Rundrejse i Oman (7 dage)

Alt om rejsen til Oman 

Tag med Over Alle Bjerge på en uges rundrejse til Oman i Mellemøsten. På denne tur kommer I på en rundrejse mellem landets nuværende hovedstad Muscat og landets tidligere hovedstad Nizwa. På vores rundrejse kommer I også forbi en række mindre landsbyer. Her bliver I præsenteret for landets historie, kultur, arkitektur og meget mere!

Netop arkitekturen er værd at bemærke, da det er den danske arkitekt Ole B. Larsen, der står bag flere af de prestigefyldte bygninger. Helt tilbage fra 70'erne levede han under de fjerne himmelstrøg i Oman og står bag flere berømte bygninger som Nationalbanken og Det overdækkede marked Souk i Nizwa, der begge er afbilledet på deres pengesedler. 

Hvad er inkluderet på denne rejse?

 • Fly fra København til Muscat (mellemlanding i Istanbul)
 • Måltider ombord på flyet
 • 7 dage med et spændende dagsprogram
 • Overnatninger på gode mellemklasse hoteller
 • Morgenmad alle dage
 • Entré på alle nævnte udflugter
 • Sen udtjekning på hjemrejsedagen
 • Dansk rejseleder
 • Alle kendte skatte og afgifter

Hvad er ikke inkluderet på denne rejse?

 • Forsikring (Rejseforsikring og afbestillingsforsikring)
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer til måltider
 • Drikkepenge
 • Udflugt med 4WD fjerde dag: 620 kr. (Skal bestilles hjemmefra)
 • Delfin safari dag 5: Sejlturen koster 485 kr. (Skal bestilles hjemmefra)

Oversigt over programmet

Dag 1

Afrejse fra København til Muscat

Dette mellemøstlige eventyr begynder den 6. marts 2024 i Københavns lufthavn, hvor I flyver med Turkish Airlines, som har mere end 30 års erfaring i flyindustrien. Ombord er der rig mulighed for at læne sig tilbage, nyde et dejligt måltid og blive underholdt af flyets underholdningsskærme, der er fyldt med de nyeste film, musik, spil og mere. I mellemlander i Istanbul og flyver dernæst til videre til Omans hovedstad Muscat.

Dag 2

Ankomst og videre til Nizwa

I lander i Muscat om morgenen. Her bydes I velkommen og kører mod Nizwa så det passer med det berømte marked der afholdes hver fredag. På køreturen spiser I morgenmaden og får allerede nu et godt indblik i Oman, når turen går gennem små landsbyer.

Ved ankomst går I på opdagelse i smukke Nizwa, som er en af Omans ældste byer og tidligere hovedstad. Blandt byens mange sandfarvede bygninger, finder I byens marked og andre butikker, der sælger blandt andet sælger unikt hjemmelavet lertøj. I kommer også til at besøge byens fort der er en stærk påmindelse om byens betydning gennem turbulente perioder i Omans historie. Fortet blev blandt andet brugt til at forsvare Nizwa mod angrebsstyrker, der ønskede at overtage byen på grund af dens strategiske placering.

Dag 3

Fra kvægmarked til smuk historisk arkitektur

Dagens program begynder tidligt om morgenen, hvor der er afgang til byens lokale kvægmarked. Her mødes bønder fra Nizwa og omegn med deres medbragte kvæg, som de sælger på en åben auktion. Der er tid til at udforske markedet, inden I vender tilbage til hotellet og spiser morgenmad. 

Derefter sætter I kurs mod Jabrin fortet, som blev bygget i 1670 og beboet af landets daværende overhoved. I bliver præsenteret for den smukke mellemøstlige arkitektur, der i sine sandfarvede nuancer både er simpel og detaljeret på samme tid. I besøger den historiske by Al Hamra, som ligger forenden af bjergene. Her går I på opdagelse byens hyggelige gader og stræder, mens I er omgivet af smukke murstensbygninger, der går hele 3 århundrede tilbage. 

