Dato Pris Status
26.01.2025 - 04.02.2025 kr. 19.995 Ledige pladser Bestil
24.02.2025 - 06.03.2025 kr. 19.995 Ledige pladser Bestil
Se alle

Sydafrika (11 dage)

Alt om rejsen til Sydafrika

Tag med Over Alle Bjerge på en fantastisk rundrejse til Sydafrika. Rejsen er en unik kombination af både kulturelle, historiske og naturrige oplevelser. I kan se frem til at besøge en Spier-vingård i Stellenbosch, og mens I smager på vinen, skal I høre den spændende historie om en af Sydafrikas ældste vingårde. I kommer også tæt på Sydafrikas storslåede dyreliv på safari i Aquila Private Game Reserve & Spa og skal udforske Sydarikas rige historie med besøg til Kap Det Gode Håb, Robben Island og på kultureltur gennem Cape Towns historiske kvarterer, der giver en indsigt i både landets fortid og nutid.

Over Alle Bjerge har nøje udvalgt hver destination for at fremvise Sydafrikas skønhed og arkitektoniske arv og på hele rejsen, har I en dansk rejseleder og lokal guide, der kan fortælle spændende historier undervejs. 

Mere information

Om rejselederen

Hvad er inkluderet på denne rejse?

 • Fly fra København - Cape Town t/r
 • Håndbagage og indchecket bagage
 • Overnatninger på hoteller med morgenmad alle dage
 • Transport
 • 11 dages program fyldt med oplevelser
 • Spier Wine Farm vin- og chokoladesmagning
 • Stop på Route 62
 • Besøg på strudsefarm
 • Safaripakke
 • Kabeltur på Table Mountain
 • Kap Det Gode Håb
 • Seal Island Boat Cruise
 • Dansk rejseleder og lokal guide

Hvad er ikke inkluderet på denne rejse?

 • Forsikring (Rejseforsikring og afbestillingsforsikring)
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer til måltider

Valgfrie udflugter

 • Udflugtspakke dyreoplevelser : dag 3: elefanter & dag 4 Surikater – 675 kr.
 • Udflugtspakke gastronomi: Swartsberg sunset tour og middag + Neetlingshof Wine Tasting 850 kr.
 • Udflugt til Robben Island – 550 kr. 

Udflugterne gennemføres med minimum 10 deltagere og skal bestilles sammen med rejsen hjemmefra.

Oversigt over programmet

Dag 1

Afgang fra København

Med afrejse fra København og en mellemlanding i Istanbul, rejser I til Cape Town, der er hovedstaden i Sydafrika, der er det næststørste metropolområde i Sydafrika med 3,7 mio. kr. indbyggere.

I flyver med Turkish Airlines, der 5 år i træk har vundet titlen som Europas bedste flyselskab. Her er varm mad og drikke altid en del af rejsen.   

Dag 2

Ankomst til Cape Town

Ved ankomst i Cape Town Internationale Lufthavn, vil I blive mødt og budt velkommen af jeres danske rejseleder samt lokale guide, før I tager til den smukke by Stellenbosch i vinlandene.

Stellenbosch er en smuk destination med en spændende kulinarisk scene, fotogene historiske bygninger og en ungdommelig atmosfære. Den smukke universitetsby er omgivet af bjerge, vinmarker og naturreservater, hvilket gør den til en charmerende base for vinture, dagsture og udendørs eventyr. Byens centrum er præget af både en "feriefølelse" i form af kunstgallerier, prisvindende restauranter og butikker i udkanten af grønne brostensbelagte gader samt en følelse af liv, når studerende vandrer mellem fakulteterne. Arkitekturentusiaster vil nyde de talrige kaphollandske og victorianske bygninger.

Når I ankommer til Stellenbosch, besøger I Spier Vingård, hvor er der vil være mulighed for at spise frokost. Spier Vingård har en spændende historie og er en af Sydafrikas ældste vingårde med en dokumenteret vinfremstillingshistorie, der går tilbage til 1692. Spier-vine er blandt de mest prisbelønnede i landet. Til vinen kan I også nyde deres smagfulde chokolade. Inspireret af vinenes smag har chokoladeproducenten omhyggeligt udformet chokolader, der komplementerer og låser op for nuancerede smagsvarianter i hver af deres flydende skatte.

Efter vin- og chokoladesmagningen, kører I videre til De Zalze Lodge, der er første overnatningssted på rejsen. De Zalze Lodge er gårdens helt egen gæstelodge i kaphollandsk folkelig stil med udsigt over de frodige vinmarker og betagende Stellenbosch-bjerge.

Aftensmad er ikke inkluderet.

