Dato Pris Status
14.09.2024 - 22.09.2024 kr. 10.995 Ledige pladser Bestil
25.09.2024 - 03.10.2024 kr. 10.495 Ledige pladser Bestil
13.11.2024 - 20.11.2024 kr. 10.495 Ledige pladser Bestil
11.03.2025 - 18.03.2025 kr. 10.495 Ledige pladser Bestil
Se alle

Marokko (9 dage)

Alt om rejsen til Marokko

Kom på en spændende rundrejse i Marokko, hvor I bliver taget med rundt til landets mange kulturskatte og storslåede naturoplevelser. Atlasbjergene strækker sig gennem Marokko og byder på mageløse udsigter og smukke dale.

I kommer helt tæt på den lokale kultur og den gæstfrie befolkning, krydret med spændende seværdigheder såsom Bahia-paladset, der er en arkitektonisk perle i Marrakech, de storslåede Todgha-kløfter, byen Ouarzazate, der er kendt som Marokkos “mini-Hollywood”, og karavanebyen Ksar Aït Ben Haddou, der er med på UNESCOs verdensarvsliste. Og så skal I overnatte i ørkenen og se den smukkeste stjernehimmel i Sahara, som I aldrig har set den før.

Hvad er inkluderet på denne rejse?

 • Fly fra København eller Billund – Marrakech t/r
 • 20 kg bagage med Norwegian eller 23 kg. bagage og let måltid med Lufthansa
 • 9 dages program fyldt med oplevelser (se programmet nedenfor)
 • Kørsel med 4-hjuls trækkere fra Erfoud til Merzouga-ørkenen
 • Entré på alle nævnte udflugter
 • 6 overnatninger på 4* hoteller (i marts er der 7 overnatninger)
 • 1 overnatning i telt i Merzouga oasen (med aircondition og toilet/bad)
 • Halvpension med morgenmad og aftensmad
 • Dansktalende rejseleder
 • Engelsktalende lokalguide

Hvad er ikke inkluderet på denne rejse?

 • Forsikringer - afbestillingsforsikring og rejseforsikring
 • Øvrige måltider og drikkevarer til måltiderne
 • Drikkepenge: Beregn ca. 45 EUR

Oversigt over programmet

Dag 1

Fly fra København eller Billund til Marrakech

Afgang fra Københavns eller Billunds Lufthavn via Frankfurt, og I lander om eftermiddagen i Marrakech.

Dag 2

Marrakech' summende byliv

Fra dagens start venter indtrykkene i Marrakech, hvor alle sanser kommer i spil. Storbyen for foden af Atlasbjergene  er en af Marokkos mest kendte byer – og den tidligere hovedstad er ikke sen til at imponere!

Menara-haven er en afslappende olivenlund blot få kilometer uden for byens centrum. Populære blandt både turister og lokale til en afslappende gåtur med flot udsigt til bjergene. Denne botaniske have blev grundlagt i byens storhedstid i det 12. århundrede, og står som en stærk kontrast til det travle centrum.

I den gamle bydel snor gaderne sig som en labyrint af summende kultur, historie og arkitektur. Et mesterværk, der opsummerer det hele, er byens vartegn: den 77 meter høje minaret tilhørende Koutoubia-moskéen i medinaens sydvestlige kvarter.

En anden arkitektonisk perle er Bahia-paladset fra 1800-tallet, det vidunderlige palads, der bragte landets dygtigste håndværkere til byen; smukt malede cedertræslofter, traditionelle “zellij” mosaikker og fantastisk stukkatur.

I runder dagen af på den kendte plads Djamaa el Fna, hvor al Marokkos underholdning samles: slangetæmmere, akrobater og historiefortællere – underholdning og indtryk i overflod.

Dag 3

Mod ørkenens horisonter

Efter morgenmad forlader I byen og begiver jer ud i naturen mod Ouarzazate. Landskabet forvandler sig til de betagende Atlasbjerge, der for en stund tager pusten fra jer med sine storslåede udsigter, når vejen snor sig gennem passene Tizi-n-Tichka og Tizi-n-Tinififft.

Det sydlige Marokko er indbegrebet af ørken. Dalen, hvor Draa-floden løber, når ikke den er udtørret, var i århundreder blandt de vigtigste handelsruter for de lange kamelkaravaner, der undervejs plantede oaser, og byggede de fæstninger og traditionelle huse, der stadig kan ses her.

I overnatter på et hyggeligt hotel i byen Zagora.

Dag 4

Saharas paradis

I nyder en mere rolig morgen i Zagora, også kendt som ørkenens port. Herfra drog de lange kamelkaravaner afsted på tværs af ørkenen, 52 dage inden de nåede Timbuktu. Inspireret af dem, har også I retning mod de store sandklitter i Sahara. Landskabet bliver gradvist mere tørt, og I krydser igennem den store stenørken mod Erfoud, centrum for landets fossil-handel.

Det traditionelle hænger ved i området, hvor det marokkanske liv foregår i et anderledes, afslappende tempo. I Erfoud skifter I bussen ud med firhjulstrækkere, så I ude i sandklitterne kan opleve de skiftende farver og skygger i solnedgangen.