Dag 4

Fra Nizwa til Muscat og valgfri 4WD tur

Denne dag er til fri disposition, indtil der er udtjekning på hotellet. Der er både mulighed for afslapning på hotellet, tage en forfriskende dukkert i poolen, gå på opdagelse I Nizwa eller deltage på følgende udflugt:

Udflugten går med 4-hjulstrækkere til Al Hamra, hvor I blandt andet besøger Bait Al Safah, der er kendt for sin utraditionelle museumsform. Her kommer I helt tæt på den omanske kultur, når kvinder ledsager jer rundt i huset og landsbyen, mens de demonstrerer den kulinariske fremstilling af forskellige mad- og drikkevarer. I kan nyde en Omani Kahwa (omansk kaffe) og omansk te, når I er på museet. Derefter kører I til Wadi Nakhar, der byder på en malerisk udsigt og videre til Jabal Shams, der er det højeste bjerg i Oman med en højde på 3009 meter. Jabal Shams betyder "Solens Bjerg", og dets gamle navn er Jabal Al Qanah. Området er hjemsted for vævere af tunge uldne tæpper i karakteristiske farver. Vi går også en tur for at se Omans ”Grand Canyon”. Turen tager 4-5 timer.

Efter udtjekning er der afgang mod Omans hovedstad Muscat.  

Dag 5

Rundtur i Muscat

I besøger Sultan Qaboos Store Moské, som er landets største moské. Moskéen byder på et flot æstetisk ydre med dens buede entré og blanke fliser foran. Indenfor er moskéen dekoreret med detaljerede kunstværker med gulddetaljer og store flotte lysekroner og i bedesalen dækker bedetæppet hele salens 4260 kvadratmeter. 

I kommer forbi det kongelige operahus, der er Omans førende mødested for musikalsk kunst og kultur. Operahuset har et fint æstetisk ydre med en hvid facade og store flotte buede indgangspartier. I kommer også til at se Quram stranden, Al Alam Paladset og Bait Al Zubair Museum, der har en stor antikvitetssamling, der portrætterer landets historie. Sidste stop er Mutrah Souq, der er Omans ældste gade marked. 

 

Aftenen er til fri disposition. Her kan I for eksempel besøge en af byens lokale spisesteder og smage Omans nationalret, shuwa, der består af langtidsstegt lam, der er tilberedt over flere dage, hvor det ligger i marinade og derefter pakkes ind i bananblade, inden det koges.

Dag 6

Sightseeing, valgfri delfinsafari og retur til Danmark

Dagen er til fri disposition, hvor I har mulighed for at slappe af på hotellet eller tage på opdagelse i Muscat. I kan eksempelvis besøge historiske Mutrah, der er en af de ældste bydele. Her finder I en af byens mange smukke udsigter ved ”cornichen”, hvor der er udkig til havet og de kridhvide huse samt bjergene i baggrunden. Dernæst kan I bevæge jer videre til Al Mouj Marina, der også er kaldet The Wave. Dette er kontrasten til det Mutrah, da dette er den glitrende og moderne del af byen med store bygninger fontæner og storskærme. 

I har også mulighed for at deltage i en udflugt til Marina Bandar, hvor I kommer på delfinsafari. Her sejler I rundt i det Det Arabiske Hav i en glasfiberbåd, så der er større mulighed for at få øje på de energiske havpattedyr. Er man heldig kan man også spotte pukkelhvaler. Sejlturen tager 3 timer og koster 485 kr. (Skal bestilles hjemmefra)

Om aftenen er der udtjekning kl. 23.00, hvorefter I kører mod Muscat lufthavn.

Dag 7

Ankomst til København

Lidt over midnat sætter I kursen mod København. I flyver med Turkish Airlines, hvor I har god mulighed for at læne jer tilbage og slappe af på turen med et dejligt måltid og underholdning på skærmene. I mellemlander i Istanbul om morgenen og flyver derefter videre til Københavns lufthavn, hvor I ankommer på dansk jord om formiddagen.

Liste over alle hoteller og resorter

 • Al Diyay Hotel
 • Al Falaj  

Der tages forbehold for ændring af hotel til et andet af samme standard

Gode hoteller

Under hele opholdet bor vi på nøje udvalgte gode hoteller 

Andre ser på

Marokko (9 dage)

Forbered dig på at blive forelsket i og betaget af Marokkos uendelige ørken, svalende oaser og gæstfrie befolkning, som er essensen af ...

Rejse til Jordan (10 dage)

Rejse til Jordan Kom tættere på kulturen, historien og den uvirkeligt smukke natur på denne rejse gennem Mellemøsten, der tager jer gennem både tid og sted. En erfaren dansktalende rejseleder er med på hele rejsen.