Dag 3

Kom helt tæt på strudse og elefanter

I dag kører I videre til Oudtshoorn, der er bliver kaldt for verdens strudsehovedstad. Mens I bugter jer langs Route 62, vil jeres chauffør og guide sørge for, at der bliver lavet nogle interessante stop og med mulighed for at spise frokost i ro og mag.

Oudtshoorn ligger i Klein Karoo, der er omkranset af Swartberg og Langeberg-bjergene i Western Cape i Sydafrika. Den lange dal i Klein Karoo berømt for sin smukke natur med bjerge, floder og dalene frodige grønne områder, som står i kontrast til det omgivende halvørkenlandskab.

Når I ankommer til Oudtshoorn, besøger I en strudsefarm. Gården er cirka 1800 hektar og kan prale af en smuk gammel gård bygget med sandsten kaldet et "Fjerpalads". Dette er den første strudsefarm i Oudtshoorn og Sydafrika, hvor de kenyanske røde og Zimbabwe blå strudser kan opleves. Derudover kan I også se hvide strudse og den næststørste fugl i verden, nemlig emuen fra Australien. På jeres guidet tur rundt på gården, kommer I ind i rugerummet, hvor det udklækkes unger inde i kuvøse. Rummet er udstyret med et kamera, som giver mulighed for et virkelig nært og personligt perspektiv af rugeprocessen. På gården vil I som en valgfri aktivitet, også have mulighed for at hilse på de tre afrikanske elefanter Jabari, Bulelo & Malaika, der oprindeligt var forældreløse fra Kruger National Park.

Efterfølgende kører I videre til jeres overnatningssted, Swartberg Country Manor, hvor I tjekker ind og bor de kommende 2 nætter. Begge originale bondehuse på grunden er blevet omdannet til luksusindkvartering. Det historiske hus (dateret 1864) har 4 en-suite værelser og hovedhuset tilbyder 11 en-suite værelser, der udstråler en varm jordisk atmosfære. Disse enheder er bygget til at ligne den traditionelle Karoo-stil. På hotellet vil I kunne spise aftensmad på Patat Restaurant, her kan du forvente det bedste af lokale smagsvarianter og råvarer i hænderne på køkkenchefen, Lene. Aftensmad skal forudbestilles og betales direkte på dagen.

Måltider inkluderet: morgenmad

Dag 4

Cango grotterne

Det vil være muligt at begynde dagen med en valgfri aktivitet i form af Meerkat Safari. En uddannet safari-instruktør vil møde jer inden afgang, inden I kører ud til Meerkat-hulerne. På vejen derud kan I være så heldige at se nogle af de 22 dyrearter, der lever i reservatet heriblandt bøfler og flodheste.

Senere kører I samlet ud til Cango grotterne og skal på en guidet tur. Cango grotterne er et kulturelt og naturligt vartegn i Sydafrika. Det 20 millioner år gamle Cango grotte-system består af en række skjulte kamre skåret dybt ind i et tykt kalkstensklippelag og beskrives ofte som et naturligt vidunder. Det er den største grotte i Afrika samt Sydafrikas ældste turistattraktion.

Derefter kan I enten vende tilbage til hotellet for at tilbringe resten af dagen i ro og mag eller alternativt deltage i en valgfri guidet tur til Swartberg-passet, der ligger ved Swartberg-bjergkæden, der er det højeste bjergpas i Afrika og på UNESCOs verdensarvssted. I slutter turen af med en traditionel Karoo-middag tilberedt på åben ild på Kobus se Gat Restaurant.

Måltider inkluderet: morgenmad

Dag 5

Ankomst til Safaridestination

Efter morgenmad og udtjekning, tager I på en 4 timers rejse mod jeres safari-destination, Aquila Private Game Reserve & Spa, der er et 4-stjernet reservat beliggende 2 timer fra Cape Town, i det sydlige Karoo. Reservatet består af 10.000 hektar og tilbyder en masse forskellige aktiviteter i løbet af jeres ophold. Aquila er mere end bare en uforglemmelig dyrelivsoplevelse, det er en oplevelse i luksuriøs afrikansk gæstfrihed, traditionelle kulinariske lækkerier, fremragende service og genskabelse af stolthed for de oprindelige folk og landet. Når I ankommer til reservatet, vil I få serveret frokost inden indtjekning. Derefter vil I have tid til lidt afslapning, inden I tager på eftermiddagssafari. 

Pakkeguide til safarituren

I besøger reservatet om sommeren, hvor den afrikanske sol skinner direkte ned på reservatet. Det er derfor vigtigt med god beskyttelse mod solens varme stråler. Her anbefales det at pakke følgende: kamera, bredskygget hat, robuste og komfortable vandresko, en varmere trøje eller let jakke/vindjakke til safariturene samt badetøj til Aquilas fantastiske pool og naturskønne poolbar.

