10 Dages Rundrejse Til Nepal

10 dages rundrejse til Nepal  

Bhutan, der ofte omtales som "Tordensdragens land" eller "det sidste Shangri La" på jorden, ligger i det østlige Himalaya mellem Indien og Tibet. Med et område på 38000 km2 er det lille Himalaya-kongerige en af ​​de mest isolerede nationer i verden. Spektakulært bjerg terræn, varieret flora og fauna, gamle buddhistiske klostre og et storslåede landskab i Bhutan har gjort det til en helt speciel destination.

Bhutan er velsignet med rig biodiversitet med omkring 300 medicinske urter og 165 truede arter. Hver del af Bhutan har sin egen historiske, geografiske, kulturelle, traditionelle og religiøse betydning. Bhutan er med sin smukke og stort set uberørte Himalaya kultur, dens rige flora og fauna og den livlige buddhistiske kultur, et idyllisk sted at besøge.

Mere information

Om rejselederen - Mads Nielsen.

Mads har fra en tidlig alder haft en stor rejselyst og har gennem de sidste 10 år boet i udlandet. Mads' udlængsel har bragt ham så forskellige steder som Caribien, Mellemøsten og Asien. Når Mads er rejseleder på en rundrejse holder han af at sætte seværdighederne i historisk perspektiv, men gør samtidig en dyd ud af at fortælle om dagligdagen og aktuelle begivenheder.

Mads har tidligere haft en karriere i forsvaret og i uddannelsen som instruktør fandt han sin passion for formidling. Mads formår at forene den levende fortælling med præcis formidling af information, som skaber fundamentet for en god rejse.

Overblik over rejsen

Hvad er inkluderet på denne rejse?

 • Fly fra København - Katmandu t/r
 • 23 kg bagage og 8 kg håndbagage
 • 2 måltider ombord på flyet
 • 10-dages program inkl. nævnte udflugter (se programmet nedenfor).
 • Entré på alle nævnte udflugter.
 • Safari i Chitwan Nationalpark.
 • Overnatninger på gode mellemklasse hoteller.
 • Morgenmad alle dage.
 • Nepalesisk aften med lokal mad, dans og musik (afskedsmiddag)
 • Dansk rejseleder Mads Nielsen
 • Nepalesisk lokalguide.

Hvad er ikke inkluderet på denne rejse?

 • Forsikringer (Afbestillingsforsikring og rejseforsikring).
 • Øvrige måltider. Mulighed for at spise på de hoteller vi bor på.
 • Drikkevarer til måltiderne.
 • Drikkepenge. Beregn ca. 250 kr.
 • Visum til Nepal - Gøres ved ankomst. Koster pt. 25 USD. Rejselederen hjælper med det praktiske.

Oversigt over programmet

Dag 1

Eventyret begynder

Vi flyver med Turkish Airlines fra København først eftermiddagen. Der er fin plads ombord og mange underholdningsmuligheder. Der er to gratis måltider på flyveturen. I Kastrup møder i rejseleder Mads Nielsen. Han er med fra starten og kan således hjælpe med at udfylde formularer og komme igennem visumkontrol og lufthavn når vi ankommer til Nepal.

Dag 2

Ankomst til Kathmandu

Vi flyver ind over Nepal og har en af verdens flotteste indflyvninger hvor man på en god dag kan se nogle af verdens højeste bjerge fra sit vindue. Det giver den helt rigtige stemning af eventyr og man fornemmer at man er landet på ”Verdens tag”. Vi kører til vores hotel og får allerede her en fornemmelse af en sprudlende hovedstad. Vi tjekker ind hvorefter der er mulighed for et bad og noget frokost inden vi tager ud og ser på byen.

Vores start bliver ved Durbar pladsen i Baktapur. Her får vi de første indtryk af stemningen og atmosfæren i Nepal. Det er mange indtryk at suge til sig, og man tager sig selv i, blot at stå og kigge på de mange mennesker og livet, som suser forbi mellem paladser, munke og farverige blomster. Selvom det er ovenpå en rejsedag har man ikke lyst til at skulle hjem igen når man lader sig rive med af stemningen.

Dag 3

Kathmandu paladser og templer

Nepals hovedstad Katmandu er i dag rammen for første del af vores fantastiske rejse i dette højtliggende land. Mange mener at Durbar pladsen er det mest interessante at se i Katmandu og det er her vi starter. Pladsens altdominerende bygningskompleks er det tidligere kongeslot, Hanuman Dhoka, som er større end resten af pladsens øvrige bygninger tilsammen. Gennem flere hundrede år boede skiftende konger i paladset, med den smukke hvide hovedbygning. Herefter begiver vi os til Swayambhunath.

der er et af de vigtigste buddhistiske templer i Nepal. Stupaen her skulle efter sigende være ganske speciel. Den siges at være selvopstået og symboliserer det buddhistiske univers. Om eftermiddagen kører vi ud af storbyen til Katmandus sydlige del, over Bagmati floden og ind i Patan. Her finder vi også en Durbar plads som i går, hvor der er endnu flere smukke templer til de store hinduistiske guder. Patan er et godt sted at købe souvenirers som fx. smykker, Buddha statuer og masker.

