Fra Taj Mahal til Himalaya (12 dage)

Alt om Fra Tajs Mahal til Himalaya

 • 12 dages forrygende rundrejse i Indien og Nepal
 • Masser af oplevelser og udflugter.
 • Mærk stemningen ved landsfader Gandhis hvilested og evige flamme.
 • Se solen stå op over verdens flotteste bygningsværk Tajs Mahal
 • Blandt kameler og elefanter i Rajastan
 • Kom med på Verdens tag og se Katmandus paladser og den levende gudinde.
 • Overnatninger på gode hoteller med morgenmad – endda tjek og morgenmad første morgen.
 • Direkte flyvning med den nye 787 dreamliner
 • Historielærer Kasper Bøndergaard som turleder
 • Dygtige lokale guider i Indien og Nepal

Hvad er inkluderet på denne rejse?

 • Fly fra København - New Dehli t/r (direkte flyvning fra CPH med Air India)
 • 23 kg bagage og 8 kg håndbagage
 • Fly fra New Dehli - Katmandu t/r (OBS: 20 kg bagage og 7 kg håndbagage på denne flyvning)
 • 2 måltider ombord på flyet
 • Tidligt tjek ind og morgenmad på ankomst dagen (råder over værelser allerede kl. 09.00)
 • 12-dages program inkl. nævnte udflugter (se programmet nedenfor).
 • Entré på alle nævnte udflugter.
 • Elefant tur i Jaipur.
 • Busser med aircondition.
 • 10 overnatninger på gode mellemklasse hoteller.
 • Morgenmad alle dage.
 • 4 x frokost (se programmet nedenfor)
 • Dansk rejseleder Kasper Bøndergaard
 • Indisk lokalguide.
 • Prisen er pr. person ved 2 personer i delt dobbeltværelse.

Hvad er ikke inkluderet på denne rejse?

 • Forsikringer (Afbestillingsforsikring og rejseforsikring).
  Øvrige måltider. Mulighed for at spise på de hoteller vi bor på.
 • Drikkevarer til måltiderne.
 • Nepalesisk aften. Middag, dans og musik
 • Drikkepenge. Beregn ca. 250 kr.
 • Visum til Indien - Kan gøres online til ca. 360 kr.
 • Visum til Nepal - Gøres ved ankomst. Koster pt. 25 USD.

Oversigt over programmet

Dag 1

Danmark til Indien

Vi flyver fra København om aftenen med den nye direkte flyvning til New Dehli. Der er god plads om bord på Air Indias Boeing 787 Dreamliner og mange underholdningsmuligheder. Der er to gratis måltider på flyveturen hvor man kan vælge mellem Europæisk og Indisk.

Der er også begrænset drikkevare udvalg både med og uden alkohol. ”Over Alle Bjerges” danske rejseleder Kasper er med på flyveturen både ud og hjem så her kan man få hjælp til bl.a. indrejse formularerne samt ankomsten i lufthavnen. (A)

Dag 2

Ankomst til New Delhi

Om morgenen ankommer vi til den pulserende storby New Dehli. Vi tjekker ind på hotellet, der ligger centralt ved seværdigheder og shopping. Her vil der være mulighed for morgenmad og et bad inden vi skal ud og se på byen.

Vi starter vores oplevelser med Hamayuns mausoleum som er et af de klassiske bygningsværker Mausoleet blev bygget til den anden Stormogul og er et fantastisk eksempel på den Indo-Persiske byggestil og en smagsprøve på det senere Tajs Mahal. Vi besøger herefter Qubt Minar der som Hamayuns Mausoleum er på UNESCOs fornemme liste over verdens kultur arv. Det 73 meter høje murstens tårn er bygget helt tilbage i 1192 af Delhis første sultan og er det højeste i verden af sin art. I løbet af turen vil vi spise frokost sammen. (M-F)

Dag 3

New Delhi

I dag skal vi ud og se på ”Old Delhi” og begynder ved det røde fort. Det imponerende bygningsværk blev bygget i 1638-48 hvor Mogulerne havde deres storhedstid. De 33 meter høje mure af rød sandsten knejser over resten af det gamle Dehli. Ikke så langt fra fortet ser vi også Indiens største Moske, fredags moskeen Jama Mashid fra 1700 tallet.

I samme område tager vi en gåtur i de gamle gader ved Chandni Chowk bazaren. Vi oplever stemningen ved Raj Ghat som er det sted hvor man mindes landsfaderen Mahatma Gandhi. Her er en fredelig park og en evigt brændende flamme på stedet hvor hans kremation fandt sted. Endelig ser den nye del af byen. Vi kører forbi præsident paladset og den store India Gate som leder tankerne til triumf buen i Paris. Vi spiser frokost sammen i Old Delhi. (M-F)

Dag 4

New Delhi til Jaipur ( 235km - ca. 5,5 timer)

Vi kører fra hovedstaden og sætter kurs mod ørkenen i vest. Jaipur er hovedstad i delstaten Rajastan og kaldes ”den lyserøde by” fordi hele byen blev malet rosa til ære for Storbritanniens Prins Albert, da han kom på officielt besøg i 1853. (M)

Dag 5

Jaipur og Rajastan

Hovedattraktionen i Jaipur er Amber Fort som vi tager fra morgenstunden. Et imponerende bygningsværk der ligger flot på en bakketop. Dem der har lyst tager turen op til fortet på elefant ryg. Vi kører også forbi det smukke Hawa Mahal ”vindens palads”.