Måltider inkluderet: morgenmad, frokost og aftensmad

Dag 6

Safari

Inden morgenmaden drager I på morgensafari. Safarien ledes af en erfaren guide, som deler spændende historier og fakta om reservatet. Dette efterfølges af en frokostbuffet og lidt fritid til at udforske andre muligheder såsom spa, ridning, ATV-safari, swimmingpool, loungebar, labyrint og adgang til kuriositetsbutikken.

Senere tager I på eftermiddagssafari i et åbent safari-køretøj. Safarien ledes af en erfaren guide, der deler spændende historier og fakta om omgivelserne.

Om aftenen kan I nyde en dejlig aftensmadbuffet på hotellet efterfulgt af en stjernekiggeri Safari.

Måltider inkluderet: morgenmad, frokost og aftensmad

Dag 7

Ankomst til Cape Town

Efter morgenmad og udtjekning, sætter I kurs mod Cape Town.

Den travle by Cape Town ligger ved sammenløbet af det indiske og atlantiske hav og bakket op af det ikoniske Taffelbjerg. Hvide strande, roste vinruter og forbløffende smukke bjergstier omgiver et kosmopolitisk knudepunkt. Denne mangfoldige metropol er fyldt med fantastiske butikker og restauranter, ekstraordinære kulturarvsmonumenter, et væld af underholdningssteder samt en spektakulær havnefront. Nogle af højdepunkterne i Cape Town er Zeitz Museum of Contemporary African Art, Taffelbjerget, Kirstenbosch Botaniske Have, Boulders stranden hvor man kan opleve pingviner og Robben Island, man kan opleve cellen, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 år.

Ved ankomst til Cape Town skal I på en byorienteringstur, hvor historiske vartegn vil blive udpeget, mens I kører forbi på vej mod Taffelbjerget, hvor I tager gondoler op på toppen for at nyde udsigten ud over byen. Taffelbjerget er et af verdens syv naturlige vidundere, og dets skønhed vil efterlade jer fascineret. På toppen kan I nyde en frokost på restauranten, mens I beundrer udsigten.

Efterfølgende fortsætter I til jeres hotel og tjekker ind. Onomo Signature Lux Waterfront Hotel vil være jeres hjem de næste tre nætter og tilbyder en fantastisk beliggenhed tæt på V&A Waterfront. V&A er et symbol på arv og mangfoldighed, hvor folk fra alle samfundslag kan lege, bo, shoppe, spise og arbejde, mens de er fordybet i den pulserende ånd og autentiske lokale kultur, der findes i dette travle økosystem. Det er populært blandt både turister og lokale.

Måltider inkluderet: morgenmad

Dag 8

Kap Det Gode Håb

I tager på hel dags guidet tur til Kap Det Gode Håb. Her kommer I på bådtur til Seal Island og på en køretur over den naturskønne Chapman's Peak Drive med et stop i Simon’s Town.

Bådturen der varer mellem 40 og 60 minutter, foregår på en åben motorbåd med glasbund, der vil gøre det muligt for jer at opleve tangskovene og livet på havbunden. Få meter fra Seal Island vil I lægge til for en stund for at opleve pelssælerne i deres naturlige miljø.

I Simon’s Town besøger I pingvinkolonien ved Boulders stranden. Kolonier kan findes fra det sydlige Namibia hele vejen rundt om den sydafrikanske kyst til Port Elizabeth, men få steder tilbyder et så bemærkelsesværdigt udsigtspunkt som ved Boulders stranden. Boulders stranden er en beskyttet strand, der består af vige mellem granitsten og krystalklart vand. Området er hjemsted for en af de største ynglekolonier af afrikanske pingviner. Herfra kan I observere pingvinerne tæt på fra forhøjede promenader, mens de nyder en smuk udsigt. Det er et populært sted for svømning, snorkling og fuglekiggeri. Der er mange dejlige restauranter med havudsigt, hvor I kan nyde jeres frokost.

Efter besøget i Simonstown fortsætter turen til Cape Point National Park. Cape Point er et spektakulært syn, dækket af hjemsted for betagende bugter, strande og bølgende grønne bakker og dale, kun 60 km uden for Cape Town. Cape Point falder inden for Cape Floral Region, et verdensarvssted. Cape Floral Region er et af de rigeste områder for planter i verden og hjemsted for næsten 20% af Afrikas flora.

