Rundrejse i Peru (12 dage)

Alt om rejsen til Peru

Tag med Over Alle Bjerge på en fantastisk 12 dages rundrejse til højlandet Peru. Det sagnomspundne land er øverst på listen over rejser for livet og med god grund. Oplev de historiske vingesus fra både Inkarigets storhed og de senere spanske koloniherrer, mærk sommerfuglene i maven når man, efter at have kørt timevis gennem regnskoven, endelig ser Machu Picchu åbenbare sig - og se kondoren svæve højt over Andesbjergene.

 

Særligt for denne rejse:

 • Største Inka sighst bl.a. Machu Picchu, Cusco og Den Hellige Dal
 • Kolonistcharme i Lima, Cuzco og Arequipa
 • Uovertrufne naturoplevelser med Andesbjergene og verden højeste sejlbare sø

 

Andet - Bagage på toget til Machu Picchu:

Hver passager må have en taske eller rygsæk med, der må veje 5 kg og være 62 tommer/157 cm (længde + højde + bredde). Resten kan opbevares på hotellet, I kommer tilbage til.

 

OBS: Specielle forhold - helbred

På grund af de store højder og det specielle lufttryk i Andesbjergene og i Peru skal man tage sig i agt for bl.a. højdesyge. Man bør ikke deltage i turen, hvis man har hjerte/karsygdomme, vejrtrækningsproblemer eller migræne. Det tilrådes at henvende sig til egen læge for at tjekke, om man kan opholde sig i højder på op til 5.000 meter.

I sover dog ikke på steder, der ligger over 3800 meter over havet.

Der er ikke specielle fysiske krav til længere vandringer. I går rundt og ser de enkelte steder, men der er ikke vandreture indlagt i programmet.

Hvad er inkluderet på denne rejse?

 • Fly fra København til Lima via Madrid t/r
 • Indenrigsfly Lima - Arequipa
 • Indenrigsfly Cusco - Lima
 • Håndbagage og  23 kg indchecket bagage
 • Dansktalende rejseleder (Der vil stå for fortællinger i bussen og på stederne)
 • Professionel lokal engelsktalende guide
 • Al transport og udflugter i de 12-dages rejseprogram
 • Hotelovernatninger inklusiv morgenmad
 • Alle måltider nævnt i rejseplanen
 • Indgangsgebyr til Machu Picchu og busbilletter (tur - retur)
 • Togekspedition til/fra Machu Picchu gennem regnskoven

Hvad er ikke inkluderet på denne rejse?

 • Afbestillings- og rejseforsikringer
 • Drikkepenge på hoteller og restauranter
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguider. Beregn ca. 5 USD pr. dag 
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet

Oversigt over programmet

Dag 1

Eventyret begynder

I flyver fra København med Iberia, der er et af de førende luftfartsselskaber mellem Europa og Latinamerika. I mellemlander i Madrid, hvor de har hovedsæde og betjener omkring 140 destinationer i 45 territorier i hele Europa, Afrika, Asien, Mellemøsten og Amerika.

Destinationen er Lima, der både er Perus hovedstad og største by med dens næsten 10 millioner indbyggere. Byen blev grundlagt d. 28. januar i år 1535 på helligtrekongers dag, hvilket er årsagen til, at byen i første omgang blev navngivet 'Kongernes by'. Lima er på UNESCO's liste over Verdens Kulturarv og byder på en masse fascinerende kultur og historie, flot arkitektur, interessante museer og gastronomiske oplevelser.

Dag 2

Ankomst til Kongernes by

Vi ankommer til Lima, men gemmer dog besøget i hovedstaden til sidst på turen og flyver videre til Arequipa, der også er kendt som den "hvide by" på grund af dens arkitektur. De gamle strukturer blev bygget af sillar, som er den vulkanske aske fra de nærliggende vulkaner. Når I ankommer til Arequipa, kører I sammen til hotellet og tjekker ind.

Oplevelserne starter med en byrundtur i Arequipa, hvor I skal se Santa Catalina-klosteret, Main Square, Carmen Alto Balcony og Yanahuara. I begynder turen med et besøg i Santa Catalina-klosteret, der blev bygget i det 16. århundrede. Klosteret var i sine tidlige dage hjemsted for en lille gruppe præster, der kom fra den lokale elite. Gå gennem dens smukke bygninger som en rejse tilbage i tiden med en af ​​de største besiddelser af kolonial kunst i Amerika. I fortsætter mod Plaza de Armas, der anses for at være den smukkeste i Peru, hvorfra I ser Jesu Samfunds Kirke og dets Sixtinske Kapel og katedralen. Derefter bevæger I jer til udsigtspunktet Carmen Alto, hvor I kan nyde den spektakulære udsigt over Chili River Valley og den majestætiske Misti. Dernæst stopper I ved det eksklusive kvarter Yanahuara og får en chance for at gå langs dens brede brostensbelagte alléer og se dens gamle kvaderstenspalæer, som stadig bevarer deres traditionelle haver.

