Hotel Aldea del Bazar i Puerto Escondido
 • Dag 10 - 3* Hotel Aldea del Bazar i Puerto Escondido
 • Dag 11 - 3* Hotel Oaxaca Real i Oaxaca
 • Dag 12 - 3* Hotel Oaxaca Real i Oaxaca

Gode hoteller

Under hele opholdet bor vi på nøje udvalgte gode hoteller 

Andre ser på

Cuba rundrejse (12 dage)

Cuba rundrejse 12 dage: Over Alle Bjerge tager jer med på denne oplevelsesrige rundrejse med dansktalende rejseleder. Indtrykkene er mange, og der er ingen tvivl om, at Cuba på trods af stigende vestlig påvirkning fortsat er meget anderledes, end det vi kender hjemmefra. Det er en oplevelse for livet at møde den cubanske kultur helt tæt på!

Rundrejse i Mexico (15 dage)

På denne rundrejse gennem Mexico oplever I bl.a. Mexico City, de fine spanske kolonibyer, de forladte mayabyer i junglen og den eksotiske kyst ved Stillehavet. Rejsen er med erfaren, dansk rejseleder.