 

I kommer til at se stjernehimlen,  som I aldrig har set den før, når I denne nat bliver indlogeret i lidt primitive, men dog velindrettede beduintelte og skal overnatte i ørkenen.

Dag 5

De storslåede Todgha-kløfter

Start morgenen ud med en gåtur i solopgangen eller en dukkert i den dejlige pool på ørkenhotellet – Sahara er uden tvivl et højdepunkt!

Turen fortsætter dog videre til endnu et højdepunkt ved Todgha-kløfterne, hvor de lodrette klippevægge står 400 meter lige op og skaber et uhørt dramatisk landskab, hvor man ikke kan andet end at føle sig lille. I kommer ud at gå i bunden af kløften og kan ved selvsyn opleve en de smukke klipper, der hæver sig langt op over jeres hoveder, mens I kan soppe i det svalende vand fra kilden.

Efter besøget i kløften kører I til byen Tinghir, hvor der venter jer middag og overnatning på hotel.

Dag 6

Marokkos lokale landsbyliv

Efter morgenmaden sætter I kursen mod Kalaa Mgouna, hvor I kører igennem rosernes dal. Her dyrkes områdets vigtigste indtægtskilde damascenerrosen, der høstes i foråret under en stor festival. Rosens kraftige duft gør den ideel til produktion af rosenolie, som bruges i kosmetik og parfume verden over. I stopper ved et lille, lokalt andelsdistilleri, hvor der er mulighed for at købe nogle af områdets lækre skønhedsprodukter.

Om eftermiddagen går turen til byen Ouarzazate, bedre kendt som Marokkos “mini-Hollywood”. Den gæstfrie befolkning er ikke sen til at fortælle historier om områdets karriere i filmverdenen, og den lille by har også flere  fascinerende og historiske bygningsværker og pladser. Vi besøger Kasbah Taourirt, som blandt andet er kendt for at have været hjem til områdets tidligere Pasha, den berygtede El Glaoui.  

Efter at have stiftet bekendtskab med Ouarzazate centrum tjekker I ind på et nyt hotel, hvor der naturligvis også skal spises middag.

Dag 7

UNESCOs Verdensarv i Marokko

Lidt uden for Ouarzazate ligger Ksar Aït Ben Haddou, der er beskyttet på UNESCOS verdensarvsliste - og ikke uden grund!

Den gamle karavaneby opbygget i adobe er et stjerneeksemplar på de 1.000 kasbahers rute, I er kørt igennem. Byen går nærmest i ét med de omkringliggende Atlasbjerg, og de velholdte huse former en labyrint af smalle gader, der inviterer til  eksotiske eventyr. Den pittoreske by har da også inspireret mange kunstnere; og filmklassikere som Lawrence of Arabia, Gladiator og Alexander er blevet indspillet her.

Aït Ben Haddou er en smuk afrunding på en uges store oplevelser i nomadernes ørkenland, og turen går tilbage til Marrakech, hvor det hele startede for blot en uge siden.

Dag 8

En dag på egen hånd

Denne sidste dag er til at nyde på egen hånd og lade alle indtrykkene bundfalde sig. Marrakech er et overflødighedshorn af spændende kultur og indtryk, og mulighederne er mange: en gåtur i byen, indkøb af håndværk og souvenirs eller en afslappende behandling i et traditionelt hammam – valget er jeres! I kan også besøge et af de spændende museer; Jardin Majorelle er én af byens mest fantastiske museer, med den botaniske have og ikoniske, blå hus – dette var haven, hvor Yves Saint Laurent bosatte sig i Marrakech, grundet dens skønhed. 

Dag 9

Hjem til Danmark

En dejlig ferie fyldt med oplevelser er ved at være slut, og I flyver til Danmark, hvor I ankommer om aftenen. Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Liste over alle hoteller og resorter

 • Marrakech: Hotel Nassim
 • Zagora: Hotel Le Tinsouline
 • Merzouga Dunes: Bivouac under tents in Palmeras & Dunas Camp
 • Tinghir: Hotel Sargho eller lignende
 • Ouarzazate: Hotel Le Riad eller Farah El Janoub

Der tages forbehold for ændring af hotel til samme standard.

Gode hoteller

Under hele opholdet bor vi på nøje udvalgte gode hoteller 

Andre ser på

Rejse til Jordan (10 dage)

Rejse til Jordan Kom tættere på kulturen, historien og den uvirkeligt smukke natur på denne rejse gennem Mellemøsten, der tager jer gennem både tid og sted. En erfaren dansktalende rejseleder er med på hele rejsen.

Rundrejse i Oman (7 dage)

Rundrejse i Oman: Kom med på eventyr i sultanatet Oman. Oplev landets flotte historiske bygninger, travle gademarkeder og varierende landskab med smukke udsigter.

Mexicos “De dødes dag” (14 dage)

Tag med Over Alle Bjerge på en fantastisk rundrejse tværs over Mexico. Fra højlandet og Solpyramiden i Mexico City over gåture i de charmerende spanske kolonibyer til forladte mayabyer i junglen og endeligt til den eksotiske kyst ved Stillehavet.