NB: Årsagen til at I ikke besøger Lima først på turen er, at det ville give problemer sidst på turen, hvor I har hjemrejse 11.25. Der går ikke så tidlige fly fra Cusco, at I kan nå vores hjemrejse 11.25. Derfor er det bedst at rejse til Lima dagen inden hjemrejse).

Dag 3

Fra Arequipa til Colca-dalen

Om morgenen tager I af sted fra Arequipa for at begive jer ud på en rejse gennem et land med snedækkede vulkaner, ugæstfri pampaer og utroligt smukke maleriske landsbyer, hvorefter I ankommer til Colca-dalen. Jeres første stop vil være i Aguada Blanca National Reservatet, hvis barske sletter er hjemsted for store flokke af Guanaco, Alpaca og Vicuñaer, der sammen med Lamaen er de 4 lama arter vi ser. I fortsætter rejsen, mens I kører langs ​​krateret i Chucura-vulkanen, indtil I når Mirador de los Andes (Andes-udkigspunktet) i Patapampa. Dette udkigspunkt, 4.900 m over havets overflade, tilbyder en spektakulær udsigt over de snedækkede tinder på de forskellige vulkaner, der omgiver Arequipa, inklusive Hualca Calca, Sabancaya og Ampato.

Dernæst tager I til byen Chivay (tæt på hvor Colca-dalen begynder) for en nærmere inspektion af det imponerende system af platforme og terrasser bygget af de gamle Collagua og Cabana-indbyggere. I spiser frokost på en lokal restaurant. I vil have resten af ​​eftermiddagen fri til at drage fordel af hotellets faciliteter, nyde roen i omgivelserne eller blot hvile og restituere til næste dag.

Måltider: Morgenmad og frokost

Dag 4

Den Majestætiske Kondor

Om morgenen rejser I til Mirador de la Cruz del Condor (Condor Cross udsigtspunkt). Med sine utroligt store og betagende vidder er det, det bedste sted i verden at se den majestætiske Andeskondor i luften. Vær på udkig efter den pludselige optræden af ​​denne emblematiske fugl på randen af ​​udryddelse. Med lidt held kan I nyde en virkelig ærefrygtindgydende oplevelse, mens vi ser denne fantastiske fugl svæve, næsten magisk, stadig højere ind i den uendelige blå himmel. Fra dette udsigtspunkt vil I være i stand til at se ud over en af ​​verdens dybeste kløfter (4.160 m dyb i den nordlige ende og 3.600 m dyb i dens sydlige ende). Derefter tager I en roadtrip til Puno. I nyder en madpakke på ruten, inden I ankommer til jeres hotel.

Måltider: Morgenmad og frokost

Dag 5

Titicaca søen

Denne dag skal I på en ekstraordinær rejse over verdens højeste sejlbare sø, Titicaca-søen. I kommer til at sejle til legendariske steder, hvor tiden ser ud til at have stået stille. Jeres første stop er Uros flydende øer. Disse er en ejendommelig gruppe af omkring 40 små øer lavet udelukkende af totora, et naturligt rør, der vokser rundt om søen. De gæstfrie indbyggere inviterer jer til at lære deres traditionelle livsstil og skikke at kende. I fortsætter over søens rolige vand, indtil I ankommer til den maleriske Taquile Island, et fredeligt sted, hvor gamle Inka-traditioner lever i perfekt balance med modernitet. Her vil I opdage et landskab, der adskiller sig fra de andre øer takket være Inka-terrasserne fyldt med lokale blomster og afgrøder. De rige farver på tøjet, som de lokale indbyggere bærer er lavet i de smukkeste håndlavede stoffer. Her vil I kunne nyde den utrolige gæstfrihed fra øboerne, kendt som Taquileños, som vil gøre jeres besøg på øen til et mindeværdigt besøg. Inden I går tilbage til Puno, spiser I frokost i et lokalt hjem.