Dag 4

Mod Chitwan Nationalpark

Dagen i dag tager os fra hovedstaden gennem bjergene til Chitwan. Chitwan Nationalpark ligger her i regionen og er Nepals første nationalpark. Den huser bl.a. indiske pansernæsehorn, bengalske tigere, gavialer, leoparder, elefanter og mange andre sjældne dyr.

På vejen hertil nyder vi naturen og gør et par stop inden vi kommer frem til vores jungle-resort hvor vi tilbringer de næste par nætter. Om eftermiddagen slapper vi af på hotellet hvor der vil være præsentation af safarien. Parken er blevet en del af verdenskulturarven under UNESCO og vi skal ud og se junglen på helt tæt hold allerede fra i morgen tidlig.

Dag 5

Safari i Chitwan Nationalpark

Den store Safari dag. I dag forsøger vi at komme så tæt på de vilde dyr som muligt. Junglen danner rammen for en dag, som står i naturens og dyrenes tegn. Chitwan National Park, der med sine 932 km2, ligger omkring Narayani-floden, spreder sig ud over meget varierende terræn og landskab. Her er både højstammet tør skov over i lavere tættere skov med flydende floder, og vidtstrakte sandbanker. Vi søger ud i junglen når aktiviteten hos dyrene er størst og lader vores sanser stimulere.

Dag 6

Fra lavlandet mod Pokharas bjerge

Vi forlader Chitwans jungle og kører mod Pokhara i bjergene. Dette smukke sted med udsigt til mange af verdens højeste bjergtinder er et knudepunkt for oplevelser. Pokhara er et af de smukkeste steder i hele Nepal. Denne bjergby med udsigt til Himalaya kunne ikke være placeret bedre. 

Søen som byen leder ned til, gør hele området meget romantisk, og man kan bruge mange timer på at sidde og nyde synet af natur i verdensklasse. Om eftermiddagen vil rejselederen tage de som vil med ned til søen i byen. Dette fantastiske skue kan vi ikke vente til i morgen med at opleve.

Dag 7

Spektakulær udsigt til Himalayas storhed

Vi stiller vækkeuret til lidt tidligere end normalt. Solopgang ved Sarangkot er noget selv de lokale elsker at komme for at opleve. Solopgangen på toppen af klippen med udsigt over Himalayas smukke tinder er den perfekte måde at starte dagen i Pokhara på. Efter solopgangen skal vi tilbage til søen som vi så i går.

Her venter en smuk lille sejltur over til den anden side hvor vi skal på en lille vandring. Ikke nogen bjergbestigning, men man får gang i benene når vi går op til fredsstupaen på toppen. Fantastiske udsigter der til stadighed overgår hinanden her hvor der males med naturens store palet.

Sidste stop i dag bliver ved den gamle basar og Binbdyabasini-templet hvor lokalt håndværk bliver solgt til de mange besøgende. Templet som er helligt for hinduerne, der kommer og tilbeder Durga ved at lægge små forstenede og nu uddøde sneglelignende dyr.

Dag 8

Livet langs landevejen til Kathmandu og Nepalesisk

Det er altid en oplevelse at se mylderet langs vejen og de små byer I kører igennem. Her er det som om tiden har stået stille med de lave murstenshuse og markeder der sælger grønsager og kød i små boder langs landevejen. Havde der været motorveje rundt i Nepal, havde det ikke være det samme land. Det er en del af kulturen og dagligdagen i Himalaya at transport tager tid.

Dag 9

Den store stupa Boudnath og Pasupathinath

I dag besøger i den ikoniske Boudhnath-stupa. Buddhisternes store helligdom der skuer ud mod de fire verdenshjørner, med Buddhas vagtsomme øjne. Her er et fantastisk menneskeliv og et flot farveorgie, mens vi går rundt på pladsen. Ved Shiva-templet Pasupathinath kommer sadduerne på pilgrimsrejse.

Her sker altid noget religiøst da den hellige flod Bagmati løber ved templet. Aftenen byder på ”Nepalesisk Aften”. Her kan vi sammen reflektere over vores tur sammen og nyde en traditionel nepalesisk anretning og se på gammel Nepalesisk dans. En stor oplevelse og en passende afskedsmiddag for hele gruppen.

Dag 10

Fra Himalaya til Danmark

Efter en storslået oplevelse for livet går turen atter mod Danmark. Sammen med rejselederen, en pakket kuffert og ”ryksækken” fyldt med oplevelser sætter I kursen fra Kathmandu hjem mod Danmark hvor vi ankommer midt på aftenen

Liste over alle hoteller og resorter

 • Ophold på hotel Tiger Land Safari Resort i byen Katmandu mpu med deluxe hotelværelse
 • Ophold på Tiger Land Safari Resort byen Chitwan med standart hotelværelse
 • Ophold på Mt. Kailash Resort i byen Pokhara med standart hotelværelse

 

Gode hoteller og Resorter

Under hele opholdet bor vi på gode hoteller og Resorter

Andre ser på

Bhutan Rejse

Bhutan Rejse Enestående tur til Tordendragens land Besøg det lille kongerige i Himalaya. Et isoleret og helt unikt sted. Eneste land i Asien uden et trafiklys. Første land i Verden der forpligtede sig til at have 60% af landet dækket af skov. Eneste land i Verden hvor tobak og rygning er totalt forbudt.