Måltider inkluderet: morgenmad

Dag 9

Cape Town

I dag kan I nyde hele dagen i ro og mag ved at udforske Cape Town og dens omgivelser på egen hånd. Her vil jeres lokale guide gerne hjælpe med at arrangere valgfrie aktiviteter hvis ønsket. En god måde at udforske byen på er at hoppe på en City Sightseeing Bus, der tilbyder en række forskellige ruter.

I kan også tage med på en valgfri tur til Robben Island, der afgår kl. 08.30 fra V&A Waterfront. Her vil I besøge fængslet, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 år af de 27 år. Robben Island-fængslet har en gribende plads i historien og fungerer som et hjemsøgt symbol på undertrykkelse og modstandskraft. Beliggende ud for Cape Towns kyst var det engang et indespærringssted for politiske fanger, herunder den ærede Nelson Mandela. Fængslets skarpe og dystre atmosfære giver genklang med de kampe, der blev udholdt af dem, der kæmpede mod apartheid. I dag står det som et museum og UNESCOs verdensarvssted, der inviterer besøgende til at reflektere over den menneskelige ånds triumf og jagten på retfærdighed midt i modgang.

Klokken 13.30 mødes I alle på hotellet og tager på en eftermiddagskulturtur. Denne informative tur giver jer mulighed for en unik rejse gennem Sydafrikas historie ved at følge en tidslinje, der starter i 1652 og frem til det nuværende demokratiske Sydafrika. Det første stop er Bo Kaap, der tager en kort gåtur langs de romantiske brostensbelagte gader mellem de farvestrålende hjem.

Rejsen fortsætter til Langa, den ældste afrikanske Township i Cape Town. Herefter fortsætter turen til en folkeskole i Langa, hvor I vil have mulighed for at besøge klasseværelserne og interagere med lærere og elever, afsluttende med traditionel sang og dans. Sammenfattende vil jeres kulturelle guide dele storheden af Nelsons Mandela og nogle af landets præstationer.

I kommer tilbage til hotellet sidst på eftermiddagen, hvor I eksempelvis kan booke bord på GOLD Restaurant, der er en levende pan-afrikansk oplevelse, der tilbyder en fast Cape Malay og afrikansk menu sammen med live underholdning og djembetromme 7 aftener om ugen. Med drift fra en gammel lagerbygning og et moderne festlokale tilbyder GOLD besøgende en sofistikeret afrikansk oplevelse. Nyd en prisbelønnet smagsmenu med 14 retter inspireret af ingredienser og teksturer fra hele det afrikanske kontinent. Bliv forført af livedans og sang til rytmisk rytme fra afrikanske djembe-trommer. Føl dig som en del af deres stammefællesskab med nogle valgfri trommespil før middagen under vejledning af en erfaren facilitator.

Dag 10

På opdagelse i Cape Town

Efter morgenmad og udtjekning kan jeres bagage blive opbevaret på hotellet, mens I har mulighed for at udforske Cape Town. Her kan I enten nyde en frokost hos V & A Waterfront eller gå på shopping i området.

Om eftermiddagen kører I til Cape Town International Airport, hvor I flyver med Turkish Airlines mod Istanbul og dernæst København.

Måltider inkluderet: morgenmad

Dag 11

Ankomst til København

En dejlig ferie fyldt med oplevelser er ved at være slut, og I ankommer til København om formiddagen med minder og oplevelser, der vil efterlade et aftryk, som varer ved.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Liste over alle hoteller og resorter

I skal bo på følgende hoteller:

 • De Zalze Lodge, Stellenbosch
 • Swartberg Country Manor, Klein Karoo 
 • Aquila Private Game Reserve & Spa, Aquila Private Game Reserve
 • Signature Lux Hotel by ONOMO Waterfront, Cape Town

Der tages forbehold for ændringer af hoteller til samme standard.

Andre ser på

Rundrejse i Namibia med safarieventyr (14 dage)

Rundrejse i Namibia med safarieventyr 14 dage med spændende safari- og naturoplevelser.

Cuba rundrejse (12 dage)

Cuba rundrejse 12 dage: Over Alle Bjerge tager jer med på denne oplevelsesrige rundrejse med dansktalende rejseleder. Indtrykkene er mange, og der er ingen tvivl om, at Cuba på trods af stigende vestlig påvirkning fortsat er meget anderledes, end det vi kender hjemmefra. Det er en oplevelse for livet at møde den cubanske kultur helt tæt på!

Rundrejse i Peru (12 dage)

NYHED: Det ultimative Peru eventyr med 12 dages rundrejse med udflugter i Inkariget og fantastisk natur. Rejs fra CPH i maj. Tag med Over Alle Bjerge på en fantastisk 12 dages rundrejse til højlandet Peru. Det sagnomspundne land er øverst på listen over rejser for livet og med god grund.