 Måltider: Morgenmad og frokost

Dag 6

Puno og Cusco

I kører videre mod Pucara, der ligger 3860 m over havets overflade og 107 km nord for byen Puno. Pucara er berømt for sin keramik, især den velkendte "Toritos de Pucara" (Pucaras små tyre). I besøger "Museo Litico de Pucara" (Pucara-stenmuseet), der viser et godt lille udvalg af antropomorfe monolitter, zoomorfe skulpturer, keramik og andre genstande fra Pucara-præ-Inka-kulturen (originale og replika-stykker). Herefter kører I videre til Cusco og besøger det arkæologiske kompleks i Raqchi, der er et af de mest bemærkelsesværdige i Cusco. Det arkæologiske sted omfatter en stor gruppe af konstruktioner som templet, colcas, kasernen, inkaernes badeværelse, muren på fire kilometer, der omgiver de fleste af inkaresterne og samfundet. Denne arkitektur repræsenterer vigtigheden af ​​Raqchi-lignende base for inkaernes militære ekspansion mod Titicaca-søen.

I besøger Andahuaylillas eller oprindeligt kaldt Antawaylla, der betyder "kobbermark", der er en lille landsby, som ligger 3198 m over havets overflade. Andahuaylillas har et venligt klima og afslappede mennesker og ligger omtrent 39 km syd for Cusco. I den klassiske stil med landkirker, er Andahuaylillas bygget af jesuitterne i slutningen af ​​det 16. århundrede. Her finder man en enkel konstruktion lavet af tykke lermure af mursten, kolonitidsbygninger og en relativt beskeden struktur, et enkelt skib med et klokketårn og en facade med to solide stensøjler, der stikker ud mod de øvrige omkring hovedindgangen. Andahuaylillas-kirken blev grundlagt i 1580. Facaden er ret almindelig, hvilket står i kontrast til den udtryksfulde rigdom af den viceregale barokkunst, der findes indeni med gyldne altre, vægmalerier, malerier og polykrome lofter.

Måltider: Morgenmad og frokost

Dag 7

Cusco og Den Hellige Dal

I fortsætter turen mod Den Hellige Dal og kører til Pisac, der er et smukt sted, hvor inkaernes og kolonitidens påvirkninger har nået en balance og skabt den unikke livsstil for de lokale indbyggere. I får en chance for at udforske denne maleriske by, berømt for sine håndværksmarkeder, hvor I kan finde ekstraordinært fine smykker og keramik- og tekstilhåndværk. Få kilometer derfra er derfra finder man på skråningerne af et bjerg udsigt over Vilcanota-floden, hvor den arkæologiske park i Pisac ligger.  Den mest bemærkelsesværdige af disse er solkalenderen (INTIWATANA), der betyder "Hvor solen er bundet".

Til sidst besøger I en af ​​de sidste tilbageværende inkabyer, Ollantaytambo, som engang var en svært bevogtet massiv fæstning. I vil opleve det store arkæologiske kompleks af det, der plejede at fungere som en kro for kongelige delegationer på lange rejser. Overlevende strukturer omfatter flere mure og tårne, der blev brugt til at beskytte citadellet mod mulige invasioner. I spiser frokost på en lokal restaurant.

Måltider: Morgenmad og frokost

Dag 8

Machu Picchu

Hele dagen er afsat til en af turens højdepunkter.  I starter om morgenen og kører til Ollantaytambo togstation, hvorfra I sætter kursen mod Machu Picchu. Den behagelige togtur derfra til stationen ved Aguas Calientes er fyldt med spektakulære udsigter. Togturen tager jer gennem Urubambadalen til Aguas Calientes, hvorfra vi kører med bus det sidste stykke vej til Machu Picchu. Den legendariske inkaby ligger cirka 2.300 meter over havet på en smal bjergryg højt over Urubambafloden omgivet af frodig, grøn Amazonregnskov og ofte indhyllet i tåge og skyer. En perfekt kombination af menneskets og naturens imponerende skaberevner.

Byen havde været glemt i mange år, indtil den amerikanske arkæolog og politiker Hiram Bingham ved et tilfælde fandt komplekset 24. juli 1911. Han ledte efter inkabyen Vilcabamba, der var en af inkaernes sidste bastioner i kampen mod spanierne. Vilcabamba blev senere fundet langt dybere inde i junglen. Machu Picchu er omgærdet af megen mystik.