I City Palace har Maharajaen regeret over delstaten Rajastan i flere århundreder. Her ser vi desuden et museum med en stor samling af malerier, rustninger, kongelige rober og tæpper. Vi spiser frokost sammen på turen rundt i Jaipur (M-F)

Dag 6

Jaipur til Agra (250km ca. 6 timer)

Om formiddagen kører vi til den gamle hovedstad Agra som med en historie på omkring 3500 år har masser af gammel kultur. Byen havde sin gyldne periode under stormogulerne der gjorde byen til Indiens hovedstad i 1526.

Stormogulen Babur indtog stedet og hans efterfølgere regerede byen helt frem til Englænderne overtog i 1803. Fra den tid finder man nogle af Indiens mest fantastiske bygningsværker herunder stormogulernes palads det Røde Fort og det verdenskendte Tajs Mahal. Vi spiser frokost undervejs på køreturen til Agra. Vi bor på hotel med swimmingpool så her kan man tage en forfriskende dukkert. (M-F)

Dag 7

Agra - Dehli (299km - ca. 3 timer)

Man har sagt at Tajs Mahal er verdens smukkeste bygning og når man står foran den i morgensolens bløde stråler og hører den smukke historie er man ikke i tvivl. Det er bygget af Stormogul Shah Jahan til hans livs kærlighed i midten af 16 tallet og er det ypperste af Indisk islamisk arkitektur.

Tajs Mahal synes perfekt fra alle vinkler og går man tæt på ser man de detaljerede udskæringer og indlæg med halvædelstene. Det er i sandhed et at verdens vidundere. Senere besøger vi det Røde fort i Agra hvor Stormogulerne boede mens Agra var hovedstad for deres mægtige rige. Efter de fantastiske oplevelser kører fra Agra til New Dehli.(M)

Dag 8

New Dehli til Katmandu

Vi flyver fra New Delhi til Katmandu der er hovedstad i Nepal. Vi lander i ca. 1350 meter over havets overflade. Nepal er det land i Verden med størst højdeforskel. Fra lavlandet med få hundrede meter over havoverfladen til verdens højeste bjerg på 8848m. I Katmandu dalen har der regeret konger (M)

Dag 9

Katmandu og Patan

I dag skal vi opleve nogle af Kathmandu-dalens største seværdigheder. Bodtnath hedder den store stupa, der er buddhisternes helligdom med Buddhas vagtsomme øjne, der kigger ud i alle fire verdenshjørner. Her er et fantastisk menneskeliv og et flot farveorgie, mens vi går rundt på pladsen. Ved Shiva-templet Pasupathinath kommer sadduerne på pilgrimsrejse.

Her sker der altid noget religiøst, og da den hellige flod Bagmati løber ved templet, finder her også kremationer sted. Vi skal desuden ud af Katmandu og på en køretur til Patan. Under Malla kongedømmet blev landet delt mellem 3 brødre der hver kappedes om at byge deres by flottet og mest spektakulær med paladser og templer.

Vi ser 2 af dem nemlig Katmandu og Patan. Om aftenen er der mulighed for en lokal oplevelse(valgfri tilkøb). Vi skal smage det bedste af det Nepalesiske køkken samt se en opvisning med folkedans. Meget medrivende aften. (M)

Dag 11

Katmandu

Vi forlader Nepal og Katmandu og flyver mod Indiens Hovedstad New Dehli. Resten af dagen er til at slappe af eller gå en tur på en af Delhis mange hyggelige gader eller markeder. Et oplagt sted er Palika Bazaar som er et kæmpe marked inde i midtbyen. Her kan man uden tvivl gøre et godt indkøb og finde spændende sager man ikke ser på vores breddegrader.(M)

Dag 12

Katmandu

12 dages eventyr er ved at være til ende og vi har fået oplevelser for livet. Vi kører til lufthavnen og flyver retur til Danmark, hvor vi sætter fødderne på jorden sidst på eftermiddagen. (M)

Liste over alle hoteller og resorter

 

 • Ophold på hotel Golden Tulip Essential byen Delhi med standart hotelværelse
 • Ophold på hotel The Retreat i byen Agra med standart hotelværelse
  Ophold på hotel Jungle Vilas i byen Ranthambore med standart hotelværelse
 • Ophold på hotel Park Reggis Amer Road i byen Jaipur med standart hotelværelse
 • Ophold på hotel Golden Tulip Essential i byen Delhi med standart hotelværelse

Gode hoteller med morgenbuffet

Under hele opholdet bor vi på gode hoteller med morgenbuffet inkluderet. 

Andre ser på

Rundrejse i Indien med tigersafari (11 dage)

Rundrejse i Indien med tigersafari Eventyrlig rundrejse i Indien! Oplev bl.a. verdens smukkeste bygning Taj Mahal og se tigeren brøle i Ranthambhore Nationalpark. En erfaren dansktalende rejseleder er med på hele rejsen.

Indien og Andaman Øerne (15 dage)

Tag på en 15-dages rundrejse i fortryllende Indien med masser af højdepunkter...

Rundrejse Til Nepal (12 dage)

Tag med Over Alle Bjerge på en fortryllende 12 dages rundrejse til Nepal på "Verdens tag". Eventyret starter i den sprudlende hovedstad Kathmandu og fortsætter ud i den vilde natur i Chitwan Nationalpark, hvor der er en storslået udsigt til verdens højeste bjerge i Pokhara.