Komplekset er ikke nævnt i spaniernes mange skildringer af deres nye rige, og de fandt det formodentligt aldrig. Machu Picchus eksistens har således i århundreder kun været kendt blandt en håndfuld lokale quechua-indianere. Machu Picchu blev bygget på cirka 30 år af inkaen Pachacutec og var formodentlig en slags helligt landsted for inkaen og hans hof. Senere på dagen returnerer vi til Cusco.

Måltider: Morgenmad

Dag 9

Rundtur i Inkarigets hovedstad

I begynder dagen med at udforske de nærliggende ruiner i Sacsayhuaman fæstningen, der byder på en kolossal struktur af enorme sten, udskåret og monteret med utrolig præcision. Ved Qenqo der er det religiøse centrum, vil I opleve panoramaudsigt over Puca-Pucara og den røde fæstning. Derefter besøger I Tambomachay, og I fortsætter jeres tur til den kejserlige by Cusco, hvor I går gennem hovedtorvet, ser katedralen og kan beundre dens udsøgte vestibuler og uvurderlige malerier fra Cusco-skolen i det 17. og 18. århundrede. I besøger dernæst en af ​Cuscos mest imponerende bygninger fra Inka tiden, nemlig Qoricancha der også er kaldet det gyldne tempel. Dette tempel er dedikeret til tilbedelsen af ​​solguden, hvis indre vægge efter sigende var dækket af guld.

Måltider: Morgenmad

Dag 10

Fra Cusco til Lima - Katedralen, San Francisco-klosteret og Larco-museet

Om morgenen kører I til lufthavnen og boarder et fly til Lima. Her begynder I dagen med at udforske kolonitidens Lima. Først stopper I ved hovedtorvet, hvor I oplever regeringspaladset, katedralen og rådhuset, der alle er eksempler på Limas stadig tilstedeværende koloniale arkitektur. I besøger katedralen og dens mange kapeller, mens I opdager de mange forskellige arkitektoniske stilarter og lærer om Perus religiøse historie. I skal se Franciso Pizarros grav og høre de dramátiske historier om Perus erobring og inkarigets fald. 

Dernæst fortsætter I til San Francisco-klosteret, der blev bygget i det 17. århundrede, hvor I oplever dets "katakomber", den gamle underjordiske kirkegård i Lima. Derefter fortsætter I turen gennem gaderne i det moderne Lima på vej mod de mest traditionelle af boligområderne i hovedstaden, heraf San Isidro, der er hjertet af byens finansdistrikt samt Miraflores, som er et perfekt sted at nyde en vidunderlig udsigt over Stillehavet.

Om eftermiddagen tager I til Pueblo Libre-distriktet og besøger Larco-museet. Et palæ fra det 18-århundrede, der huser mere end 3.000 år af Perus præcolumbianske historie. Museet kan prale af en fin samling af guld- og sølvsmykker og tilbedelsesudstyr, der demonstrerer oldtidens peruvianske guld- og sølvsmedes fremragende dygtighed.

Måltider: Morgenmad

Dag 11

Afrejse fra Lima

Efter en god morgenmad kører vi til lufthavnen, hvor I flyver med Iberia fra Lima til Madrid og dernæst videres mod Danmark. Her vil der være rig mulighed for at reflektere og bearbejde alle de spændende oplevelser og indtryk, I har fået på rejsen.

Måltider: Morgenmad

Dag 12

Retur til Danmark

12 dages eventyr er ved at få en ende, og I ankommer til København om formiddagen med rygsækken fuld af oplevelser. Der vil helt sikkert være mange flotte billeder at sortere i og mange historier at fortælle venner og bekendte.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Liste over alle hoteller og resorter

I bliver på rejsen indlogeret på følgende hoteller. 

 • Lima - El Tambo II
 • Arequipa - Casa Andina Standard Arequipa
 • Colca - Casa Andina Standard Colca
 • Puno - Xima Exclusive Puno
 • Cusco - Munay Wasi Inn
 • Sacred Valley (Den Hellige Dal) - Hotel San Agustin Urubamba

Andre ser på

Cuba rundrejse (12 dage)

Cuba rundrejse 12 dage: Over Alle Bjerge tager jer med på denne oplevelsesrige rundrejse med dansktalende rejseleder. Indtrykkene er mange, og der er ingen tvivl om, at Cuba på trods af stigende vestlig påvirkning fortsat er meget anderledes, end det vi kender hjemmefra. Det er en oplevelse for livet at møde den cubanske kultur helt tæt på!

Rundrejse i Namibia med safarieventyr (14 dage)

Rundrejse i Namibia med safarieventyr 14 dage med spændende safari- og naturoplevelser.